Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pro mne je to také největší dilema. Zeman je pro mne kandidát číslo jedna a přes jeho občasné úlety si ho vážím jako velkého státníka. Hodím mu to, i kdyby nemohl dosloužit celé volební období. Největší ostuda by byl Horáček. To už bychom mohli nominovat kohokoliv z cirkusu. Škoda, že Hynka více neznám. Hannig je slušná volba, ale na tuto náročnou funkci je možná příliš nezkušený.

1 0
možnosti
PS

P49e72t70r 29S27k84á27c47e39l

23. 11. 2017 22:00

Díky za názor. Možná jsem se přehlédl, ale v článku pan Hannig zmíněný není. Což o něčem taky svědčí. A že je "možná" pan Petr Hannig pro funkci prezidenta nezkušený? Takže pana Hanniga neznáte ještě více, jako pana Hynka, neodsuzuji Vás. Totiž ČT je pro něj "zabetonovaná", noviny též o něm moc nepíší, nikam ho nezvou. Většině národa před léty nevadil vyučený kulisák, při vší úctě. Co jako prokázal, jaké schopnosti, jaké skutky prokázali jeho schopnost být ve vedení státu? Kromě bohémského života, který mu StB před Listopadem záměrně umožnila.Reportéři ČT uvedli, že se ani nedokázal postarat o Barrandovské terasy, zděděný majetek. Zchátraly.

Takže proč by měl on býti nezkušeným, když pan Hannig 15 let vede bez průšvihů Stranu zdravého rozumu. Toho je nám nyní potřeba a pokud chceme, aby byl i na Hradě, volba je jasná. V opačném případě za rok či dva zde nenaříkejme...

0 0
možnosti
VB

Fakt těžká volba,Zeman už není v dobré kondici, ale přeci proto to tam nehodím nějakému pochybnému vítacímu havloidu. Ještě chtěl Hannig kandidovat, ale nějak ticho po pěšině.:-/

0 0
možnosti
JV

Ve skutečnosti neni volba presidenta o tom, jestli budeme "vítat migranty" - to se nrstane, ať už bude na Hradě kdokoliv, ale o tom, jestli bude naše země dál směřovat na východ. A v tomto ohledu je znovuzvolení Zemana obrovskou pohromou.

0 2
možnosti
PS

P52e49t32r 34S76k73á36c18e55l

23. 11. 2017 22:04

Tak volme pana Petra Hanniga, není tak upjatý na mocenské póly, je svým způsobem pacifista.

0 0
možnosti
LP

Cítím to stejně. Ať už to dopadne jakkoliv, budeme se s tím muset nějak poprat.

0 0
možnosti
MK

Zajímavá úvaha; můj osobní názor - Zeman možná umírní své aktivity spojené s pohybem, zato větší důraz bude v jeho slovním projevu. Za těchto podmínek je volitelný a velmi potřebný - pokud neselže nějaký zásadní orgán, což může potkat každého, i pětileté období mu může být vlastní.

4 2
možnosti
VK

Uz mu selhal mozek. A nejen jemu.

1 5
možnosti
TP

T87o94m30á24š 82P92í93c47l

3. 11. 2017 20:08

Pan Hynek je bezpochyby kvalitní kandidát, ale cesta vede pouze k volbě Zemana. Ale nesdílím pocit, že by byl jeho zdravotní stav špatný, pokud opomeneme nohy, kde to opravdu špatné je. Před volbami ale na vozík posazený nebude. Jinak, koukal jsem na ten jeho pořad na TV Barrandov a jevil se mi dobře. To spíše před zhubnutím mi přišla jeho mluva pomalejší a dýchání výraznější, teď mi přišel naopak ve velmi dobré formě. Nemám tedy důvod nevěřit, že jediným zdravotním problémem jsou ty nohy.

5 2
možnosti
PK

V poslední době se jeví unavený a to i v Lánech a nikoliv po letu Praha - Peking. Je to můj názor a jako "dobrý" člověk přeji vše nejlepší.

0 0
možnosti
JR

J41a71n 23R34á21ž

3. 11. 2017 18:52

Jednou z nejdůležitějších pravomocí prezidenta je veřejně se vyjadřovat k problémům vnitrostátním i zahraničně politickým. Zeman tuto pravomoc využívá brilantně, protože mluví tak, že mu rozumí jak lidé z pražských kaváren, tak i štamgasti v hospodě šluknovského výběžku. To, že ho jedni za jeho slova odsuzují a jiní mu tleskají není ani tak důležité, jako je důležité, že umí lidi oslovit, nenudí, vzbuzuje emoce a lidé reagují na jeho vystoupení. Neumím s v této roli zatím představit nikoho ze současné nabídky konkurentů. Drahoš při svém televizním vystoupením mne za chvíli nudil a Horáček je sice brilantní textař šlágrů, ale každým svým veřejným vystoupením v roli kandidáta na prezidenta jen potvrzuje, jaký je v politice outsider.

Zemana se mi, vzhledem k jeho zdravotnímu stavu moc volit nechce a nikdo jiný mne zatím neoslovil. Takže jsem na tom obdobně jako autor článku.

3 3
možnosti
VK

Prezident nenudí....Pokud je tohle vaše priorita, zkuste Síň Kessel Buntes. Já chci prezidenta, kterého budou zvát i na západ od nás.

2 7
možnosti
PK

Také si nepřeji aby prezidentem byl - s nadsázkou - pan Polický nebo Horner. Vnímám jak se i při nulové migraci prostředí např. pražských sídlišť mění. A to není žádný turismus. Poněvadž však s Bruselem musíme žít, otázka - co je nejúčinnější postoj a taktika. V-4 má snad - nového spojence v Rakousku, otázka nakolik bude Kurz zpacifikován. Náš stav kdy ekonomika má nedostatek lidí (důsledek extenzity, odčerpávání do administrativy) hraje proti nám. Odstřihnout v této sféře neziskovky. Chce to postupovat chytře na více frontách, nejen rétorikou hlavy státu.

4 0
možnosti
TP

T62o82m84á94š 76P84í31c78l

3. 11. 2017 20:08

Rakousko, i kdyby opravdu přišlo k rozumu, není spojenec, ale s 10 % muslimů spíše Trojský kůň.

0 0
možnosti
Foto

K23a18r84e30l 57M33á94d50l19e

3. 11. 2017 16:35

Minule jsem Zemana volil až ve druhém kole naprosto bez nadšení jako menší zlo. Obávám se, že tentokrát budou karty rozdané tak, že ho budu volit už v prvním kole. Na "Prezident 21" mi sice na prvním místě s velkým náskokem vyšel Petr Hannig (jeho názory znám z blogů a vůbec se té 84% shodě nedivím), ale na postup do druhého kola nemá šanci žádnou.

10 2
možnosti
VK

Vy budete myslivec. Volit někoho, kdo nemá šanci dožít.... Trochu empatie by to chtělo. No a s tím Hannigem bych se zamyslel. 29 neúspěšných kandidatur, to bych se zamýšlel, zda jsou moje názory ready.

2 3
možnosti
PJ

P91e80t82r 77J61í36l71e80k

3. 11. 2017 16:05

Když nad námi vládl Brežněv, tak byl voděn jeho ochrankou. Vykládalo se, že brzo zemře, neb amici rozšířili embargo i náhradní díly pro něho.

Nástupce prý bude vybrán ten, který ujde nejdál bez berlí.

Mocnost se tím stala směšnou..

1 1
možnosti
OJ

A proto si myslim, že Zeman už zvolen nebude. Nebo tím chcete říct ještě něco jiného?

0 1
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky