Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-).....TeĎ jsem si to přečetl, supeeeeeeeeeer! Lepší téma než politika, když se dívám na množství diskusních příspěvků, které jsem si zčásti přečetl. Já furt čekám, kdy po mně nějaká dáma vyjede, marně. POhybuji se ještě bez hole, jsem celkem při smyslech, důchod je celkem solidní. A nic ! !!!!!!

4 0
možnosti
KT

zkuste se tvářit bezbranně a zneužitelně. :-) případně navrhuji nastoupit na technopárty a zařvat: která mi pomůže utratit výhru ve sportce?

3 0
možnosti
JS

J77a16n 49S89o83u23č54e24k

24. 10. 2017 10:11

Promiňte, ale Vás zřejmě nikdo sexuálně neobtěžuje jen když jste sama doma zamknutá na dva západy. Není to již paranoia?

6 2
možnosti
JS

Teď jsem šla něco odnést do kanceláře kolegů se kterými chodím na oběd a jeden z nich se otočil se slovy „To už je oběd?“ (oni jsou cestou tak je vždycky vyzvednu..) a spolusedící kolegyně na to řekla, že je to typický Pavlov, jak mě vidí, tak slintají.. a na to třetí kolega odpověděl, že ano, ale že slintá z jiného důvodu ;-D Tak a co teď s tím?

2 0
možnosti
MM

Záleží jak to vnímáte Vy Jano. Kdybyste se ptala mě, tak je to přesně můj druh humoru a poradil bych Vám být šťastná, že pracujete v takhle zdravém, veselém a přirozeném prostředí. Ale Vy to můžete vnímat jinak...

2 1
možnosti
MM

Pane Záturecký Vy jste živým příkladem toho, jak zdegenerovala naše civilizace a proč jsme podle mínění některých před vyhynutím. Já chápu, že to tak skutečně cítíte, že to není póza, ale vést diskuzi o tom, co může být ženě již nepříjemné a co ne, to je mazec. Ještě mi není 50 a přesto pamatuji dobu, kdy to, co je správné a co ne bylo jaksi v podvědomí lidí a nemuselo se o tom sáhodlouze mluvit. A moji rodiče ještě pamatují dobu, kdy jsme nepotřebovali přesné, detailní a podrobné zákony a nařízení, protože lidé věděli, co mají dělat a co ne. A pozice jednotlivých skupin společnosti byla dána jaksi přirozeně... A tenhle můj post se ani zdaleka netýká pouze harašení...

8 1
možnosti
MB

M54i28l23a26n 64B77í60l13e89k

24. 10. 2017 10:26

Není tak zle. Za konec civilizace bylo v jistých kruzích (které nebyly vůbec nicotné) považováno třeba to, že ženy dostaly volební právo - vždyť přece bylo přirozené, že o všem mají rozhodovat muži!;-)

1 0
možnosti
KK

Nejlepší by bylo začít nosit placku "Jsem ujetá feministka", aby byl každý hned varován "tady ani náznakem".

Je rozdíl mezi oplzlostmi a decentním flirtováním. To druhé hodně žen v soukromí dělá dobře, vy zřejmě nesnesete ani to. :-/

3 1
možnosti
JZ

je pro vas nektera autorcina zkusenost decentnim flirtovanim, omylem povazovana za oplzlost? Kdyz naznacujete nejaky rozdil mezi necim, mel byste jej vysvetlit, at vime, co je pro vas jen decentni flirtovani.

5 0
možnosti
PS

P16e98t65r 52S47k62á47l75a

24. 10. 2017 7:38

A ještě jedna připomínka. Autorku a její příznivce urážejí nemístné poznámky se sexuálním podtextem. Dobře, už to nebudu rozebírat. Mě ale zase uráží, když se večer co večer musím v televizi dívat na nějakou reklamní nánu, co nerozumí své vagíně a není si jistá, jaké breberky tam vlastně přechovává. Až se nějaké hnutí soustředí na takovéhle nevkusnosti, rád ho podpořím.

