Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Přepravce - (letecká společnost)- má státní příslušnost země, v níž je přihlášen a to nemá nic společného s pravidly silničního provozu. Jestli chtěl pan pasažér letět z Frankfurtu do Bangkoku s přistáním v Kuwaitu, tak platí pravidla mezipřistání. Jak známo, Kuwait neuznává Izrael jako stát a změnit by se musely v prvvní řadě kuwaitské zákony.

Pasažéři, jedno odkud, kteří nemají po Trumpově "Stopu" přístup do USA, taky s Lufthansou nepoletí.

1 1
možnosti
Foto

Plkáte nesmysly. Stejný problém měl i Arab Izraelské národnosti-tedy problém není Židovská víra ale izraelský pas.

proti Židům nic nemám stejně jako nic nemám proti muslimům.

Já zas dlouho pozoruji, že jakmile někdo nekriticky neobdivuje Izraelce je okamžitě označen za Antisemitu;-D

0 6
možnosti
JK

Jistě, protože to je na základě protiizraelských sankcí, které jsou založeny na tradičním arabském antisemitismu. Že se svezl i izraelský Arab je pak jen smutnou ironií.

A označit antisemitu za antisemitu není nic divného. Je to stejné jako říci, že obloha je modrá.

5 1
možnosti
LJ

L56u67d23ě66k 90J58a36š37a

18. 11. 2017 16:11

Není se co divit. Dodrželi svá pravidla. Zapálerní synagogy je projev náboženského cítění - plivnutí na mešitu je rasismus. Vlastně Němci tak pokračují ve svém dalším tažení proti Židům, snaží se dokončit, co začal Áda;-O.

10 2
možnosti
Foto

Sám jste v blogu jasně vyloučil, že by šlo o diskriminaci-tím, že odmítnut byl i Arab s izraelským pasem. Ta společnost navíc nabídla náhradní řešení, které by neodporovalo zákonům Kuvajtu.

Kuvajt prost uvalil sankce na obchodování se státem Izrael.

Můžeme si o nich myslet co chceme, ale má na to plné právo. Tak jako my máme plné právo účastnit se sankcí proti Rusku či kterémukoliv jinému státu.

Díky těmto sankcím nesmí kuvajtská společnost obchodovat-tedy ani poskytnout místo v letadle-nikomu s Izraelským pasem (minimálně ne na let s mezipřistáním v kuvajtu). Té společnosti se to nemusí líbit, ale musí dodržovat zákony země ve které je registrována.

Jakýkoliv jiný rozsudek než osvobození té společnosti by byl absolutně nesmyslnný a kontraprouktivní-neze nikoho nutit aby porušoval zákony. Stejně tak by kdekoliv na světě mohli Rušští občané či společnosti žalovat naše firmy, které by respektovaly sankce uvalené na Rusko. (Jsou například sankční seznamy osob, které neumožňují vstup na naše území některým Ruským občanům)

Stejně tak nesmyslnné by bylo nějaké reciproční opatření z naší strany, protože Kuvajt se násilím nevměšuje na území Izraele. Jen se chová obdobně jako my, jen nesankcionuje Rusko, ani KLDR,...,ale sankcionuje izrael.

Mimochodem ty sankce jak sám uvádíte jsou vplatnosti od roku 1964 a rozhodně se nedá říc, že Izrael vždy postupoval v souladu s mezinárodním právem. Možná postupoval ze svého pohledu pragmaticky, ale nesmíme zapomína, že Izrael část svého území zabral silou a zákonitě je sporných otázek kolem něj mnoho a sankce Kuvajtu jsou z pohledu Kuvajtu odůvodnitelné.

6 23
možnosti

I33v15a88n 52Š80t67í33p21e41k

18. 11. 2017 12:36

Pann Stejskal by byl vysoce vhodný Urválek. Bohužel.

1 11
možnosti
PP

P76e77t96r 37P81o55l47á27k

18. 11. 2017 9:37

Nekde si ty rasove diskriminace “vyrabime”( protoze dle selskeho rozumu o zadne nejde a jen je potrba rozdmychat nenavistnou hysterii ) a nekde nam nevadi a jeste je legalne posvetime...

3 0
možnosti
Foto

Já se těm aerolinkám nedivím a tomu soudu také ne. Tím, že odmítl náhradní přepravu, si ten spor prohrál.

1 10
možnosti
MP

No jo, a taky v USA nemuseli rušit v autobusech místa pro černé a bílé, když je to vlastně v cajku...

13 0
možnosti
Foto

Šílené, ale ne tak úplně překvapivé.....R^

9 2
možnosti
SS

Je videt, ze nektere soucasne nemecke soudy stale soudi podle "not" Lidoveho soudu z Nazi Nemecka ... Rv

12 1
možnosti
Foto

To je poněkud pritažené za vlasy. Šlo o spor občanskoprávní a nikoli trestní.

1 1
možnosti
  • Počet článků 4807
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal