Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vaše data o poklesu kriminality působí konejšivě. Ale znám z praxe, jak se často klinický stav těžce nemocných pacientů, krátce před smrtí na chvilku zlepšuje.

0 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že obecně, kriminalita je vyšší mezi lidmi s nižším vzděláním, společenským uplatněním, sociálním cítěním, a to mohou být i nesprávně integrované komunity migrantů, které se včas nezapojily do pracovního procesu, případně jejich potomci, o nichž hovořil i E. Macron, jenž se nyní bude snažit o jejich lepší výchovu, integraci anebo vzdělávání. Lidé se u nás ale spíše bojí akcí buď osamělých vlků, většinou muslimské víry, anebo těch, kdo se hlásí k myšlenkám islámského státu, čtou jejich příručky a páchají dle jejich návodů atentáty. Těm je věnována velká mediální pozornost a některá politická uskupení na tomto strachu tak trochu parazitují. Obecně by se měla zvýšit ostraha akcí, ulic, posílit role bezpečnostních složek. Stejně ale těmto atentátům nebude možné zabránit. A v USA tyto atentáty páchají i potrhlí důchodci.

0 0
možnosti

Tak čas od času čtěte "takynázory" muslimských pohlavárů v Česku :-) První prokazatelnou kulturou, která podcenila imigraci byli indiáni. Dnes je jejich populace zdecimovaná a zbytek žije v rezervacích !!! Libanon také nebyl vypatlaná muslimská země, také tam měl lásky plné vítače a dneska je to vypatlaná muslimská země. Neštěstí je, že se lidé odmítají účastnit řízení svých zemí a tak se toho ujímají ti nejneschopnější z nás. Jste toho dost jasným důkazem !

1 0
možnosti

P54a63v96e85l 34P30o32n63e46c

24. 10. 2017 8:29

Autore, politici vašeho typu to také mysleli dobře - v Británii před 50 lety. Na rozdíl od vás však neměli zkušenost s tím, kam to povede: https://goo.gl/eYDx7m

1 0
možnosti
Foto

To už je dýl. Před 50 lety se psal rok 1967.

1 0
možnosti

Nemůžu s vámi souhlasit v bagatelizaci situace. Pobývám často v cizině, a když to u nás porovnám například s Francií, musím říct, že po příjezdu domů si mnohem víc uvědomuju jak je skvělé že to u nás (zatím) vypadá tak jak vypadá. A tomu je tak jen díky zdravé obezřetnosti, která se může jevit jako skepticismus nebo třeba i panikářství. Díky za to, že si tohle nebezpečí uvědomujeme včas. Tato obava je zdravá a přirozené, má se jí naslouchat a ne za ni lidi kritizovat.

5 0
možnosti
Foto

Nebatelizuji. Jen si myslím, že víc lidí umře ze strachu na infarkt než bude někým zavražděni.

0 0
možnosti

P25e13t68r 17S52k80á47c34e14l

23. 10. 2017 23:39

Dal jsem karmu za optimismus. Ale - v dnešním globalizovaném světě...kde máte záruky, že se tok migrantů nestočí naším směrem? Mohou přijíždět a přicházet z opačné světové strany než doposud, jednou totiž v propojené Evropě jsou. Co potom? Na tuto a další otázky třeba si budeme moci podebatovat osobně...

2 0
možnosti

Článek je dost podobná propaganda jako to, proti čemu se vymezuje. Vytvoření napětí mezi původní majoritou a novými přistěhovalci s jinou životní filosofií zraje léta. Takže ačkoli je kampaň některých uskupení české politické scény hysterická a účelová, dává v tomhle kontextu smysl.

Naopak argumentace, že teď je to v pohodě, a proto je strach z migrantů zbytečný, smysl nedává - tahle země je v závětří, masový příliv se nekoná krom jiného díky negativním postojům nemalé části populace(včetně těch, co nastavují pravidla)

Až to v pohodě nebude, znamená to, že problém vybujel do obtížně řešitelné formy. A to už taky může být fáze neřešitelného konfliktu.

Německo, Francie, Švédsko... dost pochybuji, že by ty státy byly nějak méně schopné než ČR a jakmile příliv přesáhl meze, problémy mají a zatím jsem neviděl, že by měli nápad, jak z toho ven.

2 0
možnosti
Foto

Podle mě, napětí vzniká okamzitě, možná ještě dřív (už nyní).

0 0
možnosti

J80i61ř52í 49H87r79b43e88k

23. 10. 2017 19:00

Ano, na rozdíl od Švédska/Francie/Německa je tu celkem bezpečno, protože tu převážili lidé, kteří zůstali i přes nálepky „xenofobů“ věrní zdravému rozumu. Také jistě pomáhá to, že není problém nalézt práci pro toho, kdo jen trochu chce - lidé se pak nedostávají bez vlastní viny do neřešitelných situací. Všechno má svou příčinu... a doufejme, že si příčiny bezpečnosti dokážeme udržet.

2 0
možnosti

J97a59n 52Z44i16e73g56l73e15r

23. 10. 2017 17:05

Zasloužená karma. A je s podivem, kolika lidem se nelíbí fakt, že je u nás bezpečno a kriminalita se za poslední roky prokazatelně snižuje.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji. Oni se rádi utvrzují v opaku. Tak je v tom nechme ;-)V

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS