Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rub české podoby demokracie, kdy ani trojnásobná většina nestačí k vládnutí. Pokud se do voleb prezidenta pustí jen kandidát, který nashromáždí 50 tisíc podpisů, mělo by to samé platit i pro strany, které jsou nové, nebo v minulých volbách nepřesáhly 3 procentní hranici. Na tuto hranici rovněž posunout limit pro získání financí za volby. Dnes jsou volby pro mnoho subjektů jakousi hazardní hrou o 1,5% hranici, která přináší slušnou finanční odměnu.

2 0
možnosti
JR

J85a61n 97R24á33ž

24. 10. 2017 19:08

No vidíte...já mám naopak názor, že hranice 1,5% pro získání odměny za předvolební námahu, by měla zůstat, ale otevření dveří do Sněmovny zvýšit na 7%. Těch devět stran, které se tam dostaly v těchto volbách, nevěstí nic dobrého pro efektivní fungování Sněmovny.

2 0
možnosti
JD

J24a64n 68D39l13o75u62h38ý

24. 10. 2017 14:42

a závěr? Co radíte.

0 0
možnosti
VD

Babiš bude vládnout tak, jak bude chtít, ať vedle něj bude kdokoliv. Má na to dnes jednak mandát, a potom také schopnosti (na rozdíl od těch ostatních břídilů). Proto si může vybrat kohokoliv, z toho pohledu to bude úplně jedno.

Tak proč by se měl kompromitovat v očích svých voličů a ztrácet jejich přízeň s těmi, kteří mu svou neschopností a amorálností pomohli dostat se k úspěchu, tam kde dnes je.

A potom je také důležité. Dnes padlé strany se neobrodí, pokud si každá svůj kalich hořkosti nebude muset vypít až do dna. A pro zítřek je důležité, aby k jejich obrodě došlo. Riziko, že ANO zmutuje a bude stejné jako ti, které dnes kritizuje, je významné. 4 roky uletí jako voda a bude potřeba akceptovatelných stran, stejně tak jako po tu dobu solidní opozice.

2 0
možnosti
Foto

K64a55r42e91l 23C74a90c52h

24. 10. 2017 14:37

No je to hezké, ale to by u nás musel být většinový a ne poměrný systém. V poměrném systému se nedá jinak než koaličně vládnout, což vlastně znamená, že žádná z vládních stran nemůže plnit svůj volební program, protože musí dělat kompromisy se stranami ostatními. Čím více jich je, tím více kompromisů se musí dělat. Lidé pak kritizují stranu, kterou volili, že nesplnila co před volbami naslibovala. Je to způsob nešťastný a výsledek vidíme dnes. Jak malí kluci na pískovišti u svých báboviček, kteří na sebe pokřikují "s tebou kamarádit nebudu". Že by měli jako politici dělat nějakou službu této republice, to je ani nenapadne. Mají plná ústa demokracie a nejsou schopni strávit výsledek nepochybně demokratických voleb. Je to bída, ale nějak to přežijeme i s těmi malými kluky na pískovišti.

4 0
možnosti
JS

J68i29ř61í 32S35o33c68h77o30r

24. 10. 2017 13:55

Velmi povrchní hodnocení neboť většina šíbrů ODS či ČSSD je dávno v ANO. Faltýnek je zážný příklad.

3 1
možnosti
VD

Věřím, že můžete mít i pravdu.

Je to standardní projev na politické scéně.

Tak jako se cca 2 milióny komunistů, stb-áků, tajných, pomocníků a pomocníků pomocníků ...... z minulého režimu nasáčkovalo do ODS, ČSSD, KDU-ČSL, ...., tak stejné se děje i nyní.

Ani jsem nevěděl, že prý Kalousek byl v KSČ někde v Mitasu??? Bylo to na serveru v jedné diskusi.

Tak čemu se divit, že?

:-)

2 0
možnosti
JC

Jinak, celé to tzv. jednání s ODS (i ostatními) je od Babiše šaškárna, on ví, že s ním nikdo nepůjde, tak si dělá alibi pro vládu ať s otevřenou ( koalice) nebo skrytou (něco za něco) podporou SPD a KSČM...

0 2
možnosti
Foto

To je myšleno vážně? cituji: " do sněmovny se dostaly podivnou podporou ze zahraničí".....a " hackerský útok......" Pokud to není myšleno jako fór, pak je to fór na druhou.....;-D;-D Už chybí jen Vólstrýt, CIA a ilumináti.....;-)

2 0
možnosti
Foto

Možná jste si, pane Dorotíku, ještě nevšiml, že u nás NEMÁME VĚTŠINOVÝ VOLEBNÍ SYSTÉM. Ale nic, od Babišových voličů žádné zázraky nečekám. :-)

17 0
možnosti
LV

Oni tak počítají. Babiš dostal nejvíc hlasů, ergo dostal většinu, to je jasný jak facka, né? :-)

2 0
možnosti
Foto

Já teda nejsem volič ANO, ale nějak nechápu, jak by mělo se 78 mandáty vytvořit většinovou vládu, aniž by hledalo koaličního partnera mezi tzv. tradičními stranami, když Piráti a SPD s Babišem do vlády nechtějí. A i kdyby jeden z nich nakonec ustoupil, většinu v PS stejně nedají.

5 0
možnosti
VD

To není tak úplně pravda, že všichni nechtějí. Jsou to jen vyjednávací hrátky.

Více viz můj komentář níže.

2 0
možnosti
JC

Máte naprostou pravdu. Jen to slovo užitečný bych škrtnul...

6 0
možnosti
PK

No ale kdo teda bude vládnout? Všichni jsou nyní svatí muži a nemohou přece jít do vlády s obžalovaným. Tak budeme mýt silnou opozici a roztříštěnou a nesourodou vládu? potěš nás pán bůh.

1 0
možnosti
JC

Mít !!!

Pán Bůh !!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik