Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

“Moravane a Slezane” jsou v CR prazdna slova. Vlada Ceske republiky neuznava tyto historicke narody, ani jejich zeme. Je to smutne a politovani hodne. Jeden z velkych duvodu proc osobne necitim zadnou hrdost k dnesni CR a jejich obcanstvi odmitam.

0 0
možnosti
MS

Já jsem "Horní Slezan" z oblasti Sudet, kde žilo před válkou 90% Němců a po jejich odsunu tam přišla "náplava" ze všech koutů republiky (včetně Rusínů z Podkarpatské Rusi). Takže o nějaké sounáležitosti obyvatel této oblasti s historickou zemí Slezsko nemůže být ani řeči. :-P

0 0
možnosti
Foto

Ano, Jaroslave, souhlasím s Vámi...jsme národ brblalů, kteří mají teď téma, jak jedna politická strana obsadí téměř třetinu poslanecké sněmovny. Osobně se domnívám, že budeme mít tudíž takovou vládu, jakou si zasloužíme, nemyslím si však, že volby dopadly špatně. Strana, kterou jsem volila je v první trojce, nikoli první...R^

2 0
možnosti
Foto

Také si nemyslím, že volby dopadly špatně. Teď bude záležet na tom, jaká vládní koalice bude složena, jaký si dá program a zda a jak jej bude dodržovat.

Co se Babiše a jeho strany týče odkazuji na zajímavý rozhovor zde

http://www.zn2.news/

0 0
možnosti
MK

Zřejmě nejvyšší čas zbavit se českého občanství,pokud oplýváte takovým názory. Všeobecně po světě nenní velká vůle zůčastnit se voleb či referend.Našich necelých 61 procent není mnoho,ale celkem odpovídá celosvětovému trendu - říkám,bohužel.

1 1
možnosti
Foto

:-)

Díky Vám za tento trochu legrační příspěvek. Na jednu stranu píšete, že bych díky svým názorům na malou účast Čechů u voleb se měl zbavit českého občanství. Pak poznamenáváte, že je to světový trend, což dle mne není zcela pravda (v některých zemích je účast alespoň u důležitých voleb podstatně vyšší), a nikde to není lepší. Takže, když to dle Vás nikde není lepší a kdyby toto pro mne bylo tak důležité, tak kam bych pak tedy měl jít?

0 0
možnosti
TK

"Žiji již 40 let v zahraničí". Tím se vysvětluje proč nechápete, že tu pro většinu lidí není strana, kterou by mohli volit srdcem..

0 1
možnosti
TK

A jestli si myslíte, že v národě, kde 60..70% lidí reálně smýšlí levicově (ať už si to přiznají, nebo ne), zůstali doma zrovna ti lidé, co by chtěli volit Svobodné, pak jste hodně naivní. Doma zůstali lidé "pasivní", tedy právě spíše levičáci.

2 0
možnosti
ZV

pane chudáček máte ode mne karmu byť nesouhlasím že jako národ jsme hlupáci.ale máte svoji pravdu ,kterou se nebojíte říct a je od vás krásné že se snažíte každému odpovědět.díky a váš příspěvekR^

0 0
možnosti
Foto

Mockrát Vám děkuji za karmu i sdělení Vašeho názoru zde v diskusi. Napsal jsem to však přece jen trochu nuancovaněji a to takto: "Češi, Moravané a Slezané jsou, co se politiky a vedení země týče, z dosti velké části lenoši a hlupáci."

Dost velká část nejsou všichni, byť to na národ jako celek vrhá špatné světlo a může to mít pro celý národ špatné důsledky. Navíc zdůrazňuji, že vím, že stále hodně Čechů je vynikající v technice, vědě atd., ale "co se politiky a vedení země týče" je to myslím celkově horší.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji všem za příspěvky do diskuse.

Někteří myslím můj článek nepochopili. Článkem jsem pouze sdělil názor, že národ, kde se skoro 40% oprávněných voličů k důležitým volbám nedostaví a mnoho z nich pak po volbách po hospodách a po webech na politiku a vládu bude nadávat, si dobrou vládu nezaslouží. Nic víc a nic míň jsem sdělit nechtěl. Podle mne by to z textu mělo být jasné.

V Česku má každý právo k volbám nejít, není zde volební povinnost jako je například v Belgii. Výjimečné neúčasti (0 - 20%) u voleb bych pochopil. Pokud se však skoro 40% oprávněných voličů k volbám nedostaví, tak je to něco jiného.

Tématem a obsahem tohoto článku není hodnotit výsledek voleb. Každá ze stran, která se dostala do Sněmovny (i to Babišovo ANO) má své dobré i špatné stránky.

Nevylučuji, že po volbách vznikne vláda, která špatně fungovat nebude. Pak dostanou Češi, Moravané a Slezané sice dobrou vládu, ale spíš štěstím než že by si ji ve své velké většině zasloužili. Štěstí může člověk nebo skupina lidí někdy mít, nespoléhal bych však na to příliš.

0 0
možnosti
JS

J14a26r54d72a 50S69o65k97o31l

22. 10. 2017 0:27

Ano . K volbám má člověk jít aby aspoň nějak vyjádřil svůj názor.[>-]

3 0
možnosti
Foto

Díky Vám za příspěvek do diskuse, se kterým souhlasím.

V Česku má každý právo k volbám nejít, není zde volební povinnost jako například v Belgii. Výjimky neúčasti u voleb bych pochopil. Pokud se však skoro 40% oprávněných voličů k volbám nedostaví a mnoho z nich pak po hospodách a po webech na politiku a vládu nadává, tak to není v pořádku.

1 0
možnosti
IN

Tak jsem líná, hloupá a blbá, přesto svojí zemi miluji a mám ráda i své spoluobčany a vadí mi, když někdo, kdo tu čtyřicet let nežije a nebo tu nežije vůbec nás uráží.

1 2
možnosti
Foto

Nemyslím si, že plně chápete co autor napsal.

4 0
možnosti
IN

To je zajímavé, jak člověk, co tu nežije přesně ví, jací jsme. Já jsem nevolila, ale kdyby ano, tak strana, které bych dala hlas se dostala do první čtyřky a Ano to není. Ale podle vás jsem blb jako nevolič a blb bych byla i jako volič, protože bych nevolila tu vaši stranu, to je opravdu demokratický názor.

1 2
možnosti
Foto

Jste blb, pokud je vaším argumentem „on tu nežije“

2 0
možnosti
MD

Vzhledem k tomu, ze je neco jako volebni pravo a ne povinnost, se nabizi oznacit jak nazev clanku tak clanek samotny za 'rozumove a uvahove limitovany'.

2 2
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky