Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VE

V jednom konkrétním případě nelze udělat spolehlivý závěr; nějaký ano, ale s menší mírou jistoty (i Rom může být vzdělaný a pracovitý, ale je to méně pravděpodobné než u Vietnamce). Pokud se jedná o velkou skupinu, potom se statisticky uplatňují etnická specifika prakticky s jistotou.

0 0
možnosti
Foto

Ten problém je, když je těm hodným vnucováno, že jsou zlí. V tom spočívá ta nespravedlnost rasistů.

0 0
možnosti
MK

Nesprávné hodnocení jedince černé pleti je podmíněno špatnou zkušeností. Více jak 90% černých migrantů jsou muslimové. Zkušenosti ze záp. Evropy jsou varující.

Je to stejné jako u nás s cikány. Ze šesti případů v rodině jsme byli 5x okradeni cikány. Je na místě zvýšená opatrnost i když nevím, jakého jedince mám před sebou? Dvakrát více to platí jste-li sám a proti vám je skupina.

Dle Vás, jsem rasista?

Myslím, že Vaše kroužky jsou poněkud mimo.

1 1
možnosti
Foto

Ano, může to být podmíněno špatnou zkušeností. Ale není správné špatnou osobní zkušenost zobecňovat a tvrdit, že všichni příslušníci dané rasy jsou špatní. Já neříkám, že vás cigáni nemůžou okrást. Já jen říkám, že to, že vás nějací cigáni okradnou ještě neznamená, že všichni cigání jsou zloději. Já jsem třeba na brigádě pracoval se slušným a inteligentním romem a taky z toho nevyvozuju, že jsou všichni romové slušní a inteligentní.

A je potřeba rozdělovat rasismus a odpor k islámské migraci. Já určitě neříkám, že každý odpůrce islámské migrace je rasista. To bych se dopustil zobecňování, což je přesně to, co mi vadí na rasismu.

Klidně buďte zvýšeně opatrný. Ale pokud potkáte černocha, který jen slušně jede v tramvaji, tak ho prosím nemlaťte za to, že je černoch.

1 0
možnosti
RM

Máte to nějaké popletené, takhle Vás brzo vyhodí ze strany.

1. Zlý černoch je určitě špatně. Prostě měl nešťastné dětství a nedostatečné vzdělání, takže nemohl naplnit své základní sociální potřeby (barák, ferrari a blondýnu) a proto ho nouze dohnala k spáchání "incidentu".

2. A hodný běloch? Kde jste ho vzal? Přece každý běloch nese dědičnou vinu za generace předků, kteří zotročovali černochy (jasně, že i tady u nás Čechách), plundrují přírodní bohatství Afriky (jasně, Češi bohatli na koloniích úplně nejvíc), atd...

6 0
možnosti
Foto

Nejsem v žádné straně.

1. Zlý člověk je zlý člověk přestože má svoje důvody k tomu aby byl zlý. Nic se neděje bezůdovdně. Pokud bychom měli považovat za zlo jen "bezdůvodné zlo", tak v tom případě zlo neexistuje.

2. Samozřejmě že existují hodní běloši. A já si uvědomuju, že existují rasisti proti bělochům, kteří se tváří, že bojují proti rasismu. Ale to ještě neznamená, že opravdový boj proti rasismu je špatný. Ty rasistické "anti-rasisty" je potřeba konfrontovat stejně tak jako všechny ostatní rasisty.

0 0
možnosti
JS

Hezké, sluníčkové až pohádkové, ale genetika má spíše reálnější pohled na vzájemné odlišnosti lidských ras (neplést si to ovšem s rasismem).

3 1
možnosti
Foto

Jaký je tedy váš názor na rasismus?

0 0
možnosti

Možná to není moudrá ideologie, rozhodně je to ale staletými zkušenostmi ověřená metoda.

1 0
možnosti
Foto

Já bych řek, že rasismus už je překonaný.

1 0
možnosti

WTF ?8-o.

Ve vasem vlastnim zajmu doufam, ze je to trolling.

2 2
možnosti

Je absurdní někoho posuzovat jen pro barvu pleti, právě tak jako tvrdit, že jednotlivé rasy jsou až na barvu pleti zcela identické. Kromě toho nejvíce rasistů je právě mezi těmi, co se vydávají za bojovníky proti rasismu.

9 0
možnosti
Foto

Žádní dva lidi nejsou zcela identičtí.

Pochybuju, že nejvíce rasistů je mezi bojovníky proti rasismu. Já bych spíš řek, že ti rasističtí "bojovníci proti rasismu" vás hrozně štvou a z tohoto emocionálního důvodu si myslíte, že oni tvoří většinu.

0 0
možnosti

Porovnejte taky prosím DNA a geny ras! Jaký bude výsledek???

0 1
možnosti
ES

To je lekce pro mateřskou školku?

1 0
možnosti
SM

Keď niekto napíše "Pouze pro géniusy", tak JE z materskej škôlky. Z tej neomarxistickej

6 1
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 18,59
  • Průměrná čtenost 848x
Co se týče běžného pojetí slova "já", tak stejně jako každý jiný organismus, jsem složitá molekulární struktura, kterou nelze dostatečně popsat krátkým textem. A pokud se nebudu držet běžného pojetí slova "já", tak popravdě nevidím přesnou hranici mezi tím, co je "já" a co už "já" není, takže by se dalo říct, že jsem celý vesmír.

Seznam rubrik