15 0
možnosti
JZ

Dobra. Sice nevim, jak to souvisi s timto tematem, ale pokud nejake takove hnuti vznikne, rad se obeznamim s jeho argumenty. Me osobne zase urazi duchaplne rozhovory se spocenymi fotbalisty odchazejicimi do satny na tema prohrali jsme zapas, protoze nam souper dal dva goly. Ale myslim, zo to sem nepatri. Prece je to jen jina sorta problemu, nez sahat nekomu cizimu na zadek v autobuse.

1 0
možnosti
Foto

Dva příklady ze života.

Byli jsme s manželkou na návštěvě, byla tam i jedna kamarádka, která se dostala do vážného životního průšvihu. Všem bylo jasné, že není zrovna vhodná chvíle, aby se o tom mluvilo. Na závěr návštěvy jsem ji chtěl nějak podpořit, tak jsem ji objal a tiše řekl, aby se držela. Nepovažovala to za nepřípustný fyzický dotek z mé strany, naopak ji to v tu chvíli aspoň trochu potěšilo.

Druhý příklad:

Scházíme se s takovou partičkou blogerů, chodíme číst starým lidem. Při setkání a při rozloučení se vždy muži se ženami krátce kamarádsky políbíme. Nemá to žádný sexuální podtext a kdyby některý z nás mužů uhnul v obavě, aby si to žena nevyložila špatně, myslela by si, že se na ni z nějakého důvodu zlobí.

Takže skutečné obtěžování je sviňstvo, o tom žádná. Ale je třeba rozlišovat, co obtěžování je a co není.

13 0
možnosti
JZ

Moment, a mate pocit, ze autorka nerozlisuje obtezovani od beznych spolecenskych konvenci?

0 0
možnosti
JS

Asi jsem divná, setkala jsem se i s nepříjemným obtěžováním (opilý Ukrajinec v tramvaji) ale abych z toho dělala vědu? Hnusáky pošlu do háje a harašení od kolegů mi tedy rozhodně nevadí.. ;-)

11 0
možnosti
JZ

Vam to nevadi, ale dovede se vcitit do zeny, jiz by treba sexualni navrhy od kolegu mohly vadit? Nebo z toho jen delaji vedu?

2 0
možnosti
MS

Říkala jsem si, kdopak asi napíše blog na téma #MeToo a vy jste byla jedna z mých největších favoritek.

Sexuální obtěžování nejen na pracovišti je nepřípustné, na tom se tady dle diskuze níže všichni shodneme.

Ale pokud za sexuální obtěžování budeme považovat všechno, co autorka napsala, nedopadne to dobře, a to především pro ženy. Buď se muži budou bát říct nám, že nám to dneska sluší anebo jakýkoli jiný nevinný kompliment, anebo to skončí druhým extrémem a to, že skutečné sexuální obtěžování bude přehlíženo nebo bagatelizováno, protože prostě zapadne mezi stovkami oznámeními např. o nevhodném chycení za ruku anebo nevhodné mužské konverzaci, které byla žena na pracovišti krutě vystavena.

Chápu, že někomu nemístné mužské poznámky mohou vadit víc, než mě. Jsme ale dospělí lidé a měli bychom umět zvládat situace, které nám nejsou příjemné, aniž bychom potřebovali další a další zákony a regulace, které nás "ochrání". ČR je v tomto ohledu na rozdíl třeba od USA velmi svobodná a tolerantní země. Jsem ráda, že akce typu sexistické prasátečko žádný vážný dopad nemají a jsou spíše k smíchu a bylo by moc fajn, kdyby to tak i zůstalo.

20 0
možnosti
Foto

Diskuze se stále točí kolem snahy definovat, co je a co už není přijatelné. Ale to je individuální a každá žena má hranici "přijatelnosti" jinak nastavenou - o tom, co je ještě lichotka a co už oplzlost rozhoduje vždy ona. Proto byl v kulturních společnostech vyvinut systém diskrétních signálů a ritualizovaných kroků, které sbližování usnadňují a nevystavují dámu stresu. Takže nepřeskakovat, nepředbíhat a v případě nezájmu včas a s pokorou přehodit výhybku !

2 0
možnosti
  • Počet článků 623
  • Celková karma 17,48
  • Průměrná čtenost 3862x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->