Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Tak hlavně bychom neměli zaměňovat spiritualitu (tu máme vrozenou a nikdo za to nemůže), kreativitu (Flow - které ho se dá dosáhnout i čistě mechanicky a nejsou na to potřeba ani houbičky ani LSD nebo holotropní dýchání)...

...a klasické psychické poruchy.

Jasně že si myslíte, že vás všechny léčí zbytečně a bez léků byste uměli létat a mohli šoupat předměty telekinezí. :-)

0 0
možnosti
Foto

Už v roce 2006 napsala studentka Vendula Johanová na toto téma svou diplomovou práci pod vedením Mgr. Jaroslava Vacka. Psychiatři a psychologové mají dávno dostatek příležitostí se dovzdělat. Přezírat velmi zajímavé a často i bolestné zkušenosti lidí a předstírat, že není důvod vidět a mít možnost vidět rozdíly mezi PSP a schizofrenií, je v některých případech bezohlednost pramenící ze zbabělosti.

0 0
možnosti
Foto

A to ještě možná nevíte, že zde na blogu máme lékaře, který dokáže stanovovat psychiatrické diagnózy na dálku, aniž vidí pacienty.

1 1
možnosti
Foto

A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci.

0 1
možnosti
Foto

S tím bych byla opatrná. Je jen málo osobností, které se změněnými stavy vědomí, jichž lze dosáhnout, a) drogami, b) meditacemi, c) holotropním dýcháním, umí pracovat. Pokud má osobnost opravdu sklon například ke schizofrenii, pociťuje více nežli nějaké osvícené nápady silný psychický diskomfort, spojený s nervozitou, zběsilým tokem myšlenek, stavy vnitřní prázdnosti, slyší hlasy, které jí něco vnukávají naprosté pitomosti. Znala jsem 2 osoby, jimž zčista jasna propukl změněný stav vědomí. Jedné po provozování východních meditacích a taichi, pošeptal údajně hlas anděla, ať jede do Itálie. On se pod vlivem hlasu anděla rozhodl jet do Itálie. Rodiče jej naštěstí zadrželi a léčil se na nějakou dobu na psychiatrii, aby mohl dostudovat vysokou a řádně fungovat ve společnosti. Druhý zase, když psal disertačku uslyšel hlas, jenž mu našeptal, aby ukradl motorku a odjel s ní do Vídně. To také udělal, pak ale zcela zapomněl, kým je, ležel nějakou dobu na psychiatrii. Oba měli jasné, dosti kontraproduktivní schizofranní ataky, zklidnili se, ten druhý bere slabší dávku antipsychotik a je spokojený. Protože jemu se to po výletu do Vídně rozjelo hodně, psal kamarádovi nesmyslné dopisy v divných grafických symbolech a k ničemu to nevedlo. Naopak známá si na těchto teoriích, jaké vy razíte, ulétává, jednou měla mimosmyslový zážitek, když byla v ěnjakém komatu a nyní věří na UFO, mimozemšťany, provozuje reiki, výklad karet, atp. je už v důchodu, manželovi to nevadí a spokojeně si v tomto světě žije a ještě skvěle vaří a stará se o vnučky. Mimoslyslový zážitek měla ale mimo jiné i Susan Blackmore, jež se dlouho zabývala změněnými stavy mysli a parapsychologickými jevy, pak to celé ale zavrhla, přijala klasickou teorii mysli, věnuje se zenu, studii mozku, svobody vůle, lidských reflexů, memů, themů a navázala na R. Dawkinse.

4 0
možnosti
Foto

Skutečná psychospirituální krize se spouští i "sama" a může to být velmi dramatické. Ještě dramatičtější je, pokud se takový člověk (který nějaký čas vůbec nemusí tušit, co se s ním děje) dostane do péče psychologa nebo psychiatra, který o tom nic neví, vědět nechce nebo ví (dovzdělán), ale přidrží se tradičního přístupu dle vzoru "specialistů" s jejichž pomocí byli lidé šikanováni za spirituální zkušenosti v minulém režimu (významně za K. Gottwalda).

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!