Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Jsem alergický na lidi, kteří si hrají na někoho, kým nejsou. Proto jsem alergický na pana Fialu, obzvlášť když si nasadí brýle, zpomalí řeč, předstírá serióznost a bere si do pusy slova jako čest a morálka. Přijde mi jako najatý Santa, který má za úkol malého kloučka (v tomto případě voliče) přesvědčit, že on je pravý. :-P

9 9
možnosti
VK

Bureš zřejmě své voliče našel: vydává za cokoliv pozitivního

Ale za většinu toho co předvádí, se vydává podvodně.

2 1
možnosti

Všichni půjdeme do opozice a necháme vládnout koně. Ten má větší hlavu :-P

Když člověk jde voleb, musí počítat s tím, že třeba dostane dost hlasů a pane bože na nebesích, panenkomarie, bude na sebe muset vzít odpovědnost a rozhodování. ODS má samozřejmě plné právo do vlády nejít. A já, coby její nevolič (ze zoufalství volič SSO), to po ní ani nemohu chtít. Ale rovnou říkám, že když nepůjde do vlády, ztrácí morální právo vládu kritizovat. Stejně jako lidé co nešli k volbám nemají morální právo pyskovat proti vládě.

Samozřejmě by se během vyjednávání mohlo stát, že by si ANO kladlo nepřiměřené požadavky. Pak by ODS zcela správně zůstala v opozici. Ale pokud rovnou vyhlásí, že se vzdává odpovědnosti, nemůže ani pyskovat.

6 2
možnosti
OS

Vaše slova: Ale rovnou říkám, že když nepůjde do vlády, ztrácí morální právo vládu kritizovat.

Kde jste prosím Vás na tom byl. Každá strana i hnutí má právo dle svého svědomí a rozhodnutí poslaneckého klubu si zvolit s kým bude a nebo nebude spolupracovat.

Kdyby jste měl souseda, který je v podezření že podváděl a možná i kradl, tak pokud s ním nebudete sedět každý den u flašky vína, tak nebudete mít právo jej kritizovat???

4 1
možnosti
Foto

ODS jsem nevolila, ale naprosto s vámi souhlasím a karmuji. Ještě se mi líbí, jak všichni ti, kteří doteď vykřikovali, že stranám jde jenom o koryta a o moc, vyčítají ODS, že nechce ani jedno ani druhé. :-)

9 0
možnosti
PK

Hodně se v diskusních příspěvcích naváží do Klause jr., já nemusím ani jednoho z rodu , ale musím nechtě přiznat, když čtu jeho texty, má to hlavu i patu a se svými postoji je jasně pravicový konzervativní politik, kdo druhý takový tady je,........jo vy myslíte pana Fialu, nic proti ale to je spíše intelektuál se vším co k tomu patří , ale ten ODS nahoru nevytahne....8-o

4 0
možnosti
JP

Tak to já V.Klausovi jr. fandím, i když s některými jeho názory nesouhlasím. Ale je jasně čitelný, p.Fiala mi přijde, že nikdy neřekne svůj osobní názor, který by jen trochu uhnul od směru ODS, a tedy ne moc upřímný

3 4
možnosti
JP

ODS se nikdy neoprostila od své temné minulosti a dokud to neudělá nemá moc šancí.

5 6
možnosti

J44a50n 16Š46u27r30c

26. 10. 2017 11:32

A pane Ponert, nespletl jste si to náhodou s KSČM?

11 3
možnosti
ZB

ODS a Fialu jsem nemusel před volbami a nemusím jej ani po volbách. Rozhodně nechci, aby ANO se zahodilo s ODS. Takže ne všichni chtějí ODS znovu ve vládě.

4 4
možnosti
MS

Vás se jako evidentního nevoliče ODS tento článek v podstatě netýká. :-)

3 1
možnosti
Foto

P19a73v31e51l 28V44á59v76r53a

26. 10. 2017 7:33

Trochu mě dráždí opakování slov "odrazil ode dna" v souvislosti s ODS.

