Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P43e33t13r 30S19k92á93c64e53l

23. 11. 2017 21:09

Další důvod, proč by nejprve do politiky měl nastoupit zdravý rozum. Potom prosvítí i ostatní státní správu. Zástupcem zdravého rozumu je již od roku 2002 pan Petr Hannig, kandidát na prezidenta. Proč jeho nikam nezvou, bojí se ho?

2 2
možnosti
VV

A to prej policajti Museum mit aspon maturitu. Asi to teda bude o urovni skolstvi.

0 0
možnosti
Foto

I84v78a77n 26V70e76s57e32l74ý

23. 11. 2017 17:30

Pokuta je přece to nejdůležitější. Vždyť i auto se zavražděným taxikářem mělo za stěračem pokutu za parkování nějakou dobu a pro strážníka asi byla pokuta to hlavní, ne zjištění, že ve voze je mrtvola.

No a nedávný dopis jednoho z velitelů pražské MP strážníkům to potvrzuje. Pokuty se musí vybírat, ostatní je druhořadé.

6 1
možnosti
Foto

Bohužel nejen tato policistka, ale i mnoho dalších úředníků jako by úplně přestalo používat rozum a lidskost. Naštěstí ne všichni. Proč jsou Četnické humoresky nebo rada Vacátko tak populární? Protože jsou lidští a dokážou ojedinělé klopýtnutí velkoryse přehlédnout - vědí totiž, že dotyčný to už neudělá. A dnes? Nepošlete daňové přiznání nebo něco jiného elektronicky a prásk - pokuta jako Brno.

4 1
možnosti
Foto

Na to existuje lék. Anarchokapitalismus.

0 2
možnosti
Foto

Pro Polického je to jasné . Protože zákon. ;-D

Všiml jsem si, že ho tyto kauzy nesmírně zajímají a legislativa je pro něj jako Bible se kterou nelze polemizovat.

2 1
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale děláte "z komára belblouda".

Nechci hodnotit to, že Vám nešla pomoci, těžko se poszúzuje když u tho člověk není, je to i otázkou toho nakolik Vám věřila

To, že vám dala lísteček s pokutou je zcela v pořádku. Policisté nejsou od toho aby na místě zjišťovali zda máte dobrý důvod tam parkovat či nikoliv.

Vy pokutu neplaťte, doložte, že situace byla krajní nouzí (například zprávou záchranky, či lékařskou zprávou) a v přestupkovém řízení bude věc zastavena díky tomu, že jste jednal v "krajní nouzi"

4 3
možnosti
PD

P33e18t68r 29D33r87a60p31a47l

23. 11. 2017 12:10

no, nebylo by lepší, kdyby ta strážnice použila mozek a trochu empatie? takhle zaměstná xx lidí zbytečnou byrokracií

4 2
možnosti
Foto

Pokutu neplaťte, věřím že v následném správním řízení to bez problémů obhájíte.

7 1
možnosti
PD

P35e13t88r 67D24r28a89p38a84l

23. 11. 2017 11:45

na lístku by měla být přesná hodina přestupku, na záchrance by si pán měl vyžádat potvrzení, že opravdu v daný čas a na daném místě zasahovali

4 0
možnosti
SB

Pan Hermánek napsal správně, že existuje paragraf o krajní nouzi.

Přesně tak ten právní termín zní: krajní nouze.

Čin, který za normálních okolností je trestný, přestává být trestným, jestliže jeho realizací příslušný člověk odvrací něco, co by bylo ještě horší než příslušný čin.

Za normálních okolností nesmím vyrazit dveře cizího bytu. Mohu to však udělat, jestliže je to nutné pro záchranu života někoho, kdo v příslušném bytě za těmi dveřmi je.

Za normálních okolností nesmím jet autem, jestliže mi byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Smím to však udělat, jestliže vezu k lékaři člověka, jehož zdravotní stav to ošetření vyžaduje natolik urgentně, že není možné čekat, a jestliže nebylo možné dopravit ho tam jiným způsobem.

Za normálních okolností musí řidič autobusu jet po předem vymezené trase. Když však teta Ludmila dostala v autobusu infarkt, vykašlal se pan Doležal na jízdní řád a jel rovnou do nemocnice.

Jsou i předměty a zařízení, jejichž samotná existence je vysloveně založena výhradně na situacích krajní nouze: Záchranná brzda (za normálních okolností za ni nesmím zatáhnout), minimax (nemohu jen tak pěnu rozstříkat po chodbě, ale v okamžiku požáru ano), kladívka na rozbíjení oken v autobusu, knoflík v metru, který smím zmáčknout ve stanici v případě pádu člověka do kolejiště, ale kterým nesmím zastavit vlak jenom proto, že se mi zlíbilo.

Případ krajní nouze je i to, když přijdu pozdě do práce proto, že jsem cestou musel nějak pomoci s něčím závažným. Na to ani nemusí být paragraf, prostě rozumný šéf to omluví sám od sebe, ale po právní stránce je to případ krajní nouze.

12 0
možnosti
SB

Ta nouze nemusí být ani krajní, že by někomu šlo o život. Výpravčí usoudí, že deset vteřin, o které vlak vyjede později, není žádné neštěstí a že je lepší o těch deset vteřin počkat, aby paní Šimečková ten vlak ještě doběhla. Byla sice odvrácena pouze jedna malá nepříjemnost jedné osoby (za hodinu by jel paní Šimečkové další vlak, takže opravdu to nebyla vysloveně krajní nouze), ale deset vteřin zpoždění odjezdu je ještě menší nepříjemnost.

Krajní nouze neplatí pro případ, že člověk příslušnou situaci zavinil sám:

Jestliže pes napadne paní Holekovou, mohu ho zabít, abych paní Holanové zachránil život. Jestliže pes napadne jednoho z dvojice zlodějů, který vykrádá příslušný dům, není za zabití psa potrestán náhodný kolemjdoucí, protože se to bere tak, že i zloděj je člověk a pes je jenom pes (i když můj názor na zloděje je trochu jiný, ale mluvím o právní stránce věci) a ten náhodný kolemjdoucí tu situaci nezavinil, ale když toho psa zabije druhý z dvojice zlodějů, také zachránil lidský život, ale bylo to v situaci, kterou způsobil jako jeden z viníků, a proto u soudu bude potrestán nejen za pokus o vykradení cizího domu, nýbrž i za zabití toho psa. je druhý zloděj za jeho zabití potrestán, přestože

1 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 688x
Tomáš Kubálek, iniciátor a předseda APLK - Asociace pěstitelů léčebného konopí, z.s.. Jedním z cílů Asociace je jasně pojmenovat překážky, které brání v uvedení transparentního a funkčního systému výroby a distribuce léčebného konopí do praxe v České republice.

 

 

Seznam rubrik