Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta rychlost na dálnicích je sympatický návrh, ale bohužel jste proti legislativnímu zákazu muslimské migrace do ČR a to je zase špatně.

0 0
možnosti

Rychlost - bezva shodneme se. Svobodní se v podstatě shodují na současné imigrační politice České republiky. Nicméně jsou proti kvótám příjmání z EU. Mě osobně zakázat migraci na základě vyznání přijde příliš. Posuzoval bych na základě jiných faktů.

0 0
možnosti

Občas jsem koketoval s volbou Svobodných. Pak si přečtu něco jako je váš blog a zase mě to utvrdí v tom, že to není dobrý nápad.

Lidové VETO zní hezky, ale svoboda není jen o tom, říkat NE.

Já vám dám příklad, takový nový Občanský zákoník. Přijat v roce 2012, účinnost od roku 2014. Mohu k němu mít tisíce výhrad. Lidé by třeba tehdy řekli v lidovém vetu NE. Fajn. Co dál? Máte lepší? Přišli Svobodní s lepším? Atd. Atd.

Když to prosazujete, tak zároveň řekněte, co by se dělo dál.

0 0
možnosti

Když by lidé řekli ne, přišli by nové volby a platil by stále starý mnohokrát novelizovaný občanský zákoník. Nový by platit až by zákonádárci přinesli takové znění, jaké by i lid jemuž vládnou akceptovali. Pokud vás zajímají jiné návrhy jak co udělat, na stránkách Svobodných jich najdete hodně.

0 0
možnosti

Fajn,

nechcete referendum, ale chcete Lidové veto k přijímaným zákonům, což je v podstatě referendum.

75 % občanů jsou občané rozumní, nebude tedy lépe volit Rozumné?

90 % občanů nechce přijímat Muslimské migranty, nebude tedy lépe volit SPD Tomia Okamury, který chce zakázat Islámské náboženství?

;-DR^

0 1
možnosti

Rozdíl v lidovém vetu je v tom, že se akceptuje fakt "zastupitelské demokracie", tedy o vládu a směrování země se starají volení zástupci. A pokud jdou proti lidu jsou odvolání. V případě "klasického referenda" se dostanete do situace kdy vládnoucí představitelé by se mohli dostat do situace, že chtějí něco jiného než lid. A znáte to.. Budeme to referendum opakovat tak dlouho, dokud neřeknete ano.

0 0
možnosti
Foto

J69a29n 73V36l11a81d28y64k11a

18. 10. 2017 20:53

A co užívání drog? Jak se k tomu staví Svobodní?

0 0
možnosti

Ze stránek Svobodných:

Otázka: Svobodní prosazují svobodu jednotlivce v mnoha oblastech, jsou také pro legalizaci drog? Jak se Svobodní staví k pěstování konopí?

Odpověď: Ano, Svobodní skutečně prosazují svobodu jednotlivce do důsledku, tedy včetně svobody nakládání s vlastním tělem. Dokud však bude existovat veřejné zdravotní pojištění, náklady na případné léčení závislých poneseme všichni. Navrhujeme tedy začít s reformou zdravotního pojištění, aby cenu pojištění určovala svobodná soutěž mezi konkurujícími si pojišťovnami, které by měly právo zohlednit užívání návykových látek v pojistném. Co se pěstování konopí týče, považujeme za absurdní, aby stát popotahoval u soudu seniory a zavíral do vězení prodejce zahradní techniky, zatímco vypisuje výběrová řízení na udělení licence k pěstování. Je nutné co nejdříve uvolnit zákony natolik, aby kdokoliv mohl pěstovat libovolné rostliny.

0 0
možnosti

P27e60t71r 16S73k14á46c83e51l

18. 10. 2017 20:49

Jeden z největších našich demokratů T.G.Masaryk říkal, že máme kolem sebe tak jeden metr svobody. Takže opatrně s fenoménem zvaným "svoboda".

0 0
možnosti

Pokud teď máme kolem sebe tak metr svobody, rád bych měl alespoň těch metrů pět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 940x
Často hledám jiná a netradiční řešení a dělám dost věcí jinak než je obvyklé. Umím se dívat na věci z jiných pohledů. Také deset let rozvíjím svoji firmu a hlavně: "Přestal jsem mlčet!"