Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavá úvaha s překvapivým koncem. Napínavé jak detektivka. Že by Fiala v roli premiéra ? To ještě nikoho nenapadlo a není to mimo realitu. Budu to napjatě sledovat.

0 0
možnosti

Poměrně solidní rozbor, ale Babiše bych nepodceňoval. Na rozdíl od soudruhů z ODS, ČSSD a KDU Babiš plánuje strategicky a dlouhodobě. V podstatě mu je úplně jedno, kdo mu bude dělat přicmrndávače a má dokonce i plán C a D. To znamená, jak se bez přicmrndávačů obejít úplně a jak přejít do opozice. Dokonce ho podezřívám, že už zná cenu těch, které hodká nakoupit. Za koblihu to sice nebude, ale víc bež průměrnou cenu na trhu z něj také nikdo nedostane. Nabídka nezaměstnaných politiků je příliš veliká. Klaus by řekl, že je v převisu, ale zatím k tomu raději opatrně mlčí.

0 0
možnosti

R^Rozumné úvahy; možná chybí státotvorný krok ANO, když bude nedohoda moc dlouhá, že Babiš nebude ve vládě a zůstane šedou eminencí se špagátky (práva předsedy) v ruce a pak se koaliční potenciál rozšíří.

1 0
možnosti

P.S.

Normální hádání z křišťálové koule.;-)

0 0
možnosti

Já bych si dovolil také svou vlastní předpověď. Myslím si, že z tohoto výsledku nemá šanci vzniknout nic rozumného. Strana, která by se zaprodala Babišovi, si pod sebou podřízne větev. Navíc spolu s ním nic nezmůže, protože bude hrát leda tak páté housle. Žádný rovný vztah s autokratem (Babišem) nepřichází v úvahu. Takže si zažijeme nějakou dobu hádek a patrně další rok nové volby. Mezitím snad Babiše odsoudí a zavřou, ANO se tedy rozpadne a přestane překážet.

Jako "zajímavý" výsledek však vidím piráty a SPD - po dalších volbách mají dle mého skromného názoru výrazně zvětšit svůj potenciál a vliv. U nich je zajímavé, že v některých věcech se nejspíš plně shodnou (například posun k přímé demokracii), v některých si naopak jdou po krku (například imigrace). No, myslím, že nás čekají zajímavé zvraty.

6 0
možnosti

Tak malý koaliční partner obvykle má sílu v podstatě vydírat toho hegemona, takže si obvykle vymůže více ústupků, než by odpovídalo jeho reálné síle.

.

Babiše neodsoudí a nezavřou, protože ho nová sněmovna ke stíhání nevydá...

1 0
možnosti

Taky si myslím, že rozhodující je naše iracionalita ( důraz na pocity ). V době internetu dvojnásob.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky