Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

Nevyhoda pana Drahose je v absenci jakehokoliv jasneho nazoru, charismatu, prirozeneho vtipu a pohotovosti. Nemusi mit pritom vse, ale nema nic... krome vyzdvihovane slusnosti (reprezentativnosti). Jedna se se o beztvarou "loutku" typu Fisera podporovanou vetsinou medii (pravdepodobne i za prstiku z EU) a podle vseho i jako on dopadne. Muj nazor.

4 0
možnosti
JR

J84a12n 43R90á18ž

19. 11. 2017 18:08

Drahošovou největší nevýhodou je, že má presně to, co nazval Nigel Farage ve spojitosti s van Rompuyem: Charisma mokrého hadru.

Charismatický člověk má vždy výhodu při oslovení druhých a konkurent, kterému to chybí, tak zcela přirozeně při rozhodování skupiny, komu dát hlas jako svému vůdci, nemá šanci.

Vlastnosti, kterých si na Drahošovi lidé, kteří ho znají váží nebo mu je ti, kdo ho neznají dosazují, v prezidentské volbě budou reálně hrát vedlejší roli.

2 0
možnosti
ZK

V jednom předvolebním prezidentském duelu, byli kandidáti vyzváni, aby si pokládali otázky navzájem. Padaly některé na tělo, jako, proč jste s kandidaturou tak dlouho váhal, proč byste Babiše, byť stíhaného, jmenoval premiérem atd.

Rozčísnul to pan Drahoš, když se pana Horáčka zeptal, jak ho napadl text písně Levandulová, která se velmi líbí jeho ženě. Rozhostilo se krátké nechápající ticho. Textař odpověděl stroze, snad věřil, že konkurenta vrátí do tématu, ale marně. Pan Drahoš nic nepochopil, dokonce využil ještě doplňující možnosti a zeptal se jak dlouho se takový text rodí.

1 0
možnosti
Foto

Tak tohle prošvihl pan Horáček. Dostal otázku a byl z ní vedle.

2 0
možnosti

Nevýhoda pana Drahoše je, že není ani slaný, ani mastný, takže skoro "nepoživatelný", a tím i špatně čitelný.

Ani náznak osobnosti. A to by prezident být měl.

4 0
možnosti
Foto

Opakuji již řečené, ale myslím, že to není na škodu. I žákovi ze ZDŠ, kdyby se řádně zamyslel. musí být jasné, co způsobil Topolánkův vstup do hry.

Napsal to již pan Beneš a asi i další, ale jak se mi to jeví je to skutečně takto: Dokud nepřišel Topolánek, měli největší šanci Drahoš s Horáčkem a kavárně asi bylo docela jedno, který z nich do případného druhého kola postoupí.

Ale teď, kdy nastoupil Topolánek, nelze hlasy kavárny nadále tříštit. A proto je Horáček zapomenut a šanci dostává Drahoš. Svým způsobem to je obdoba amerických primárek.

4 0
možnosti
SB

Protože jste v podstatě opakoval to, co jsem napsal já (a dokonce jste se na mne odvolal), neměl bych v podstatě žádný důvod dát Vám kladný hlas. Upřesňuji, že mi ani v nejmenším nevadí, že jste opakoval mou myšlenku (právě naopak: tím, že jste ji opakoval a odvolal jste se na mne, jste ji veřejně uznal, což se mi líbí, protože v každém z nás je trochu ješitnosti: v jednom jí je jako Alpy, v druhém jako Krkonoše, ve třetím jen jako Říp a ve črverém jen jako malá kopeček, avšak alespoň trochu jí je v každém z nás a já samozřejmě nejsem výjimkou). Takže mi to udělalo radost, ale neměl bych důvod dávat kladný hlas za něco, co jsem sám napsal již dříve.

Dávám Vám ho za ten skvělý postřeh, který mě nenapadl ale kterým jste to formuloval znamenitě, a sice že to svým způsobem je obdoba amerických primárek.

1 0
možnosti
KS

K93a54r42l79a 33S75u24c60h85á

19. 11. 2017 9:25

ve filmu "léto s kovbojem" říká Hanzlík " lepší nic nevyzkoumat než nikoho nevyléčit" , tolik k vědci panu Drahošovi

1 0
možnosti
Foto

Ano, to přesně popisuje Drahošův přístup. On nic neprosazuje. Nemá žádné vlastní myšlenky a nápady. On pouze papouškuje to, co si myslí, že chtěj lidi slyšet a myslím si, že si to často myslí špatně.

On totiž neříká to, co chtějí lidé slyšet. On říká to, co je politicky korektní, s čím nenarazí.

4 1
možnosti
MK

Řešit pana Drahoše je asi bohužel zbytečné. Jako nejpravděpodobnější obsazení druhého kola vidím duo Topolánek-Zeman.

2 2
možnosti
Foto

Začínám si čím dál víc myslet, že žádné druhé kolo vůbec nebude třeba.

2 1
možnosti
Foto

Pan Drahoš? Signatář falešné a pokrytecké "Výzvy vědců proti xenofobii"?! Kandidát na prezidenta?8-o

Ani omylem a Bůh (a to jsem ateista) nás před někým takovým chraň! !!Rv

12 2
možnosti
Foto

Smutné je, že jediným opravdovým politikem mezi kandidáty je, samozřejmě kromě Zemana, Mirek Topolánek.

3 0
možnosti
Foto

Třetí, který sice není politikem nebo alespoň ne tak výrazným jako Zeman nebo Topolánek, je Hynek. Je alespoň příčetný a reálně a střízlivě uvažující, takže pořád o několik pater nad tím zbytkem.

3 1
možnosti
JF

J92i71ř41í 17F84o62g58e40l

19. 11. 2017 8:20

Pan Drahoš má charisma spálené pojistky.

A o tom to je.

10 0
možnosti
Foto

Čeština na to má jedno krásné a výstižné slovo. Suchar.

7 0
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik