Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A volit tak dlouho, dokud to nedopadne tak, aby se to "čejkům" líbilo. :)

0 0
možnosti

P13e60t40r 68Č56e44j17k53a

22. 10. 2017 11:44

Já jsem nic takového neřekl - pointou je, že pokud strana vyhraje volby a její koaliční potenciál je ve výsledku téměř nulový (aspoň dle současných deklarací všech ostatních), tak je to k velkému zamyšlení... Já v současné době nevidím takovou variantu vlády, která by nevedla ke katastrofě pro případného koaličního partnera a nebo i pro hnutí ANO (jak říkám, případná spolupráce s KSČM a SPD by snad odehnala i spoustu voličů Babiše) - a jít do vlády téměř za cenu vlastního sebezničení?

0 0
možnosti

Předčasné volby? Vždyť se nic nezměnilo. Lidé by se ještě více naštvali na politiky, k předčasným volbám by přišlo 40% voličů, možná méně. Silně by posílili komunisté, mají disciplinované voliče, ti by přišli. Babiš by taky nejspíš posílil. Vládu by pak pohodlně dávali dohromady ANO a komunisté. Jestli se vám zdá, že komunisté by s velkopodnikatelem nešli, pak já tyto obavy nesdílím. Možné je všechno.

1 0
možnosti

Rozpustit sněmovnu lze především rozhodnutím samotné PS. Ovšem nejméně dvoupětinovou většinou, tj. 120 hlasy. ANO má hlasů 78. Myslíte, že není schopno nakoupit tři poslance? (Korumpovat oficiálně může, pokud to udělá v prostorách sněmovny a poslanci podle toho budou hlasovat - viz Tlučhoř a spol.)

0 0
možnosti

P65e36t16r 18Č56e31j15k49a

22. 10. 2017 10:28

Ta poslední věta je samozřejmě nesmysl - s ohledem na výklad imunity, který podal Ústavní soud a který je ještě restriktivnější (přísnější), než jak byla imunita vykládána původně - než do toho tím svým absurdním nesmyslem vlezl Nejvyšší soud právě ve věci těch třech poslanců. Dneska jsme už naštěstí zase úplně jinde. Dneska se imunita zákonodárce fakticky nevztahuje na nic jiného, než projevy a hlasování na plénu, v klubech, výborech apod. - takže jednání Tluchoře a spol by dneska kryto vůbec nebylo - vzdání se mandátu výslovně nespadá pod imunitu (resp indemnitu).

Tuhle variantu rozpuštění sněmovny nevidím jako tu nejpravděpodobnější.... jsou tu jiné varianty - například rozpuštění z důvodu neusnášeníschopnosti...

0 0
možnosti
Foto

Vy si prostě tu krizi přejete....

0 0
možnosti
Foto

Moc hezký rozbor, karma. Mně osobně radost z (konečně!!) propadu komunistů kazí skutečnost, že jejich hlasy nejspíš dostal Babiš. Ale na předčasné volby to vidím a myslím, že s novým prezidentem by byla situace jiná, lepší.

0 0
možnosti

Myslím, že část jejich hlasů, krom Babiše, stáhl i Okamura - jeho rétorika proti EU a NATO určitě vykonala své. V ODS mám obavu z nástupu Václava Klause mladšího - pokud ve straně zvítězí jeho křídlo a podaří se mu z postu předsedy vyšoupnout Fialu, máme novou Euro-skeptickou stranu, s obrovským tlakem na vystoupení z EU. To by byl začátek cesty do pekel.

Naštěstí by v této poslanecké sněmovně Euro-skeptické strany neměly pro vystoupení dost hlasů, pokud se tedy dá alespoň trochu věřit proevropské orientaci Babišova ANO. Předčasné volby by nám mohly pěkně zhořknout.

1 0
možnosti

Upřímně, celou dobu jsem se děsil, že ANO by mohlo mít s Okamurou 101, naštěstí to o prsa nevyšlo. Potěšil mne propad komunistů.

Varianta vlády ANO + SPD + tichá podpora KSČ(M), která by dala dohromady ústavní většinu, by byla nejhorší noční můra od listopadu 1989.

7 0
možnosti

P88e56t94r 12L53a20n52g63e60r

22. 10. 2017 8:09

Varianta vlády ANO + SPD + tichá podpora KSČ(M), která by dala dohromady ústavní většinu, by byla nejhorší noční můra od listopadu 1989.

Právě proto by měla do vlády vstoupit ODS, i se svými 25 mandáty může působit velmi pozitivně.

1 1
možnosti
Foto

Necháme se překvapit. V politice je všechno možné. Škoda, že není druhý silný partner na Opoziční smlouvu.

1 2
možnosti
Foto

Ono se tedy nabízí otázka, která politická strana nemá zájem na vyvolání předčasných voleb, tak ta bude mít přinejmenším cukání jít do vlády.

2 0
možnosti

Předčasné volby absolutně předpokládám. Zdržovací iniciativy se chopí M.Zeman. Situace dle mého - vystí v existenci menšinové vlády. Pochopitelně vyjednávající tanečky s odmínnutím oslovených - Pozor, max vyhovuje A.Babišovi. Takto, všichni !, získají své alibi a bude to vyhovovat všem ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Zeman už se možná těší jako malý kluk na svoji druhou úřednickou vládu. To neměl ani Havel ani Klaus ;-D

1 0
možnosti
Foto

;-) Neškodí si trošku prostudovat toto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Hlasov%C3%A1n%C3%AD_o_d%C5%AFv%C4%9B%C5%99e_vl%C3%A1d%C4%9B

8-o Kdo si myslí, že všechny možné varianty nepřipadají v úvahu, je naivní. O ,,volbách za rohem" ani nemluvě;-)

P.S.: i vláda bez důvěry může fungovat třeba rok, a mezi tím se může leccos změnit:-)

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS