Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karle, všechno je relativní. Platí beze zbytku tohle: E = mc2

0 0
možnosti

No, a pak si jednu nedej.

Vážený autore, pište si o svých kauzách jak je libo, vynášet soudy v řízeních o kterých víte prd, je směšné, v lepším případě.

Pobavilo mě, že přírodní zákony mají být nadřazeny všemu rozhodování. To by vrah mohl u soudu držet přednášku o teorii strun a podle ní mohl být klidně na dvou i více místech zároveň a soud ho buď zprostí viny, nebo mu přišije další vraždy spáchané ve stejnou dobu na zeměkouli. A dalo by se využít i poznatků k paralelním světům, studium nekonečna, částice rychlejší než světlo, temná hmota a energie a je toho i víc. Vědci tuší, že my mravenci přikovaní k jedné kuličce víme o přírodních a matematických zákonitostech tak s bídou jedno procento a vesměs vše co víme je z větší části pitomost, kterou budoucnost hravě vyvrátí stejně jak placatou zemi.

Jestli jsem vám naboural, váš ideální svět, tak vězte, že je to dobře.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Kučero. Nenaboural, pouze jste mne utvrdil o tom, že vám jde především o zachování současného stavu. Vyhovuje vám, že soudy trvají desetiletí, policií usvědčený Rath úkoluje justici a ping-pong je normální metoda řešení soudních sporů. Patrně nevíte, co je důkaz opakem.

0 0
možnosti

I68v87a88n 43Š51t69í35p63e67k

21. 11. 2017 22:09

Musím autora bránit: jsem přesvědčen, že jeho psaní je terapie. Je zoufale mimo - až neuvěřitelně, je posedlý, má naprosto nulové právní vědomí, jeden neví, jestli mu vše znovu vysvětlovat nebo se jen smát. Ale! On to myslí dobře! Jeho snem je spravedlnost. Není to lump, hlupák, zavilec, vychcan. Je to hodný člověk, zřejmě má konkrétní osobní zkušenost, kdy se domnívá, že mu byla soudním rozhodnutím způsobena křivda. Píše blogy, v nichž v prvních řádcích se musí objevit slůvko "justice". Autora to naplňuje. Já ho respektuji. A víc se s tím dělat nedá. Prosím, nenadávejte mu.

3 0
možnosti

P43e45t29r 28Č60e72j10k17a

21. 11. 2017 22:38

Bohužel - pokud někdo nazve jistou profesní skupinu občanů tohoto státu už v titulku článku lživou pomluvou "nejúspěšnějšími tuneláři", tak argument "on to myslí dobře" neberu. :-/

0 1
možnosti

Karle. Poprosil bych odpověď na otázku: "Cítíš se jako vykastrovaný samec tura domácího? "Jestli ne, tak ti garantuji, že jím jsi. Ale on i ten vykastrovaný samec tura domácího může být velmi prospěšný pro společnost.

0 1
možnosti

Ne "nějaký policista", pane Januško (vy geniální znalče práva). Vyšetřovatel. A právě vyšetřovatel je jediný, kdo má a může žádost o vydání podat. S posvěcením dozorujícího SZ. Tak je to dle práva. Arci práva ČR, jistě jinak je to podle superpráva Januškova.

0 0
možnosti

Docela mě děsí, že jste učil jaderné fyziky. Rv

1 0
možnosti

Neučil - je to, jak to napsat, aby mě nesmazali - nevím. On i Karel Práská.

0 0
možnosti

R^

Pozoruhodná připomínka!

Policisté mají vyšetřovat pod státním zástupcem. Od počátku bylo zjevné, že vyšetřují bez státního zástupce, který se teprve dodatečně k policistům přidal. Není to divné? Je, jako mnoho věcí v tomto státě!

A ten pokřik antibabišovské národní fronty proti Babišovi a Faltýnkovi, jakoby měl překřičet nedostatek důkazů...

