Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Svoboda je krásná věc, ale současně je to velmi nejasný pojem.

Zeptejte se milionu lidí, jestli chtějí svobodu a uslyšíte milionkrát: "Ano".

Ale zeptejte se jich co to je svoboda a uslyšíte milion různých odpovědí.

Je určitě špatné, když svoboda přeroste i ve svobodu gaunerů utéct před následky svých činů, protože pak národ čelí další vlně znárodňování.

Už to není znárodňování majetků, ale dluhů bankrotářů, které národ ze svých daní zaplatí.

Příkladů máme dost - jen sanace zkrachovalých bank a kampeliček vyšla na bilion korun.

A pochopitelně má svoboda i svůj rozměr sociální. Takže ať si někdo zkusí říct šéfovi, že to svinstvo do párků nebude přidávat. V tu ránu je bez práce a z čeho pak zaplatí své životní náklady?

Je hezké, že už se nikdo nemusí bát, že u něj zazvoní Státní bezpečnost a přijde do vězení, ale pořád víc lidí se musí bát, že u nich zazvoní exekutor a přijdou pod most.

Pokud definujeme svobodu lincolnovsky - vláda lidu prostřednictvím volených zástupců ve prospěch toho lidu - pak zjistíme, že vláda ve prospěch těch volených zástupců, jejich kámošů, zahraničních bank a investorů není demokracie.

1 0
možnosti

Aby společnost fungovala tak ne všechna zaměstnání jsou pohodová, I když je to subjektivní. Ale první dny v práci jsou vždy kruté a pak se to většinou srovná. Jinak už za socialismu jsem se učil, že "na Západě" končí demokracie u brány fabriky.

0 0
možnosti

P62e47t17r 92J36a44r95o15š

24. 11. 2017 8:18

Co myslite tim aby fungovala? Pokud to, aby jedni mohli zit pohodlny zivot, jini musi drit jak kone, pak mate naprostou pravdu. Koneckoncu takto to funguje i u jinych zivocisnych druhu. Jen my jsme si mysleli ze jsme schopni diky rozumu dojit dal. Ale defakto svuj rozum pouzivame jen k tomu, aby jsme v tomto systemu byli o neco malo efektivnejsi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 466x
Mám rád literaturu i aktuální dění.

Seznam rubrik