Já za sebe můžu říct, že letos bylo opravdu těžké někoho do urny vybrat. Myslim si, že to odraženi ode dna, ktere by ODS tak ráda viděla je možná ve skutečnosti hlavně několik málo do poslední chvíle nerozhodných a z nedostatku slušných jiných možností zoufalých voličů, kteří kdyby viděli kohokoliv jen trochu lepšího, hned by k němu přešli. Bohužel nenašli. Ale třeba najdou příště.

ODS zabodovala podle mě pouze absencí skandálů v posledním období a heslem na bilboardech "máte koho volit", které přivedlo právě ty nerozhodné a nevěrné k uvažování o nich. Podle mě jsou si toho vědomi a právě proto se teď tak snaží neustále opakovat slova "druhá nejsilnější strana", i když to vzhledem k obrovskému odstupu od prvního a minimálnímu odstupu od třetího vlastně nic neznamená.

8 4
možnosti
SN

:-)....Také se ohromně bavím tím, když p. Fiala vypne hrudník a prohlásí, že jsou druhá nejsilnější strana. Od dalších dvou se výsledek liší v desetinách a od ANO je to třetina zisku! Proč se tím chvástá? R^

6 2
možnosti

ODS? Dnes nám patří Jedenáct - Zítra nám bude patřit celých Pět!

Když voni nám sebrali program, lidi jsou hloupí, my se tak snažili v opozici pojovat spolu s "pravicí" (včetně KDÚ Nejsme jako my) proti té koalici polulistů a socanů kteří mají tu podporu komunistů a z emana, vždycky jsme měli ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako obvykle.

Zvonka to vyzerá, že ODS je zbytkovou stranou, nabitou "programem", napsaným proto, že se to musí, ale odhodlání jej plnit není ... s kým taky, že - Doňa Mimoňa, Mareček B, hodný erektor pan profesor, co je ho plný kompresor, Zavadil (nebo se menuje Zahradil?), floskulní antikomunista pravičák Kupka, ...

Buď budeme tvořit, nebo končíme, pánové!

4 7
možnosti
Foto

J82a20n84a 72M76a28j62o53v73á

26. 10. 2017 7:40

K poslední větě se připojuji a vnímám to velmi podobně.

3 2
možnosti
Foto

Otázkou je, jestli má ODS více voličů, které oslovilo především to, že ODS nebude podporovat vládu Babiše, nebo těch, kteří vyžadují plnění programu, třeba EET. Z opozice se jim volební program plnit nepodaří.

9 1
možnosti
Foto

J92a42n85a 94M26a73j58o73v38á

26. 10. 2017 7:29

Vnímám to stejně. Nepochybně je skupina voličů, kteří volili ODS kvůli AntiANO proklamacím. A pak je druhá skupina, která ji vnímá jako uskupení, které nabírá dech, má (dnes už) stabilní základnu a dosah na řadu odborníků a volili je proto, aby odvedli maximum práce, třeba i v tom, že ANO "pohlídají" a prosadí maximum možného.

Nesouhlasím s autorovým tvrzením, že volební programy jsou ...ehm...k ničemu. Jsou "kompas" a měly by jím i na dále být (jenže to by je taky voliči museli číst a nevolit podle názorů médií).

Co si budeme povídat, v opozici se dá sice hezky vykřikovat, blokovat a dělat z toho hrdinství. Já bych ale raději viděla ODS jako tvořivou a pracující.

4 1
možnosti
Foto

H71a38n48a 31V61l76k94o33v28á

26. 10. 2017 5:19

R^ mluvíte mi z duše

1 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 24,77
  • Průměrná čtenost 1413x
Mám rád knihy, kytary, hudbu, vikigskou, keltskou a slovanskou mytologii, stromy, byliny a hory. Ve volném čase se hudbě i věnuji coby Umwurf.

Můj oficiální YouTube kanál:

https://www.youtube.com/@umwurf

Seznam rubrik