Pokud je pochybnost, zda může či nemůže být Babiš s Faltýnkem odsouzen, měli bychom zachovat občanskou presumpci nevinny. Emoce rostou, volí se bez rozumu, jen pomocí emocí. A to je špatně! Lži a polopravdy se kupí a dnes již nikdo neodhadne, co je pravda a co je lež. Chybí rozum! Žijí jen emoce proti Babišovi a emoce pro Babiše! A to je naše ostuda! A neochota stran k politické práci a prachsprosté politikaření? To je ostuda naší politické scény! Všichni kvůli tomu ztratili soudnost! Není koho volit!

!!

3 3
možnosti

:-).....Pane Šimku,l souhlas bez výhrad ! Předcházela tomu "reorganizace policie" která byla spíše kvůli kauze Vidkun a Beretta, kdy se šlo po špičkách ČSSD, byl odejit Šlachta.

S tím státním zástupcem máte pravdu. Byl to akce policie, když si toho kdosi všiml, tak jakého státního zástupce narychlo zbuntovali. R^R^R^

2 2
možnosti
Foto

8-okam vy na ty ptákoviny chodíte????

3 2
možnosti
Foto

pane Nováku, doporučuji vám k přečtení zpětně několik autorových blogů.

Potom< pokud máte všech pět pohromadě, zjistíte, že jste s tím minusem trochu uklouzl.

1 3
možnosti

Nejsem právně vzdělán, ale to co píšete zní logicky.

Jen mě zaráží, že se proti tomu dosud nikdo takto neohradil a Babiše a pol. se nezastal (právníci Vondráček, Pelikán, ...).

Co Vy na to???

2 1
možnosti
Foto

Poslanci jednají podle přání "občanů s právnickým vzděláním". Právníci jednají tak, aby měli neustálý zdroj příjmů. V justici se pravda jako ekvivalent spravedlnosti neuznává. Soudí se podle "naléhavého právního zájmu", nebo podle "závazného právního názoru". Tak jako v totalitě.

1 0
možnosti

P58e76t76r 22Č93e74j89k37a

21. 11. 2017 15:55

Dva bláboly za den? Policie pouze žádá o vydání člena parlamentní komory k trestnímu stíhání..... k tomu není potřeba žádný policejní prezident ani nejvyšší státní zástupce, ty do toho vůbec nemotejte, nemají s tím vůbec nic společného - to dělá policejní vyšetřovatel a pod dozorem (= s vědomím) státního zástupce....

8 1
možnosti

Nikoliv s vědomím, ale se souhlasem státního zástupce

a státní zástupce je pánem nad vyšetřováním. Pokud, ale byla podána stížnost, měl o ní rozhodovat dozorující státní zástupce.

Činit další kroky ve vyšetřování by měl státní zástupce a policejní vyšetřovatel činit až na základě rozhodnutí dozorujícího státního zástupce o stížnosti.

Nejsem právník, ale předpokládám, že je to logický postup.

2 0
možnosti
  • Počet článků 859
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 662x
Vzdělání: Vyšší průmyslová škola strojnická - Vsetín (1955). KU  -  Fakulta technické a jaderné fyziky (1961).
Programátor vědecko-technických výpočtů v penzi.

Soud je služba za úplatu. V každém sporu mohou být pouze dva účastníci: žalobce a žalovaný. To je podmínka "vyloučení třetího". Soudce nesmí přizvat do sporu třetí subjekt. Každý soud(ce) rozhoduje o tom, zda má žalobce pravdu. V každém demokratickém systému může soudce konkrétní spor rozhodnout pouze jedenkrát.

Ústavní soud nemá právo vracet řešení sporu jinému soudci, protože odvolání proti rozhodnutí soudu již proběhlo. Pravda, spravedlnost a svědomí soudce jsou kritéria pro  rozhodování. Jestliže jedna strana sporu podá odvolání, pak spor musí rozhodovat jiný soudce. 

Priority, podle kterých musí soudce rozhodovat:

1. Zákony přírodních věd, zákony technických věd, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

2. Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

3. nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (NATO, EU),

4. zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

5. nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

Výrok každého soudce musí obsahovat část, která určuje, kdo hradí soudní náklady. Tím je definováný příčinný vztah mezi žalobcem a žalovaným.