Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Svět v roce 2025 bude vypadat hodně odlišně, nevyvíjí se lineárně, během 8 let přijdou různé zlomy, které dnes nevidíme. Volby, pokud vůbec budou, dopadnou hodně odlišně.

0 0
možnosti
PK

P81a67v33e72l 92K56a16m77a27s

22. 10. 2017 12:24

Možná ano. Chtěl jsem tím vyjádřit to, že je to jako v životě. Slibovat lze modré z nebe pouze určitou dobu. Taky vašim dětem nedávate jen čokoládu i když ji mají rády, ale učíte je hygieně a posílate do školy. To je realita.

0 0
možnosti

Pokud nějaké smysluplné volby budou, vidím to stejně pozitivně. Ovšem jsou tu dvě otázky, dvě témata, jež bude nutno v brzké době zodpovědět a pokud tato rozhodnutí bude činit vláda vzešlá z těchto voleb, tak to může mít vážné důsledky.

První otázkou je, zda svrchovanost, suverenita bude na úrovni EU či národních států. Současný hybrid, kdy máme dvě občanství, dvě zdánlivě suverénní vlády, je dlouhodobě nestabilní a neudržitelný. Bude muset být učiněna volba - buď se EU vrátí před Lisabonskou smlouvu, případně rozpadne nebo se federalizuje. Ač Babiše volili i euroskeptici, ač ho v médiích nazývají Orbánem a Trumpem, tak platí, že ho Brusel živí. Dotace a regulace mu vyhovuj, umí v tom chodit. Nevěřím (ale doufám), že se dokáže postavit Bruselu. Takže zvolí suverenitu na úrovni EU a pak už nějaké volby v ČR budou mít hodnotu voleb v Katalánsku.

Druhou otázkou je migrace. Německo, Itálie a Franice se snaží migrantů zbavit, ač tvrdí opak. Na druhou stranu zase nemají gule použít sílu na zastavení migrační krize. Hrozí, že se je budou snažit lifrovat k nám. Důsledky je vidět na západě Evropy a opět, za 8 let ani nemusí být možné tuto problematiku vyřešit bez použití prostředků, jež jsou hodně za hranou (jak to právě nyní mají v Německu a Francii a proto se to bojí řešit).

0 0
možnosti
PK

Podle mého názoru jak EU tak migrační krize už ohrožuje i spokojený život politiků za našimi hranicemi. A ne kvůli občanům, ale kvůli sobě budou hledat řešení aktivněji. Jako ČSSD po volbách.

1 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik