Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podpořit vládu může kdokoliv, byl-li zvolen do parlamentu. Stejně tak jí může vyjádřit svou nedůvěru. Říká se tomu zastupitelská demokracie.

1 1
možnosti

Myslím si, že je veliká klika, že komunisté v těchto volbách do Sněmovny nezískali těch téměř 15% hlasů, jako v roce 2013. Jsem přesvědčen, že Babiš by neodolal lákavé představě dvoučlenné většinové koalice. S touto myšlenkou koneckonců koketoval už v roce 2016:

http://forum24.cz/andrej-babis-pripustil-vladni-spolupraci-s-komunisty/

1 0
možnosti

vypada to tak, ale verim, ze to mozne nebylo - komancum sebral nejvic Okamura a hned po nich sam Bures, i tak je ale pro me nepochopitelne, ze maji dohromady tolik, nastesti si pan B. uvedomuje, ze ve vlade s Pitomiem by se asi dost znemoznil

1 0
možnosti
Foto

Snaha komunistů je bagatelizována, někým i za státotvornou považována, ale to je ta největší hloupost lidí, kteří dosud neviděli špici svého nosu.

A přitom podstata je přímo ukázkově triviální. Jednoduchá alegorie:

Pokud máte neporušený povrch silnice, nemá voda kam zatékat. Stačí ovšem malá skulinka, prasklina, voda zateče a po nějaké době je z původně sjízdné silnice tankodrom. Tak k tomu to směřuje a je podporováno.

3 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno neví, kdo je tou silnicí a kdo do ní dělá ty prasklinky, netuším.

Ovšem autor poznámky je tak namyšlený, že mi neodpoví, nanejvýš utrousí několik invektiv doplněných o emotikony.

1 1
možnosti

Dvě poznámky:

1. K Babišovi a Zemanovi nemá nikdo blíž, než KSČ(M)

2. Je fakt, ze finanční náhrada je fakticky prodejem - a dnes hradí daň kupující. Ale to jen na okraj. To podstatné: Víme, jaký majetek nahrazujeme? Opravdu? Nezaplatíme desítky miliard, aby vzápětí přišly řády s tím, že ten či onen majetek nepatří do toho zaplaceného? Jinak: objeví se někde v katastru zápis o zaplacení? Ne. A to je problém - že chce krást církev. A pozor: Nikoliv církev jako celek. Každý její řád, každý klášter je samostatným právním subjektem. Kdo tedy vlastně dostává náhradu?

Vzpomeňte si na "restituci" pozemku pod novou scénou ND. Voršilkám omylem. A vidíte, Voršilky ho klidně ukradly. A kardinál Vlk nám v TV výsměšně prozradil, že on s tím dělat nic nemůže, že Voršilky jsou svéprávný stát.

6 2
možnosti

J83a22n 92Š21u19r98c

17. 11. 2017 13:39

Pane Hrubý - má být mínus.

1 0
možnosti
Foto

Vztek havlistů roste. KSČ má jen 7% hlasů, avšak její vliv prudce roste, a to je dobře R^

3 11
možnosti
Foto

A jakpak s komunistické ideologie bije proti buržoazii jde dohromady podpora skoro největšího buržousta v zemi? Zkuste nám nechápajícím to vysvětlit,

7 1
možnosti
Foto

Nemáte pravdu v tom, že pouze strany politicky nejbližší menšinové vládě, ji mohou podpořit. Důkazem kromě zahraničí je tzv. Opoziční smlouva.

Celý problém pro KSČ je v tom, že Babiše vynesl nahoru v zubech její elektorát. Tito voliči získali dojem díky útokům zprava (kauzy EET a Čapí hnízdo), že ANO je levicovou stranou. Jinak řečeno, situace perspektivně není pro ČSSD a KSČM zase tak úplně beznadějná. Ti voliči se mohou vrátit.

6 0
možnosti
Foto

Mýlíte se. Není to tak. Menšinovou vládu právě umožňuje strana, jejíž program je převážně antagonický k vládní straně. Protože, kdyby měly značný programový průnik, tak jdou přece do koalice.

Viz: 1996 ČSSD umožnila koaliční vládu ODS a 1998 ODS umožnila jednobarevnou vládu ČSSD.

Takže, pokud dnes, výměnou za post místopředsedy sněmovny a nějaké programové ústupky, umožní KSČM jednobarevnou vládu ANO, pak to nebude vůbec nic neobvyklého.

8 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik