Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L26u30d32ě13k 72T83o32n39d28r

26. 10. 2017 16:32

Máte tam logickou chybu: "Islám zavrhuje prostřednictví mezi člověkem a Bohem, což vedle lidské podstaty proroka Muhammada, činí toto náboženství v jistém smyslu „demokratickým“. To je zcela zásadní omyl !!

Prostředníkem mezi člověkem a Alláhem je MOHAMED !!Tak jako křesťanství je víra v boha "skre Ježíše Krista", tak je islám víra v boha "skrze proroka Mohameda". Bez Ježíše nemá smysl křesťanství. Bez Mohamedá nemá smysl islám. Není možné oddělit víru v Alláha od Mohameda. Neexistuje na světe ani jeden jediný muslim, který by věřil pouze v Alláha - bez Mohameda. Je to vyloučeno! Koneckonců je to i součástí vyznání víry: "Prohlašuji že není žádného jiného boha kromě Alláha a prohlašuji, že Mohamed je jeho posel.". Toto muslimové opakují 5x každý den v povinných modlitbách. A tím se stává islám naopak naprostou a na věčné časy NEZMĚNITELNOU DIKTATUROU příkazů a slov, které řekl Mohamed.

Dokonce i svatá kniha islámu a "přímé slovo Alláhovo" - Korán - nebyl seslán zázrakem najednou, vcelku, jako nádherně vytištěná kniha. Ne. Podle legendy ji Mohamedovi diktovala bytost, jménem Džibríl a to po dobu mnoha let. Takže i každé, každičké písmenko, slovo a věta v Koránu pronesl "Alláh" ústy Mohameda! Bez Mohameda by byl i Alláh němý !! Žádný muslim nesmí a nemůže udělat nic co by neřekl nebo neudělal Mohamed. Nemůže použít ani evropské "kritické myšlení", protože i to Mohamed zakázal. Jakákoli "reforma" islámu končí tím, že nesmí být v rozporu s tím co je v Koránu a co řekl nebo dělal Mohamed. Tak o jaké demokracii mluvíte ? Islám je totální a absolutní diktatura diktátora jménem Mohamed.

0 0
možnosti

K11a20r59e28l 16M51a96s94e88k

27. 10. 2017 9:42

Píšete nesmysly a udělal byste lépe, kdybyste si něco zjistil o probíhajích reformách u Saudů.

1 1
možnosti

Ano, mazejte pane autore! pan Svoboda mně zastoupí dostatečně!

Stále platí, že jen laciným opisováním od arabistů se toho o islámu moc nedovíte.

0 0
možnosti
Foto

laciným citováním z textu starého mnoho staletí se také nic nedovíme:-)

1 1
možnosti
Foto

R^měl byste pane Turnere trochu šetřit pana Svobodu;-D

ale to jak se rozhorlil ukazuje, že jste trefil do černéhoR^

1 3
možnosti

Paní Pálková, vzhledem k tomu, že většinu svých příspěvků v této diskusi věnujete výhradně mé osobě, tak se to dá vysvětlit jen dvěma způsoby: buď mne milujete nebo nenávidíte. Já bych řekl, že mne milujete V

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

K91a51r28e76l 83M26a78s56e95k

24. 10. 2017 18:55

Volby 2017 - 0.10% voličů dalo hlas konvičkářům. ;-D

0 1
možnosti

Davam karmu za to, ze clanek generoval mnohe skvele prispevky naramne se lisici od prispevku pana Maska. Pro vas omluva, ze jsem clanek necetl. No vsak vite.

4 0
možnosti

Co se týče džizji, tedy islámské daně z hlavy, tak ta měla vyloženě charakter výpalného. Naprosto názorně o ní hovoří Korán, cituji: "Bojujte proti těm, kdož nevěří v Boha a v den poslední a nezakazují to, co zakázal Bůh a Jeho posel, a kteří neuctívají náboženství pravdy, z těch, kterým se dostalo Písma dokud nedají poplatek přímo vlastní rukou, jsouce poníženi." Vybírání této daně má mít podle Allahova zákona ponižující charakter, což bylo běžně praktikováno veřejným bitím buď jednotlivých plátců a nebo zástupců plátců (například předáka vesnice). Když se roku 832 vzbouřili zbylí egyptští křesťanští Koptové, kteří přežili řádění arabských armád (které jich vyhubili přes devadesát procent), následoval masakr, při kterém muslimové pobili a vypálili celé kraje osídlené Kopty. Kdo nemohl zaplatit, ten byl odsouzen k otroctví, což se praktikovalo nejen například v Arménii, ale také v Osmany podmaněném Řecku. A tak bych mohl dlouho pokračovat.

