Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Dobré. Slaví se slaví; jen mně mrzí, že nikdo nezvedne technikálie, jak šli a nešli komunisti od válu. Vždyť to, že jsou stále v parlamentu domluvil tolik opěvovaný Havel! A následně to dorazil Klaus, když dal do ruky řízení podniků těm stejným ředitelům-komunistům, protože měli nejlepší podnikatelský záměr. Vše bylo překryto stříháním drátů a prvními svobodnými výlety na Západ. Trochu málo.

1 0
možnosti
Foto

O54t37a60k37a82r 14S81e75k51l

17. 11. 2017 12:29

Souhlasím s tím , že opravdu není vše OK. Řečeno lapidárně.

Nesouhlasím s Vaším ironickým : Ať žije 17. listopad.

Tvrdím : AŤ žije 17.listopad. Neboť přes všechny nedostatky je současnost o řád ( nebo dva) lepší než ta šedivá bezútěšnost doby -89 !!

Tož tak. Jak končíval své písemné projevy jiný Valach !!!

13 0
možnosti
Foto

Pane Sekle, už jsem to psal v komentáři paní Jandové. Ano, ještě stále se dá něco k oslavě najít. A ta ironie? Dvakrát jsem se dnes pokoušel podívat na naší úžasné, nejpravdivější a nestranné ČT na zprávy a 2x jsem po deseti vteřinách server ČT24 rychle odklikl. Ty příšerné kecy o 28 letech demokracie. Vy pamatujete komunistické kecy o úžasném socialismu. Po 28 letech žádný rozdíl!! Proto jsem přesvědčen, že ironie je zde zcela namístě.;-)

5 6
možnosti

:-).....Obdivuji Vaši schopnost popsat v celkem krátkém článku všechna negativa po sameťáku i současný stav společnosti. Já jsem už hoooooodně starý, v padesátých letech jsem ukončil měšťanku, prožil jsem vlastně už i druhou světovou, paměť mám dobrou. V šedesátých letech přišlo ohromné uvolnění,(socialismus s lidskou tváří), když to začalo hrozit průšvihem, najely sem tanky. Pak normalizace, okoukali jsme se, naučili číst mezí řádky, každý našel své místo v životě.

Nebyli bezdomovci, nikoho nevyhazovali z bytu, nepřizpůsobiví museli pracovat,(pokud si od 15 nezaplatili inv. důchod), dalo se žít! Úroveň života se odvíjela od technických možností té doby, rovněž i lékařská péče.

To opravdu nejde srovnávat. Cestovat se také dalo.....přes ČSVTS jsem se podíval i na západ a divte se..... přes tutéž organizaci jsem si domluvil týdenní stáž u sedláka v Rakousku.

Nejsem staromilec, jsem realista, ale jestli současná společnost v které žijeme má být pro "většinu" lidí rájem, tak to ani náhodou. Pro pár vybraných ano! R^R^R^

PS: ČSVTS = československá vědecko technická společnost.!!

9 12
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 6
možnosti
Foto

Noo, vzhledem k tomu, že většina společnosti je silně nakloněna levičáctví, tak si myslím, že většina společnosti má co slavit. Já si připomínám spíš studenty v roce 1939. A rád vzpomínám na desetiletí po listopadu 1989, kdy jsme se skutečně mohli těšit svobodě. Pak to se všíparádou převzali zpět bolševici a už to nepustili a svoboda jde pomalu ale jistě do kopru. I za komoušů jsme byli svobodnější než dnes.

2 6
možnosti
Foto

Jo, jo, ty první roky byla ještě i Amerika to, co jsme o ní slyšívali.:-) Třeba kapitalistická a mnohem více svobodná.

3 3
možnosti
Foto

V lecčems máte pravdu, ale i tak je co slavit :-)

7 0
možnosti
Foto

Tentokrát s vámi souhlasím, paní Jandová. Ubývá toho, ale ještě i tak je co slavit. Nikoliv však ty politické kydy.:-)

3 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím s vámi, takto se to také dá vnímat a nikdo vím nemůže vytknout, že nemáte pravdu.... snad jen, že to není kompletní.

BTW: Zeman lže, samozřejmě, že lže.... i mimo politickou korektnost.

9 3
možnosti
Foto

Ano? Tak prosím jmenujte alespoň jednu jeho lež.

2 1
možnosti
Foto

Dal jsem asi tak 90% karmu. Ale protože 90% nejde, je tam, protože některé Vaše postřehy jsou velmi trefné.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS