Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R61a76d20e76k 66J39a53r69o54š

18. 11. 2017 14:36

Já jsem teď ODS volil, ale v případných nových volbách bych jí už nevolil, pokud v čele zůstane Profesor Fiala.

Očekával jsem, že ODS vstoupí do vlády a tvrdě přitlačí Babiše, aby byly zrušeny či novelizovány některé předchozí vládní paskvily (EET, antikuřácký zákon, inkluze, aj.). Domnívám se, že Babiš by v řadě věcí byl ochoten ustoupit a já jako občan bych byl s takovým vládním jednáním ODS navýsost spokojen.

Žel Prof. Fiala evidentně zcela submisivně podléhá Ing. Kalouskovi, když se nechal vmanévrovat do toho nového bloku menších stran. Pro mě tím učinil ODS nevolitelnou...

2 0
možnosti

Já bych očekával, že ODS vstoupí do vlády a zajistí pečené holuby. Naše očekávání mají asi tak stejnou šanci.

0 0
možnosti

Obludná je nezodpovědnost antibabišovské národní fronty (ODS, TOP 09, KDU-ČSL a STAN), odmítající utvoření funkční vlády. A je jedno, čím se zaštiťují. Voliči nějak rozdali karty a politici s nimi musí hrát! A ne se vzdávat této hry!

Překvapuje mne, jak je Petr Fiala nejen neschopný leader, ale i neschopný politolog, když nám tvrdí, že ODS je konzervativní strana! Hnusí se mi jeho lži a polopravdy, kterými chce zvrátit občany na stranu antibabišismu, aby mohl zvítězit. Nezvítězí! A voliči ODS si jeho zcestnost zjevně uvědomují, a proto může být hrobařem ODS.

Autor článku nabízí jedno řešení pro ODS.

Jak mohl tak neschopný leader mobilizovat tolik voličů? Odložil pravicovou rétoriku a populisticky naskočil na notu antibabišismu! Nic jiného v tom není!

:-)

10 5
možnosti
Foto

R^R^R^ je jak ropucha na prameni

(od té doby, co je v ODS tuhle stranu nemůžu volit a dobře vím, že nejsem sama)

9 1
možnosti
Foto

Smysl vzniku této koalice jsem opravdu nepochopil. Ze čtyř ve volbách poražených stran je teď jedna koalice, která disponuje naprosto stejnou, tedy zoufale malou, politickou silou. Na mou duši tomu nerozumím.

11 2
možnosti

Také si myslím, že takto antibabišovská národní fronta zvítězit nemůže!

3 0
možnosti

RvTaké ošlehán tehdejší KSČ?

1 4
možnosti

Představte si, že jste rodič. Dítěti je nabízeno přátelství. Kamarád ovšem pochází z rodiny s pošramocenou pověstí, jeho rodičové patří k bývalému odpadu společnosti. Synek jde ve šlépějích, je i schopný, má vzdělání, nicméně zase šrámy - agent a pronásleduje jej i policie ! Má však vliv a i mocného hradního kamaráda. Pragmaticky se nabízí přátelství přijmout, neb z tohno cosi kápne. Těžké rozhodování, zejména v dnešní den 17.11 ! Prakticky je to na téma - Jak nejlépe dostat vlastní dítě do polepšovny ! ... :-)

2 2
možnosti
Foto

Netušila jsem, že přátelství vychází z pragmatických předpokladů pozdějších výhod. Asi jsem z jiného světa...

2 1
možnosti
Foto

H90a53n12a 82V54l13k52o61v57á

17. 11. 2017 2:55

zase jeden babišovolič co ví co by měla dělat ODS..

8 4
možnosti

Byblo by fajn, madam, kdyby věděla co má dělat ODS. Prozatím lítá od pangejtu k pangejtu. Směšné, poslouchat to "nelídra" Fialu.

1 1
možnosti

Na těch povolebních jednáních je krásně vidět, že nikdo z vyjednavačů politických stran nemá zkušenosti z vyjednáváním v reálném obchodním životě tak jako Babiš.

Snad jen Okamura ví, o co jde, ale ten je zřejmě špatný diplomat i v obchodních jednáních. Jinak by tak nejančil a netlačil nesmyslně na pilu - proč by Babiš měl realizovat všechny předvolební sliby SPD, když SPD skončilo na 4. místě?

Myslím, že ODS a Piráti svým "zásadovým" postupem splní pro své voliče nakonec jen jeden předvolební slib: nepůjdou do vlády s Babišem.

8 0
možnosti
Foto

K53a42r77e83l 79C49a81c51h

16. 11. 2017 23:47

Však otec zakladatel ODS V.K. starší se k tomu již podobně vyjádřil. Nikdy jsem mu přiznám nijak nefandil, ale v mnoha věcech mu musím nechtě dávat za pravdu. Fiala dělá politickou chybu. Podobnou chybu udělal Sobotka a stálo ho to politický propad. Uvidíme, jak se to vytříbí. Válečná sekera, se kterou se mává ve volebním boji, se má po skončených volbách zakopat a podle volebního výsledku začít pracovat na splnění těch bodů volebního programu, které umožňuje povolební rozložení sil. V každé koalici platí nepřímá úměrnost - čím více subjektů tvoří koalici, tím méně bodů programu je možno splnit. Také ale platí, že v opozici se nedá splnit téměř nic pozitivního.

8 1
možnosti

Asi to nebude tak jednoduché!

Lidi prý odmítají ideologie stran a proto ten podivný současný převrat v politice. Proč zvítězil Petr Fiala? Zahodil pravicovou ideologii a preferoval jen populistický antibabišismus. Proč propadnul Bohuslav Sobotka? Zůstal na pozicích ideologických, pracoval pro zkvalitnění EU a vyhodil z dobře fungující vlády nejúspěšnějšího ministra financí z ideologických důvodů...

:-).

2 0
možnosti
Foto

R90o74m47a81n 40K58o91z68e52l

16. 11. 2017 23:46

Vzpomněl jsem si, jak v roce 1998 malé strany říkaly, že s ODS ano, ale jedině bez Klause a ODS nechtěla ani slyšet. Nebo v roce 2010 na porušení slibů Věcí veřejných, že nepůjdou do vlády s dinosaury, ale pak to porušili a špatně dopadli.

7 0
možnosti

Pro vás babišisty je trochu problematické, že naprostá většina členské základny ODS je proti koalici s levicově populistickým ANO, které u nás navrací normalizační poměry. Určitě jsou tací, kteří by to riskli, ale pak hrozí rozpad strany a obrovský odliv členů. To žádný soudný předseda či předsednictvo riskovat nebude. ODS si počká v opozici. Stejně jako nepůjde do koalice s KSČM, nepůjde ani s Babišem. Pak by stejně dělala jenom stafáž, Babiš by udělal, co by chtěl, a pak by příslušné věci prohlasovával s Okamurou a komunisty. Pokud by to koaličnímu partnerovi vadilo, měl by vždy argument: tak můžete jít. U toho ODS asistovat nebude.

5 4
možnosti
Foto

K78a84r58e74l 26C73a86c10h

16. 11. 2017 23:59

U současných politických stran je problémem, že členská základna je velmi malá a skládá se povětšinou z funkcionářů. Ve volbách se pak musí každá strana opírat o tzv. sympatizanty, kteří členy strany nejsou a těch je většina. Čili je možné, že sice většina členů ODS jde za Fialou a jeho zatvrzelým postojem. Když to ale nakrkne ty dřívější sympatizanty natolik, že sympatie přejdou na druhou stranu, projeví se to v následném volebním výsledku katastrofou. Proto je pro ODS velkým rizikem to tlačit do opakování voleb.

9 1
možnosti
  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik