Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Říkám: Hm!

Intelektuálové přemýšlejí, diskutují, přicházejí s názory - ale vládnou jiní. Tak připomínám: Marx a Engels, Lenin, Stalin, Hitler, Brežněv...Čínani mnoha jmen, všechno komunisti, tlustý Kim...Do budoucna rozhodne to, zda se člověk jako živočišný druh rozhodne zničit sám sebe (nebo lépe řečeno: bude toho schopen a nebude schopen nic učinit proti této sebevraždě) - už má k tomu všechny prostředky, stačí ještě trochu vylepšit AI a nechat ji řídit největší armády světa vybavené jadernými zbramiě, a je to. - A kde jsi teď, milý politologu? Kde jopu tvé úvahy o globalizaci, demokracii, populismu a diktaturách?

0 0
možnosti

J46a68n 63R81á86ž

19. 10. 2017 13:53

Konstatuji, že máte v hlavě, z hlediska politologického uvažování, pěkný zmatek.

Usuzuji to i z toho, co označujete jako populismus, jakož i to, že vítěze v demokratických volbách, označujete jako protivládní sílu.

To je ale ten nejmenší problém Vašeho článku.

Za podstatnější považuji, že se zřejmě domníváte, že t.zv. západ má šanci ze svých problémů se dostat, kdežto střední Evropa ne., i když se zcela jasně ukazuje, že za problémy t.zv. západu může v největší míře filozofie neoliberální demokracie, kterou si přivlastnily západní, na New Left ideologii orientované, intelektuální a politické elity.

Právě to, že ve střední a jihovýchodní Evropě je patrna rostoucí podpora konzervativně pojaté liberální demokracie, vyznačující se odporem k cenzuře nekorektního, čili svobodného vyjadřování názorů, respektem ke klasické rodině, národnímu patriotismu a v odmítnutí ideologie multikulturalismu, je naděje, že civilizace založená na anticko-židovsko-křesťanské filozofii svou současnou krizi v našem zeměpisném okruhu překoná snáze, než ji bude zvládat Vámi preferovaný západ.

2 0
možnosti

Hodně slov o nevyřčeném problému. Dnes je populistou každý, kdo se jakýmkoli způsobem vysloví proti Bruselu.

Prázdné vesnice - kde je na školách výchova k rodičovství? Kde je masivní podpora rodin s dětmi? Když budeme na třetí dítě vyplácet jen polovinu toho, co vrazíme do migranta, mělo by to výsledek.

V neposlední řadě; desítky let se západní státy snaží o integraci. Je přímo nabádající, že u mnohých to jde, ale u muslimů ne. No-go zones jsou nejprve zapírány, dnes už jsou přiznané (stejně to někteří turisté z pláží popírají), ale mlčí se o nich. Proč? Protože nikdo neví co s nimi.

Dejte muslimům prázdnou vesnici, za čas tam vyroste mešita (za peníze z SA i s imámem!) nebo min. modlitebna a už se v okolí svobodně neprojdete, třeba na houby, tedy bez ztráty kytičky. Je potřeba si veřejně přiznat, že muslimové jsou neintegrovatelní! A také je potřeba co nejrychleji dát vedle sebe (u soudu) islámské víru naplňující texty a evropské právo.

1 0
možnosti
Foto

Již Sokrates před mnoha sty lety tvrdil, že demokracie nevydrží navždy !

Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.

2 1
možnosti

...za tím rozcestím, na kterém dnes stojíme už též vidím to, co popisujete. A také si myslím, že to spíše nezvládneme, ale naděje umírá poslední a já se chci do poslední chvíle snažit se občansky angažovat pro něco, o čem jsem přesvědčená, že je tou lepší variantou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS