Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

Mě tedy nejvíce dostala Bekova slova o "diktatuře referend", a toto bohužel přednáší našim dětem.:-/

12 1
možnosti
Foto

Žasnu jaké to máme rektory. Bek "svobodomyslností" zcela zastiňuje své předchůdce z padesátých let minulého století. Už jen tím, že oni podobně mluvit museli, zatímco tenhleten to dělá naprosto svobodně.

14 0
možnosti
KS

Myslel tím to, že velká většina lidí svobodně nemyslí. Je jim něco řečeno a tomu prostě věří, aniž by si řečené ověřili nebo nad tím přemýšleli.

0 0
možnosti
JZ

J58a79n 71Z30i86e24g89l91e31r

21. 11. 2017 12:54

Rektora věhlasné Masarykovy univerzity Mikuláše Beka nesmysly nějakého Vyorala absolutně nezajímají. ;-D;-D;-D

1 20
možnosti
TV

Prirozene, kdyz dojde na argumenty, ticho po pesine :)

9 0
možnosti
Foto

J73o72s98e50f 76K76u17b10e57š

21. 11. 2017 10:58

Já myslím, že pan rektor prostě potřeboval něco sdělit a nenapadlo ho nic lepšího, než opakovat zaběhnutá klišé. Tím ho ovšem neomlouvám... Na této pozici by si člověk opravdu dobře promyslet, co kde "plácne". Asi chtěl říct něco ve smyslu "většina lidí je snadno ovlivnitelná různými týpky, co získávaj politické body vytvářením strachu nebo těmi, kdo podle nás nezapadají do zaběhnutých schémat typu pragmatismus v politice = ohrožení demokratické diskuse apod.".

2 0
možnosti
JC

Nedivte se, akademická svoboda = dejte nám své peníze a nestarejte se o to, co s nimi uděláme.

A ta referenda? Nedávno myslím v tisku proběhla informace, že De Gaulle pomocí referent obešel parlament. Ale bohužel nikdo neříká, že to nebyla demokracie, tak jak to je?

Ostatně většina se bojí referenda o přistoupení k EU. Moje svědomí je čisté, já i moje rodina jsme byli proti, mysleli jsme si, že s námi budou jednat jako s chudými příbuznými. Je to ještě horší, nejednají s námi vůbec. Ostatně co takhle referendum k odstoupení od té Lisabonské smlouvy? Možná by se to dalo protlačit.

9 1
možnosti
JC

Oprava: pomocí referend ...

1 0
možnosti
VJ

Pan rektor zřejmě bude ze stejného těsta jako jeho předchůdce zvaný po Brně "zlá tužka", který se nechvalně proslavil "popelářskou" úrovní diskuse - http://www.bezpolitickekorektnosti.cz/?p=22787. Výkvět

1 0
možnosti
JS

J50a82n 61S38v67a68t81e82k

20. 11. 2017 14:59

Diktatura referend je zcela jistě podivný termín. Asi by bylo možné jej chápat jako vyjádření obavy z toho, že někdo (ať už jedince nebo jím řízené hnutí) se pokusí prostřednictvím referend prosadit své názory a to tak, aby se pak mohl "vymluvit na vůli lidu".

Problémem referend je, že jde o pokus odpovědět jednoduchou odpovědí na otázku k často složitému problému, kdy vlivem kampaně (před) referendem je voličům často téměř "vnucována" ta "správná odpověď". Čili v extrémním případě jsou lidé schopni si v nějakém referendu referendu odsouhlasit dokonce i případnou "osvícenou" diktaturu (zvlášť pokud jim někdo naslibuje, že se budou "mít líp").

Nejsem proti referendu jako takovému, ale představa relativně častých referend k různým problémům, které by spíše měly být v kompetenci zastupitelských sborů, s ohledem na jisté "znechucení" části voličů z častých voleb, mě děsí. A proč? Protože pak jednou může dojít k tomu, že si opravdu (i vlivem neúčasti části voličstva) "odsouhlasíme" něco, kvůli čemuž se následně (a marně) budeme chytat za hlavu "cože jsme to vlastně odsouhlasili".

A uznejme, že bychom asi nebyli jediní (v Evropě), kteří by teprve po referendu zjišťovali, jaké bude mít takové (lidové) rozhodnutí důsledky.

2 1
možnosti
Foto

ony všechny volby jsou de facto "diktaturou referend". Nejsem stoupencem referend, protože většina lidí není rozumu bystrého a spíš než nadčasovému společenskému, dají při volbě přednost momentálnímu osobnímu prospěchu.

0 0
možnosti
MN

Kliknul jsem vám poprvé a zřejmě naposledy karmu. Jsem v šoku, že dopis neobsahoval žádné dementní vtipy o "ynženýrech z Afriky", dokonce jste ani necitoval sám sebe a neodkazoval na své přiblblé blogy... snad bych i řekl, že to mělo hlavu a patu. R^

1 0
možnosti
TV

Diky. Vazim si toho, ze dokazete ocenit (v pripade, ze je obsah, dle Vas, OK) i toho, s nimz bezne nesouhlasite... vite odkazy na predchozi clanky malinko nahrazuji beznou podporu (formou pripichnuti na titulce), kterou mi admini, ve srovnani s ostatnimi, jiz takrka rok neposkytuji...

3 0
možnosti
  • Počet článků 275
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4766x
Nevěřící Tomáš, který tuší, že pravda se neleskne a netřpytí... Rovněž k nachytání na: Twitteru @TomVyoral
 

Seznam rubrik