8 0
možnosti

Co se týče džinů. To co o nich píšete, se stalo jednou z řady příčin prohrané války Arabů proti Izraeli v roce 1967 (tzv. šestidenní válka). Strach z nočních džinů zabraňoval bojovat Arabům v noci, kdežto Izraelci bojovali za své přežití ve dne i v noci.

7 0
možnosti

Co se týče džihádu. Princip džihádu vysvětlují především koránské verše, z nichž většina má vojenský kontext. Proto je džihád zcela logicky převážně chápán jako ozbrojený boj. Moderní filozofické snahy transformovat "džihád" jako duchovní boj je bohužel v rozporu s Koránem i s výroky Proroka. Tento boj však není omezen jen na vojenský kontext, příkladem může být jeden z mnoha veršů (89. verš súry Ženy), kde sám Allah objasňuje podstatu vztahu muslimů a nevěřících: "Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A neberte si z nich ani přátele, ani pomocníky..." Pokud někdo pochybuje o smyslu těchto slov, pak se můžeme podívat do sbírku výroků Proroka, a tam je to rozvedeno do děsivých podrobností. Podle Koránu, který je přímou řečí Allahovou (tedy nezměnitelným Zákonem), by měl muslim potrestat smrtí i nevěřícího, který se "proviní" tím, že se obrátí k muslimovi zády. Naše jediné štěstí je v tom, že většina muslimů na to nemá žaludek, ale zásluhou islámu to rozhodně není. Podle Koránu mají věřící (tedy muslimové) aktivně vyhledávat nevěřící, "bít je po všech prstech", "udeřit je do šíjí", "zabíjet je, kdekoli je naleznou" a nebo je "zajímat a požadovat výkupné". Proč asi islamisté používají ke svému financování únosy lidí? Víte proč jsou nevěřící v islámu zaživa upalováni? Kvůli tomuto verši: "Věru ty, kdož neuvěřili v Naše znamení, My v ohni sežehneme, a kdykoliv vyschnou kůže jejich, vyměníme je za jiné, aby tak trestu okusili. Allah zajisté je mocný, moudrý." Moudrý islámský bůh provozuje věčnou mučírnu, kde pálí lidi ohněm a donekonečna je stahuje z kůže. Co asi Allah očekává od svých věrných?

7 0
možnosti

Ad demokracie a islám - rozumím tomu správně, že tedy přiznáváte, že islám je s demokracií neslučitelný a nebo velice těžko slučitelný? Ten odstavec začínáte konstatováním, že se to považuje za protimluv, následuje exkurze do již neexistujícího Turecka, dále teoretické úvahy ve stylu "jak by to šlo zařídit, aby se vlk nažral a koza zůstala celá" a celé to zakončujete přiznáním, že Korán a šaríja jsou "značnou překážkou demokratických změn".

Já to tedy pochopil tak, že tento "islámský bubák" je potvrzen. Potom se samozřejmě nabízí otázka, proč podporovat import něčeho takového a proč se islámu neobávat, pokud chceme zachovat demokracii.

Mimochodem podle tzv. indexu demokracie (viz https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index) existují jen 3 muslimské země, které se pohybují v kategorii "demokracie s nedostatky". Konkrétně jde o Indonésii, Malajsii a Tunisko. Všechny ostatní včetně zmíněného Turecka jsou buď hybridní nebo rovnou autoritářské režimy. Tohle tristní skóre také ledacos vypovídá o slučitelnosti demokracie s islámem.

15 0
možnosti

Dokonalá argumentace R^

2 0
možnosti

Co se týče duchovenstva, zcela jste opomněl institut muftího. V současnosti je na světě více než sedmdesát muftiátů, jejichž duchovní "spravují" stamiliony obyvatel. Mnozí z nich patří k nejkontroverznějším osobnostem světa (financování terorismu a financování terorismem). Nechvalně proslulým se stal například velký jeruzalémský muftí Amín al-Husajní, který za druhé světové války zorganizoval genocidu stovek tisíc evropských ŽIdů a Slovanů a dodal Hitlerovi třicet tisíc muslimských bojovníků, kteří se v převážné většině stali dozorci v jihoevropských koncentračních táborech. Zároveň je tento muž v arabském světě považován za národního hrdinu. A to přesto, že byl několika evropskými zeměmi odsouzen k trestu smrti za genocidu. Nechvalně slavnými se staly jeho četné projevy do rádia, v nichž stále opakoval například toto: "„Arabové, povstaňte jako jeden muž a bojujte za svá svatá práva! Zabíjejte Židy, kdekoliv je naleznete! Potěší to Alláha, historii i náboženství! Sám posel Alláhův pravil: Vy budete bojovat proti Židům až do té doby, dokud se neskryjí mezi skálami a kamením! Pak skála a kámen promluví – Otroku Alláhův, skrývá se za mnou Žid, přijď a zabij ho!“ Tuto větu s oblibou opakují také současní muftí a imámové.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS