Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P46a31v97e17l 93K42i32l48i18k

21. 10. 2017 18:21

Nevhození lístku do urny neznamená neúčast ve volbách. To je strašný omyl. Jestliže jste nakonec využila svého práva nejít k urně a nevhodit do ní volební lístek, tak i přesto jste se voleb zúčastnila a zvolila hnutí ANO pana Andreje Babiše. A svým způsobem jste neverbálně komunikovala. Opravdu nádherný příklad neverbální komunikace, vhodný třeba do nějaké učebnice. Řekla jste mimo jiné asi následující:

Nejdůležitější je pro mě čerpání eurodotací a masivní pěstování řepky bez ohledu na životní prostředí (znehodnocení orné půdy, kontaminace spodních vod hnojivy a chemikáliemi). Vlastní armádu k obraně země nepotřebujeme, důležitá je společná ochrana Schengenu (což znamená dovoz a rovnoměrné rozptýlení migrantů po celé Evropě), zahraniční mise, například v Mali nebo Afghanistanu, a škádlení Putina. Jakékoli myšlenky o opuštění EU jsou striktně zakázané, ať se děje co se děje, hlavně nesmí dojít k ohrožení dotací. Drobné řemeslníky je zapotřebí vyhubit, v tak malé zemičce přeci stačí jenom jedna firma. Dále jste vyjádřila svůj obdiv k práci eurohujerů, jako například Jourová nebo Telička, a odsouhlasila jste schválení sankcí proti Maďarsku, kteréžto sankce Vaši poslanci za ANO jednoznačně v europarlamentu odsouhlasili. No a Vaše nadšení pro zvyšování počtu státních úředníků, zadlužování země v období hospodářského růstu, pozvání Sorososvi univerzity do Prahy, ...

Teda řeknu Vám ženská, celkem jste se rozpovídala.

2 0
možnosti
Foto

A vy jste se krásně vypsal, ze svého nervového napětí, které jste získal po přečtení mého článku... R^ :-)

0 2
možnosti
IN

Připadám si tu idnesu, jako nevolis? Zaplatíš! Opravdu tím, ze půjdu k volbám něco změním? Bude levnější máslo, nižší daně a vyšší důchod? Ne, nebude. Utvoří se koalice, kdo bude moc vycnivat, tak na toho se něco najde a nenapadne se odklidi. Aspoň u nás to tak je. Proto v Chomutově uz nikdy, max. volební průkaz a odjet někam, kde by to možná mělo smysl. A to jsem vždy i byla ve volební komisi.

1 0
možnosti
JH

To je stará pravda, před desítkami let o tom psal Ludvík Vaculík.Řekl bych, že to funguje tak na 95%

0 0
možnosti
VO

Argumentace, že člověk, který nevolil, si nesmí stěžovat na poměry, je nesmyslná. Nejdůležitější přece je, jaké strany máme k dispozici. Pokud budeme mít bohatý výběr kvalitních stran, lidé je určitě budou volit s radostí.

Pokud jsou ale všechny strany špatné, jakou chybu tedy volič udělá, když ani jednu z těch špatných stran nezvolí?

Když volič mezi stranami nemůže najít ani nějaké to "menší zlo", možná je i lepší nevolit.

2 2
možnosti
Foto

J69a42n94a 65M13a34j50o30v25á

21. 10. 2017 12:40

Není, protože pak necháváte vládu nad sebou těm hod horším.

3 0
možnosti
Foto

J33a64n38a 27M72a22j12o83v53á

21. 10. 2017 11:13

V televizi bych neverbálno fakt nehodnotila. Politici za sebou mají (někteří léta) mediálního tréninku a když jsou soustředění, oklamou i profíka. Některé naopak kamery ovlivní tak, že působí divně i v běžných situacích. Takže...ano, odhadujte lidi, ale v tomto případě bych byla velmi zdrženlivá, je to moc vidět na politických matadorech. Mají to prostě nalítaný.

Jinak jsem pro kombinací - nevolíš (je to tvoje právo, OK) - pak si nestěžuj na poměry.

5 0
možnosti
Foto

Asi jste nečetla celý můj článek. Píši tam, že ne vždycky se dá neverbálem vše poznat (viz P.S.). A v mém článku nenajdete jediné místo, kde si stěžuji na poměry.

0 0
možnosti
Foto

V tom případě lze doporučit volit toho nejméně úspěšného lháře. Alespoň si tak v budoucnu můžete ověřit, zda jste úspěšnou studentkou neverbální komunikace.

1 0
možnosti
Foto

Ano, již v článku píši, že slibuji, že k prezidentským volbám jdu. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Takhle no, řekněme naivní, zdůvodnění nezodpovědnosti jsem ještě nečetla. :-/

5 0
možnosti
Foto

Paní Jandová, nemám potřebu vám něco zdůvodňovat. :-)

1 1
možnosti
PV

Nejit volit je pochopitelne pravo. Nicmene co z toho plyne? Je to jako byste legitimovala vsechny zvolene poslance pomernym zpusobem, podle toho jak dopadly (-nou) volby. Takze ve vysledku z Vas bude pomerny volic Babise, Sobotky, Fialy, komunistu a vsech ostatnich lharu. To uz je podle mne lepsi hodit to strane, ktera se sice do parlamentu nedostane, ale clovek sam pres sebou zustane moralne cisty, ze svuj hlas dal nekomu konkretnimu. Zvlaste, kdyz na jednoho poslence vychazi 0.5% vsech odevzdanych hlasu a ne nejaka pomylena hranice 5% nutna pro vstup strany (treba jen jedineho poslance) do parlamentu.

3 0
možnosti
JS

J32a20r67d80a 68S98o25k64o51l

21. 10. 2017 8:53

Volit má jít každý. Je to jediný "skoro"způsob jak vyjádřit svoji nespokojenost a nebo spokojenost s tím co pro občany dělá nebo nedělá vláda.

2 1
možnosti
Foto

Je to volební právo, ne povinnost.

2 1
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1497x
Do svého zatím posledního života jsem se narodila jako žena Vodnář. Miluji psychologii, která mi pomáhá pochopit chování lidí. Ráda pozoruji život a rozdílnost ženského a mužského světa.

Seznam rubrik