Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Snažit se fanatikům z řad kreacionistů vysvětlit, že vyznávaní jakékoliv víry či naopak bezvěrectví není v žádném vztahu k charakteru, mi připadá stejně beznadějné jako třeba učit psa diferenciální počet.

Ba dokonce je to i nebezpečné; mohl by totiž učitele pokousat. Už sám Ježíš varoval své následníky aby neházeli perly sviním.

0 0
možnosti
KT

Takhle můj blog okomentoval Admin z webu kreacionismus.cz:

Celoživotní sen malého českého Charlese – totiž nadobro a jednou provždy vymýtit všechny kreacionisty, sen o tzv. konečném řešení – se stále nedaří. A přitom léta běží.. Investuje do toho všechno, co může. Dokonce začal sbírat i jedovaté houby, co kdyby se to někdy hodilo. Ale ono nějak pořád nic... tak zatím aspoň píše jedovaté články na iDnes. Zvýšíme mu tedy karmu, to bude kluk urousaný rád...

Upozornění pro odvážlivce: před rozkliknutím je ovšem třeba si nasadit roušku a ochranný oděv – články totiž šíří koncentrovaný sirný zápach a občas také cáká žluč. Píše tam chudák neustále o webu kreacionismus.cz a přitom vytrvale pláče – jiné, veselejší téma už nezná. Kreacionismus mu tolik leží ve vředy prohnilém žaludku...

V posledním článku mj. také s láskou vzpomíná na kreacionistu admina – a tak nemohu nereagovat. Ale protože vím, že malý chudák Charles mluví defacto už nepřetržitě stále jen z cesty, odpouštím mu. Kdo jsem já, abych hodnotil nějakého choromyslného, zahořklého neznaboha, že... Jednou se bude muset postavit před Jiného Soudce. A bude hůř.

0 0
možnosti

Tohle je tak vyhnané do krajnosti, až bych si na první pohled i tipoval, že je to nějaký druh humoru za dva rohy. Ale podle všeho není, asi to budou fakt fanatici.

0 0
možnosti
Foto

Díky za článek. Dobře napsané....pěkně to vystihuje situaci na Kreacionismu.cz.

0 0
možnosti

Hezké počtení ;-D

Jen přidám poznámku na okraj.

Proč nemá smysl kalkulovat pravděpodobnost vzniku živých organismů.

Existuje víc cest k cíli a nikdo nemá tušení kolik, tak máme několik krevních barviv, několik typů oka a stejnou akci nemusí provádět vždycky stejný enzym

Hmota má určitou samoorganizující schopnost a to počínaje subatomární úrovní. Tato vlastnost působí do jisté míry proti entropii a věci díky ní probíhají po určitých cestičkách(hvězdy svítí, krystaly krystalizují a chemické reakce probíhají za stejných podmínek stejně.) Protože nikdo na světě tyhle principy všechny nezná, těžko někdo může poskládat použitelnou kalkulaci. "Názorné" příměry o opicích skládajících písmenka a tornádech vyrábějících letadla jsou naivní, funguje to trochu jinak

Navíc se stačí mrknout nahoru, je tam lokální galaxie a v ní je cca tři sta miliard hvězd, to je víc než má člověk neuronů v hlavě. Ty časy a počty jsou prostě mimo možnosti abstrakce většiny lidí.

0 0
možnosti

Pane Potre, pokud holdujete společenstvím, které vědu odmítají, doporučuji odstěhovat se k Amišům a přestat výdobytky vědy používat. K nim patří i internet. Zkuste to, uleví se vám. Vidím u vás značnou duševní nevyrovnanost, z vašich obsedantních textů je zcela zřejmá. U Amišů vám bude líp.

0 0
možnosti
Foto

Hrdo sa hlásim ku fanatikom, ktorí veria, že Ježiš nie je klamár. Preto keď povedal, že človek môže byť spasený len skrze Neho, neklamal. Koniec-koncov, to aj dokázal, keď vstal z mŕtvych (narozdiel od Budhu, či Mohameda, ktorých telo je stále v hrobe a teda nemajú moc vzkriesiť svojich nasledovníkov).

Veď by to aj bolo nespravodlivé, keby Boh nútil tráviť večnosť s Ním ľudí, ktorí o Neho nestoja. Ľudí, ktorí si povedia, že im sa nepáči cesta spasenia, ktorú určil Boh, ale chcú si ísť vlastnou cestou.

2 0
možnosti
KT

Existují křesťané, kteří věří ve spasitelskou úlohu Ježíše Krista a současně nemají sebemenší problém s evolucí. Jiní vidí mezi křesťanstvím a evolucí (což ale v důsledku zahrnuje veškeré přírodní vědy) nesmiřitelný konflikt. Proč se ti "ke kterým se hlásíte" nepoučí z téměř již vyřešených ideologických sporů mezi heliocentrismem a geocentrismem? Myslíte si snad, že Slunce stále obíhá kolem Země?

1 0
možnosti
JP

J71o31s16e94f 74P61o22t74r

26. 11. 2017 0:39

Jiří Jiroudek versus Carl Sagan,

Podle pana Jiroudka ba nám měl být světoznámý astronom za vzor i v otázkách života a etiky.

Carl Sagan byl světoznámý astronom, vedoucí pracovník NASA, který se prvořadě zasloužil o vyslání robotů na Mars, každoročně k jeho jubileu se pořádají konference.

Jeho stěžejní populárně-vědecké dílo "Vesmír" je obrazem o stavu momentálního lidského vědění o vesmíru. Ve třetí části toho díla přechází Carl Sagan ke kritice minulého vědění, opouští vědu a věnuje se propagaci své ateisticko-náboženské víry. Po mnoha a mnoha stránkách tvrdé kritiky starověkého a hlavně středověkého myšlení by člověk čekal geniální návod jak dokonale zorganizovat lidskou společnost.

Ovšem řešení, které Carl Sagan ve třech (opakuji: ve třech) větách nastínil, mě donutilo dát si lok rumu, abych nespadl ze židle. Jde o řešení hodné nejznámější české koučky Julie Gaii Poupětové, Carl Sagan totiž doporučuje umožnit puberťákům plné sexuální vyžití, pak v dospělosti nebudou agresivní a to znamená konec válkám. Ovšem nenastínil, jak to fyzicky provést Jedno z řešení by třeba mohla být idea z ruské lidové častušky : " Car Nikolaj vydal manifest, která roba nejeb..a bude je..t fest".

Řekněte sami, tolik hrůz z válek a takové jednoduché řešení. Nemají nakonec ti vědci pravdu ve všem?

0 0
možnosti

Pane Potre, můžete nějak doložit, že má být podle pana Jiroudka vzorem etiky Carl Sagan? Níže pouze cituje, co řekl o věřících lidech. Jak jste z toho vyvodil, že má být vzorek etiky? Nebo jste si to prostě vycucal z prstů, jak už je vaším zvykem?

0 0
možnosti

Životní jistota, pocit výjimečnosti a nadřazenosti a možnost propadnout spravedlivému hněvu... to bude mít ještě dlouho odbyt.

1 0
možnosti
JP

J98o35s16e80f 34P62o98t39r

25. 11. 2017 22:07

V prvních dvou třetinách 20. století se nad Evropou a posléze nad další polovinou světa zdvihla obrovská vlna nového nadšení, nové ideologie, nového názoru na svět a život. Vycházela z ateistických premis vzniku vesmíru a života : Hmota je věčná, nikdy nevznikla a nikdy nezanikne, jedním z atributů hmoty je pohyb , jehož zvláštní forma je vývoj, a to vývoj od neživé hmoty k životu, k lidskému vědomí, k dokonalým lidským tvorům ve smyslu "Poručíme větru dešti, kdy má pršet a kdy vát, proměníme celou zemi v květů rajských zahradu....".

Fanatici tohoto ateistického názoru zapříčinili smrt 100 milionů lidí (slovy : stomilionů) v Evropě, SSSR, v Asii, v Africe, v Latinské Americe. Nakonec akce vyšuměla, vyzmizíkovala se, a při její destrukci se na celé jedné šestiny světa nenašel ani jediný člověk, který by položil život jako potvrzení obětí těch sto milionů. Zbyla je špína, nepořádek, opadané fasády, zaostalost, a bída, zadrátované hranice, prázdné obchody.....

Ta ideologie byla založena na vědě, věda a nic jiného něž věda. Jenže od té doby se nenašlo nic, co by ateistický názor potvrzovalo. Ve fyzice Velký třesk, temná hmota. temná energie, dokonalé vyladění fyzikálních zákonů, fyzikálních konstant, v biologii odmítnutí nahodilého vývoje a dechberoucí složitost biochemických procesů v živé hmotě.

Kde se tedy u ateistů bere přesvědčení, že jen oni a nikdo jiný má pravdu , že pouze ti ostatní jsou fanatici ?

3 1
možnosti

Teda čekal bych , že víra by měla přinášet vnitřní vyrovnanost a podobným afektovaným výlevům předcházet.8-o

S takovouhle se fakt nedivte, že vás budou mít za fanatika.

0 0
možnosti
PB

Konečně zajímavý blog a na něj navazující smysluplná diskuze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik