Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kindle,

děkuji za vaši informaci. Z hlediska města to starosta zatím považuje za přijatelný projekt, který příliš nezatíží město a přinese pracovní místa. K jeho hledisku, nemám zatím žádných námitek.

Z hlediska investora, se to nepřipravuje z ušlechtilých důvodů, ale z ekonomických tak, aby se investice vrátila s největší rentabilitou. Investora samozřejmě zajímá především vytěžení těch částí ložiska, ze kterých bude možné získat co nejvíce litné slídy k výrobě Lithia, včetně rud dalších cenných kovů, které se na Cínovci nalézají.

Z hlediska státu, jde logicky o to, aby stát s ohledem na stoupající cenu Lithia, měl rozhodující vliv a podíl na zisku z těžby a zpracování Lithia i případného zpracování dalších cenných kovů, včetně zavedení nových technologií na konečné zpracování do výrobků, se souvisejícím nárůstem pracovních míst a to s ohledem na fakt, že tyto suroviny patří Českému státu a nic na tom nezmění, ani podivné Memorandum o porozumění, které anulovala poslanecká sněmovna.

0 0
možnosti
Foto

Ideální by bylo, aby stát nedostal ani jednu korunu z té produkce lithia. Parazité si ale takovou příležitost nenechají ujít.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS