Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co tak sundat sochy svatých z Karlova mostu?

Ti se podíleli zase na náboženském teroru.

2 13
možnosti
MM

A Přemyslovci vyvraždili Slavníkovce!

9 0
možnosti
Foto

Pozn. na okraj: Na volební výsledek v r. 1946 mělo nezanedbatelný vliv vpád jednotky US Army do Štechovic, což je dokladováno v Lukešově knize o selhání US výzvědných služeb.

Kdo vleze do Česka, ztratí vlastní království.

2 2
možnosti
Foto

J32i61ř77í 72K18i89n34d85l

24. 11. 2017 20:29

Češi ale mohli všemu předejít, kdyby nebyli laxní. O existenci zakopaných beden se dozvěděli nejdříve Francouzi, kteří zadrželi německého poddůstojníka Günthera Achenbacha.Francouzi poslali české straně nótu, ministerstvo zahraničí ale nereagovalo. Proto se obrátili na zpravodajský odbor amerických sil v Evropě (USFET). Američané začali hned jednat. Po konci války shromažďovali materiály, které nacisté ukrývali, a mimo jiné je používali jako důkazy v procesech s válečnými zločinci. Mělo se za to, že v Československu jsou až na 50 místech.Amerického vojenského atašé v Praze požádali agenti o legální povolení pro vstup na území ČSR pro 14 vojenských představitelů, leteckého atašé zase o fotodokumentaci dané oblasti u Štěchovic.Protože se stále nic nedělo a čas letěl . Američané si pro bedny dojeli.

2 0
možnosti
MB

S pomníky je problém ! Budují se v daný okamžik a pak i platnost mají. Čas plyne - Bez ohledu na garnitury, otevírají se archivy, vyvstávají nové okolnosti.Co s tím ? Zde osvobodil - pak šel dále a tam zase škodil ! Bořit - Nebořit a nechat je vedle sebe. Vše, nejlépe doplnit vysvětlující tabulkou. Asi pak zase chaos + místa není ! Mj., krásný důkaz ideologického nesmyslu - Na věčné časy ! Tak to nefunguje, vše je na dočasné časy ! Pak je prozíravé, Dělat sochy Davida, malovat Mony i Lízy a nazvat ulici Květnou ap. ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Moderní technika dokáže vytvořit sochu (plastiku), jejíž podobu lze pomocí počítače měnit, předvádělo se to na nějaké superakci.

Takže žádný problém.

Jinak, já se narodil v ulici Gymnazijní, posléze jsem bydlel v Habermanově, poté ve Stalingradské, pak v ulici Mládeže, nato v Palachově, a znova v ul. Mládeže, až s konečnou platností (doufejme) v Palachově.

A přitom jsem se z toho baráku nehnul. :-)

6 0
možnosti
Foto

Děkuji za doplnění vzdělání, neznal jsem tuto část historie.

Karma

11 0
možnosti
Foto

Koně v asi páchal stalinistické zločiny jako každý ale také osvobozovali Prahu že

3 12
možnosti
JZ

J72a37n 88Z84i63e83g72l26e85r

24. 11. 2017 16:30

1. ukrajinský front přišel 9. května do již svobodné Prahy, z které se Němci po kapitulaci začali stahovat už den předtím.

15 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,50
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz