Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I76v72a13n 29V19e52s13e34l40ý

18. 11. 2017 12:58

"Příroda měla milióny let na evoluci a naši moderní inovátoři to chtějí zvládnout za 30 let a vnutit lidem ten správný způsob myšlení." Tak tato vaše věta přesně vystihuje můj názor hlavně na politicky zadávané termíny pro cokoliv. Vize špatné nejsou, ale popohánět jejich realizaci nějakými termíny je hloupé. Elon Musk svoji vizi Tesly 3 uspěchal tak, že výroba vázne.

1 0
možnosti
Foto

To ji měl dělat za dva, za tři roky? Mě je jedno, když nějaký podnikatel vnucuje svoje vize lidem a uspěchává zavádění svých výrobků na trh. Používá k tomu své zdroje a prostředky a pokud se zmýlí tak zkrachuje.

Problém nastává, když to samé dělá stát a za peníze, které nám před tím pod pohrůžkou násilí vyvlastnil. To je nechutné, nemravné a když se splete, tak nezkrachuje, ale zasáhne násilně do osudu lidí, kteří nikomu nic neudělali a přesto jsou zruinováni a okradeni takovým způsobem, že zkrachují.

1 0
možnosti
Foto

Tak tak, a navíc si umí vybrat lepší partaj, než pan autor. Protože kůň má větší hlavu.

Ovšem v jednom souhlasím. Když jsem mému koníkovi řekl - jdeme domů, musel jsem jen dát pozor, když vcházel do stáje, abych se nebacil do hlavy.

0 0
možnosti
Foto

Vy abyste si nerýpl. Co máte proti svobodě, kterou sice v omezené podobě, ale přece jen nějakou, nabízejí Svobodní oproti ostatním politickým stranám.

0 0
možnosti

:-) .......S koňmi jsem žil od dětství, a žiju s nimi pořád. V deseti letech mi dal otec opratě do ruky a všechny jednodušší zemědělské práce jsem s nimi dělal. Samozřejmě hlavně o prázdninách.

Kůň je nejnádhernější zvíře, samozřejmě s dobrou pamětí a dovede být s člověkem i dobrý kamarád. Zdálo se, že po sametové revoluci koně zmizí, opak je pravdou. Jezdectví se stalo také jením z módních sportů, sice dnes velmi drahých, ale dá se říci, že dnes má koně kdekdo. Já mám pořád čtyři i když jsem už věkovitý, nechce si mi s nimi rozloučit. R^R^R^

3 0
možnosti

Máte naprostou pravdu, což konstatuji jako člověk v tomto oboru vzdělaný a zabývající se jeho filosofickým dosahem. Umělá inteligence v pravém smyslu slova je stejná utopie jako perpetuum mobile. Mozek by musel pochopit sám sebe, k čemuž by potřeboval nadmozek. To, co je nadšenci a parciálními negramoty vydáváno za umělou inteligenci, je v nejlepším případě vydařená aplikace Turingova stroje. Největší nebezpečí je v tom, že informační systémy jsou oblíbenou hračkou byrokratů a architektů lepšího světa, protože jim umožňují ovládat a kontrolovat. Jde o klasické zneužití pokroku netechnickými analfabety v duchu hesla "Dobrý sluha - Zlý pán".

3 0
možnosti

To všechno bude mít dopady. Dřít mají stroje - člověk by měl žít jinak, ale asi to ani nebude umět. Společenské dopady - Dělnická třída bude kdo ?, odbory pro stroje - asi pro programátory ... Odmítám doma myčku nádobí - považuji za zbatečnost. Čas ušetří - nikdo se ovšem nevzdělává, nečte. Bude člověk šťastnějším ? Vratiprst už nemáme, kostrč vzpomínka na bývalý ocas. Asi budeme mít větší hlavu a při minus 1 C zahyneme ... Nazývá se to ovšem pokrok - otázek milion ... :-) .

1 0
možnosti

O nástupu techniky jistěže není pochyb - Uspokojivé je však to, že člověk je silnější stroje i zvířete ! Je to i dobře vyvážené - stroj - počítač nikdy chybu neudělá , jeho excesy opět zavinil člověk, blbě jej naprogramoval. V podobném ,je nesmyslem - mít i dobře míněnou vizi, že celý lidský život lze spoutat zákony - regulacemi a vyhláškami. Nemluvím o anarchii, mluvím o bývale přirozeně vkomponovaném etičnu a mravnu našich předků. To bylo většinově v nich zastoupeno a pak to dalo součtem nějakou výslednici morálky. Dnes, nahraženo písemně. Lži, žvaň znesvěcuj i památník 17.11 svou kytkou - Máš ostujdnou minulost - Nic se neděje - Jednáš zákonně a v kolektivu budeš i oblíben ! Kdo ty lidi naprogramoval, stroj ? ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Já jsem fanda do techniky a klidně se jí svěřím. Myslím, že už je to spolehlivější a bezpečnější než lidský faktor. Letadla už nejen sama létají, ale i přistávají. S auty to bude velmi brzo velmi podobné. Když jedu na chatu, tak si rád zařídím po Praze, pak bych to klidně na dálnici předal automatice a posledních 30km v horách si zase rád zařídím. A toho se dle mě už do 5 let dočkám.

Jinak kůň taky potřebuje údržbu a péči, větší než auto. A taky nikdy nevíte, kdy se něco porouchá (onemocní, chípne) a vy prostě nevyjedete.

Ale jako nadsázka je ten blog dobrý.

3 0
možnosti
Foto

Nechci být konfrontační, ale myslím, že autonomní řízení aut po dálnici do 5 let u nás je čiročirá utopie. A je to asi utopie i v USA. Experimentálně ano. Ale sériově? Vždyť stávající vozový park tím lze jen stěží vybavit.

Nevím, jak moc to je jinde, četl jsem pouze popis smrtelné nehody vozu TESLA, o kterém jsem se zmínil. Programy mají nejrůznější mouchy, to všichni moc dobře víme. Ale prozatím jim nesvěřujeme online své životy.

V tomto článku:

https://www.techrepublic.com/article/autonomous-driving-levels-0-to-5-understanding-the-differences/

jsou krásně vysvětleny všechny stupně automatizace řízení vozu (0 - 5, tedy celkem 6 stupňů od od totálního manuálního ovládání až po totální automatiku, ale chybí jakýkoli údaj o termínu plně automatizovaného řízení.

A ještě dodám toto: Počítač byl kdysi charakterizován takto: "Velmi rychlý idiot s geniální pasivní pamětí".

A to, proč nyní počítače vypadají "chytře" a tak, že všechno vědí je právě v jejich rychlosti a množství dat, která si umí pamatovat a zpracovat. Ale, vše musí řídit program, ten program obvykle píše člověk a nikdy zcela bez chyb.

4 0
možnosti

Preprava konmi nebyla z hlediska dnesnich zelenych klimatistu vubec ekologicka. Spocital nekdo kolik methanu (sklenikovy plyn mnohem nebezpecnejsi pro Matku Zemi nez CO2) vyprodukoval jeden kun? Kolik bylo jenom ve meste drozkarskych koni? Jenom armada jich mela desetitisice.Tehdejsi vlady byly naprosto nezodpovedne, ze nepristoupily k jejich zakazu. V Nemecku budou diky predvidavemu vedeni zakazany spalovaci motory do r. 2030!

2 1
možnosti

P64e76t88r 83S66k47á76c63e29l

18. 11. 2017 0:42

Před 30. lety jsem četl článek v HN, kdy v zahraničí někdo spočítal, že na vzdálenost 4 km přepraví náklad o hmotnosti 4 tuny jeden kůň velmi efektivně. Samozřejmě bez přihlédnutí k času přepravy. V těchto parametrech ho tehdy nikdo nepřekonal. Nevím, jak by tomu bylo dnes. Koncem článku bylo konstatováno, že provoz koněm je ekologický, spotřebovává přírodní suroviny a nakonec jeho tělo skončí jako potrava lidí. Ať je tomu jakkoliv - "Člověk obklíčený živly by navždy zůstal otrokem nebýt koně, který z něj udělal krále" - ústřední citát z "Velké knihy o koních". Doufejme, že úloha koně v budoucnu vzroste natolik, že si ho budeme vážit víc než-li před 40. lety, kdy vlivem zavádění traktorů se snižovali stavy.

6 0
možnosti

Ono se to špatně poslouchá, ale nejdřív se stala auta silnější než koně, a brzy budou ve spoustě věcí i chytřejší. Nepotřebují spát, mohou stát venku na mraze na dešti a nažrat potřebují jen každých pár set kiláků a odpočívají jen párkrát do roka v servisu. Tak trochu smrt krásy.

0 0
možnosti

P28e77t33r 22S65k57á53c40e35l

18. 11. 2017 0:46

I koně přepravovaly v mrazu i dešti (přeprava potravin na trhy do města), koně žerou přírodní suroviny a odpočívají spolu se svým majitelem. Naši předkové uměli odpočívat, právě proto toho tolik zbudovali. A kvalitně. Například před 160 lety postavili železnice a my, v "moderní" době, je rušíme a nedokážeme ani kvalitně udržovat. Záleží na úhlu pohledu, pohledu směrem k přírodě a její udržitelnosti.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS