Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Krásně napsáno... za to karma, ale jako věčný šťoural si dovolím polemizovat s větou "K nikomu jsme nelezli přes plot s flintou, zatímco k nám lezli všichni." ... Jedná se mi o rok 1945, kdy se naše armáda pokusila obsadit Ratiboř... Dobře je to popsáno v knize Jiřího Bílka "Kyselá těšínská jablíčka"... Ale až na tuto maličkost je Váš článek hezky napsaný...

0 1
možnosti
IN

Karma, mnoho chvály na rodnou zemi, což Vás ctí a je příjemné to číst. Možná si zdejší kraj trochu idealizujete odstupem času pobytu v cizině. Dovedeme se rvát ve sportovním klání, to ano, i když výsledky vždy nejsou triumfální. Naše výrobky značky Czech made už také nejsou nyní tak kvalitní, jak bývaly. S chováním v politice by nebyl spokojený G. Jarkovský, chybí prvorepubliková noblesa, mluva těch nejvyšších také zhrubla. Bohužel, nejsme ve světě ojedinělí, chybí vzájemná úcta i k lidem, kteří by si ji zasluhovali,např. žáků k učitelům, myslím, že bychom se měli učit od některých asijských národů také úctě ke stáří. Jinak krásný článek.

4 0
možnosti
FN

Myslím, že země, kde neřeší náboženství, tak ty už mezi ty bezpečné, nepatří.

Schválně, zkuste si zjistit, kolik je na světě ozbrojených konfliktů z náboženských důvodů... A se kterým náboženstvím jsou spojeny...

Ve skutečnosti, všechny války 21. století způsobil výklad jednoho konkrétního náboženství.

A my nemáme řešit, že jedno náboženství, které se snaží u nás zakořenit tváříce se mírumilovně, lze vykládat tak odlišně, že občanským válkám propadly mnohem větší a bohatší země než je ČR?

2 0
možnosti
MJ

Ano, náboženství je nyní zdrojem většiny problémů a válek. Proto je na Češích hezké, že mu nepříkládají skoro žádný význam a rozhodně ho nechtějí motat do státní správy nebo do zákonů.

Mně je jedno, jaké je kdo víry. Pokud nechce ohrožovat ostatní a pokud chce dodržovat naše hodnoty takové, jaké jsou. Tj. např. svoboda slova, rovnoprávnost žen a mužů apod. To znamená, že nejsem pro radikální islamisty a podobné dárečky.

2 0
možnosti
KC

Česko mohamedánům nedáme, raději ho zbouráme!

0 0
možnosti
MV

Nejtolerantnejsi stat na svete? A to pisete z Kataru? 8-o

3 0
možnosti
KJ

K14a81r14e68l 63J45a24n54d74a

29. 10. 2017 15:47

Vidí to z větší perspektivy, odtamtud je to přehlednější.

0 0
možnosti
PK

Tolik zemí jako vy jsem neprojel, nějak zvlášť nějakou hrdost (ale to je asi ten divný pocit z politiky) necítím, ale cítím se tady dobře prostě jako doma:-).

3 0
možnosti
ZB

Ano naše země je krásná a jsou v ní úžasní lidé. Tedy až na ty politiky!

8 0
možnosti
JZ

Pěkný článek, akorát z těch náboženských ideologií bychom se měli střežit těch, které by nám tu naši vrozenou mírumilovnost mohly pěkně nabourat, tak jako tehdy (jak jste to v článku zmínil) ta ideologie nacistická.

6 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 22913x
Za ženu jsem si vzal Maďarku, žiju v Kataru a jsem obklopený všemi národnostmi světa, ale přesto jsem pořád Čech jako poleno.

Seznam rubrik