Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trestní zákoník, ČÁST DRUHÁ, HLAVA X, Díl 5

§ 355 Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob

(1) Kdo veřejně hanobí

a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo

b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

a) nejméně se dvěma osobami, nebo

b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

0 0
možnosti

Trestní zákoník

ČÁST DRUHÁ

HLAVA X

Díl 5

§ 355

§ 355Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob

(1) Kdo veřejně hanobí

a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo

b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 a) nejméně se dvěma osobami, nebo b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

0 0
možnosti
Foto

Davide, blog je skvělý až na jednu drobnost: z oslovení bych rozhodně vypustil slůvko "milý". Nicméně, upřímně vám přeji, abyste konečně dostal vysněnou dvaačtyřicítku:-)

3 1
možnosti
Foto

Vám přijde skvělé hanobení rasy a národa?

Umíte si představit, že by pan Vlk napsal podobný článek např. o Romech?

1 2
možnosti

R^... jako třináctiletý jsem ,,šedesátýosmý" zažil --- a stačilo! Ještě dnes mám ty dálněvýchodní, mongoloidní, zlý ksichty, sedících na ,,pásových argumentech" před očima a leze mně v pravdě přímo sibiřský mráz po zádech! Karma.

7 1
možnosti
Foto

Ale Mongolové nejsou přece Rusové a tyto republiky snad ani nejsou součástí RF.

3 2
možnosti

J51i29r72i 46V77r74a61b65e88c

22. 11. 2017 6:40

Co nechápu, jak může toho "našeho" starce z hradu preferovat tolik Čechů?(U Hermánka a jemu podobným se nedivím)

10 3
možnosti
Foto

Děkuji, že jste mě zmínil. Já už jsem několikrát podotkl, že jsem MZ dlouho neměl rád a teprve jeho politické umění v roce 1998 mě přesvědčilo.

3 1
možnosti
Foto

Přečetl jsem si článek ještě jednou a musím říci, že je psán velmi emotivně. Ale, pokud dáme emoce stranou a zamyslíme se racionálně, tak k čemu dojdeme?

Já jsem pamětník toho dění v roce 1968. Bylo mi dvacet a to už jsem opravdu nebyl dítě a vnímal jsem vše velmi ostře. A nejostřejší bylo vnímání možnosti nějaké změny, obecně charakterizované jako "demokratický socialismus".

Nikdo sice nevěděl, jak má takový socialismus vypadat, ale věřili jsme v něj všichni. A, zcela bez žertů, ta situace nahrávala dalšímu oslabení KSČ a mohla nakonec vést ke ztrátě jejího vlivu úplně.

Ta možnost byla sice mizivá, ale byla. Podobně, jak když na náledí přeženeme rychlost auta, můžeme skončit v příkopu nebo hůře, tak v situaci roku 1968 jsme skutečně mohli rozhodit mezinárodní bezpečnostní situaci.

Jedním z prvních kroků nové hypotetické vlády by bylo vystoupení z VS a to si nepřál ani SSSR, ale ani USA. Prostě proto, že v Evropě by se 20 let stabilní situace náhle změnila v nestabilní.

Vše ostatní jsou jen emoce a propagandistické využívání roku 1968.

4 3
možnosti
Foto

Opisujete od Řezníka. Pětka! Rv

3 0
možnosti

Tanky jsem za svůj život zažil 2x ! Na okresní silnici 1968 a pak v přijímači výkonu VS. Dojmy skutečně hrůzné - celoživotní, rachot s otřesy půdy , skřípot, dým motorů. Ta okupace zcela odhodila snílkovství romantiků z dob šeříků. Už si na nic nehrajeme - totalita prostě bude ! Katastrofa národa, slušní lidé od válu - neslušní projíždějí kariéru na zelenou. Vydělí naši zemi o 21 let z civlizace a vede se jim dobře. V r 1989 opdevzdají moc politickou a berou si tu ekonomickou. V r. 2017 cestou ekonomické síly a vlivu - si opět berou zpět tu politickou ! Jakási změna zde ovšem je - Tanky k tomu již nepotřebují. Je zde - Miloš Zeman ! Opět v ohybu - všechno rozhýbu . HNUS

8 1
možnosti

Paštiky! Zapomněl jste na paštiky.

Jinak samozřejmě KARMA.

6 1
možnosti

Počkáme si, jak se ohradí a hlavně až se ohradí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 34,03
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik