Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju. A přeju příjemný den, Waldo, ať se vám všechno daří. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

J80a77n42a 21M95a82j53o64v64á

23. 10. 2017 22:14

Mám takovou off topic otázku...ale, jak jste taková špionka...mám neovladatelný pocit, že čaj ohřátý v mikrovlnce (ano, takovou zhovadilost občas spáchám) chladne rychleji, než uvařený normálně. Nevšiml si tohoto úletu někdo, kdo by mohl tušit, jestli si úplně vymýšlím?

0 0
možnosti
WW

Opomineme-li přechod tepla z vody do keramické nádoby (ta by měla být studená, pokud je vhodná do mikrovlnky), ohřev v rychlovarné konvici je i tak o 40 procent účinnější než v mikrovlnce, ve které se kromě toho ochlazuje prostor ventilátorem (odvaděč par). Konvice je na tom lépe i časově, protože mikrovlnka potřebuje zhruba dvojnásobný čas na ohřev stejného množství vody (1l) na konečnou teplotu (100st) a ekonomicky to vychází zhruba stejně, někdy více ve prospěch konvice. Je možné, že způsob ohřevu, nádoba a větrání má nějaký výraznější vliv - muselo by se to vyzkoušet a porovnat.

0 0
možnosti
Foto

R^Doteklo mi to, uf! Ale rychlost se neblížila ani zvuku, natož světlu.;-D;-)

1 0
možnosti
DT

:-) Jsem ráda, za milou návštěvu, Kláro. R^ Příště tam mám něco jednoduchého a něco o hezkých polodrahokamech. Mějte krásný den.:-)R^

1 0
možnosti
Foto

J95a45n68a 33M89a62j12o11v67á

23. 10. 2017 19:16

Přiznávám, že jsem některé části musela číst dvakrát, dneska mi to zjevně moc nepálí, a to ani rychlostí velmi "podsvětelnou".

Ale nakonec to seplo, děkuji. R^

1 0
možnosti
DT

Já děkuju za milou návštěvu, Jani. :-)R^ Přeju celé rodině moc moc hezký večer a pohodu. R^

1 0
možnosti
Foto

rozhodně ano...v Česku se tak šíří drby:-):-)

0 0
možnosti
DT

:-) Ty se zásadně šíří maximální možnou rychlostí. :-) Krásný večer, Jaromíre. :-)R^

1 0
možnosti
JS

V první chvíli jsem si řekl – tak a je to tady – pokud se něco pohybuje rychleji než světlo, musí to mít zpětný tok času. Přijde terminátorka LP-1000 a zastřelí mne dříve, než se narodím. Ale jestli to chápu dobře, tak nejde o to, že by ty částice překročily limitní rychlost, jsou pouze rychlejší než světlo v určitém prostředí. To se mně ulevilo :D

Ale teď vážně. Před několika lety byl natočen výborný film s názvem "Intersterllar", který pracuje s možností, že gravitace prostupuje prostorem bez rychlostního omezení, tedy že pro ni neplatí limitní rychlost a může vykazovat zpětný tok času. Myslíte si, že je něco takového možné? Osobně si myslím, že ne, protože by tím přestala platit rychlostní konstanta. Přesto si myslím, že pokud jednou lidé budou chtít cestovat vesmírem, nebude mít žádný smysl konstruovat nějaké motory, které budou dosahovat podsvětelných rychlostí, protože je to příliš pomalé. Rychlost světla je vzhledem k rozměrům vesmíru doslova hlemýždí. Je vůbec technicky možné místo překonávání vzdálenosti mezi dvěma body v prostoru, zkrátit vzdálenost mezi nimi – tedy deformovat prostor? To by znamenalo, že kosmické lodě by nelétaly, ale zkracovaly by vzdálenosti mezi různými částmi vesmíru. Je to vůbec fyzikálně dosažitelné? To by se mně líbilo :-)

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MK

Váš výklad je na hranici mého chápaní, ale myslím že to základní jsem vstřebal. Vaše snaha o popularizaci zaslouží uznání.

Přesto mně napadl několikrát opakovaný pokus, zvláště u jednovaječných dvojčat, kde byl prokázán (za účasti úřední osoby) přenos myšlenky na dálku.

Otázka zní: jaká je to energie a jakou rychlostí se konkrétní informace pohybuje?

0 0
možnosti
DT

Zatím jsem žádné takové přenášení myšlenek na dálku jako prokázané neregistrovala - měl byste pro mě link?

Telepatické show byly velice oblíbené v 19. století - ale to byly jen důmyslné triky, jakkoliv publikum pobavily. R^

Děkuju za zájem o věc - a díky za návštěvu blogu. Přeju vám krásný podvečer, Miroslave. :-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Mějte i vy - moc hezký zbytek dne, Jirko. R^

0 0
možnosti
Foto

R^ tak se budu těšit na další blog!!

0 0
možnosti
DT

A já se budu těšit na vaši návštěvu. :-) Mějte moc hezký zbytek dne, Aleno, ať se vám daří. R^

0 0
možnosti
DP

Uff, už sem se leknul, že spisovatelé sci-fi měli možná pravdu s těmi jejímy warpy a nebo jak se ta nadsvětelná rychlost v jejich románech jmenovala, tak sem to začal číst s velkou dávkou pesimismu, naštěstí sem brzy zjistil, že "warpy" budou i nadále jenom doménou sci-fi. ;-)

0 0
možnosti
DT

:-) Na to bychom potřebovali subprostor - ono není vyloučené, že něco takového existuje, ale zatím se tam nedostaneme. Tím by se třeba vyřešilo všechno to stárnutí dvojčat a podobné nepříjemné fenomény - teorie by se jen rozšířila o několik slov: Nic není rychlejší než světlo ve vakuu - v našem 3D prostoru. :-)

Krásný den přeju, Dane, mějte se moc hezky. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 18,99
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.