Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je snad možné vědecky definovat rozdíl mezi kavárenskými povaleči bydlícími a kavárenskými povaleči nebydlícími (tedy bezdomovci)???;-O

0 0
možnosti
JL

Káva navíc pro českého bezdomovce? To je zjevný úlet.

0 1
možnosti
JS

Kávu koupit a darovat rovnou... bez prostředníka...

Dnes jsem svoji dvakrát usrknutou darovala chlapíkovi, který zmoklý včetně svého taškahouse evidentně potřeboval teplo víc než já pod deštníkem...

3 0
možnosti
MC

Pokud necháte lidem svobodu dokáží mnoho přirozeného a přínosného pro celou společnost. Ovšem pokud jim budete obtěžovat charitou na každém kroku tak, jak se to všude v domnění levicově pojatého dobra dnes děje budou i ti zodpovědní lhostejní.

2 0
možnosti
KB

Tento zvyk vznikl po roce 1945 v Neapoli. Káva zde nebyla považována za nějaký luxus, ale základní potravinu. Caffè sospeso, neboli zavěšená káva. Tento zvyk postupně zanikl, vycházel z poválečné bídy. Jinak po roce 2008 se to opět v některých zemích opět objevilo, ale v konkrétních kavárnách. Rozhodně to nebylo o nějakých bezdomovcich.

3 0
možnosti
Foto

Jasně, bezdomovci jsou extrém. S tím souhlasím. Šlo mi spíš o to, aby se lidi zamysleli nad tím, jakým způsobem přemýšlí, a že se potom nemůžeme divit, že se tady nic nemění k lepšímu.

2 0
možnosti
FD

A je tu někdo potřebný?

0 0
možnosti
Foto

Stát každého produktivně činného člověka okrade o tolik prostředků, že už mu pak na dobrovolnou charitu zbývá opravdu málo. OSVČ v nejmenší sazbě zaplatí kolem 2200 na sociální aktivity státu. To by bylo káv pro chudé. :-)

Jinými slovy, je to nastavený systém, který nám bere chuť, věnovat část toho co nám zbude, po oloupení, na charitu.

2 0
možnosti
Foto

Ale nezapomínejte na ty, co mají měsíční plat několik set tisíc, milionové prémie atd. A na druhé straně nesmyslné sbírání víček, aby se nějakému dítěti mohla dopřát nezbytná, leč drahá léčba.

0 0
možnosti
DK

Pamatuju si zemetreseni na Haiti. Peclive jsem to sledoval, tehdy byla pomoc Cechu 4x vyssi nez pomoc napriklad Polaku. Po prepoctu na pocet obyvatel dokonce cca 16x vyssi. Prispevek byl zhruba na urovni zapadnich vyspelych zemi (opet po prepoctu na pocet obyvatel), prestoze jsme relativne chudsi zeme. Je to proto, ze lide meli jistotu, ze k zemetreseni opravdu doslo, ze tam opravdu umirali lide a ze ti, kteri prezili, pomoc opravdu potrebovali. Proto jsem prispel i ja. Nicmene jako narod jsme podeziravi. Neduverujeme tolik jako zapadaci. Ty utahate na varene nudli, uveri vam, ze vam je 17, i kdyz vam je 30. A ta neduvera zpusobuje, ze naopak do Afriky je ochotno prispet jen velmi malo lidi. Podobny vztah mame k bezdomovcum, kdy denne vidime, ze to vetsinou nejsou chudaci, ale banda trvale opilych individui, kterym kdyz da nekdo prilezitost, tak ji proste nevyuziji (zde jeden reznik oslovil bezdomovce, aby mu slozili uhli, ze jim zaplati, ale odmitli), nakonec to uhli slozil nejaky muz, ktery normalne chodi do prace. I ja jsem s kamaradem parkrat bezdomovci koupil jidlo, ale delam to opravdu vyjimecne a naposled snad pred 5 lety.

6 0
možnosti
DK

Jinak myslim, ze jste to vlastne v nadpise trefila presne "cesti skeptikove"...o tom to je. :-)

0 0
možnosti
SB

Ponechme stranou, že já kávu nepiji vůbec, takže u mne nepřipadá v úvahu, že bych vůbec někdy nějakou platil, ale někdy potraviny koupím a dám bezdomovcům, které vidím na ulici.

Ale vždy to jsou potřebnější věci než káva.

Když na to přijde, tak kávu nemusí pít nikdo. Ponechávám stranou, že mně nechutná vůbec, ale i kdyby mi chutnala, tak bych uznával, že to není životní nutnost.

Když bezdomovci koupím a daruji třicet deka sýra a čtyři celozrnné bagety, dám mu tím něco, co hladový člověk potřebuje mnohem spíše než kávu.

2 0
možnosti
FD

Hladový člověk potřebuje malý dvůr a velký bič.

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 13,03
  • Průměrná čtenost 639x
JednoDuše jsem.