Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J92a34r52a 31R57a64n98k

17. 10. 2017 0:48

Perfektne napsaneR^

1 1
možnosti

K jistě plodné diskusi bych podotkl, že přirovnávat zločiny brachů Mašínů a jejich kumpánů k hrdinským činům výsadkářů, kteeří spáchali atentát na Hedricha, může jen idiot.

2 2
možnosti

Nevrátili se, protože tu už byla společnost, zkažená bolševiky. 40 let je příliš.dlouhá doba.

A já se jim ani nedivím, když vidím ty dnešní reakce malých českých bolševiků s velkým mindrákem.

4 2
možnosti
Foto

Zajímavé je ovšem, že po r. 1989 začala studovat Zdena Mašínová v archívech všechny dostupné materiály o činnosti svých bratrů, kterým je zasílala do USA, Bylo to v dobách, kdy všichni ostatní považovali všechny tehdejší policejní doklady o nějaké odbojové činnosti za vyfabulované.

0 0
možnosti
Foto

O44t91t44o 69Č82e48r39n52ý

16. 10. 2017 18:18

Hodnotíme věci prizmatem dneška z obýváku v klidu a pohodě. Byli to mladí kluci, kteří svůj odpor neuměli uchopit, jak se zdá. Byli pod vlivem událostí z války, kdy akce odboje/partyzánů byly nelítostné, i plné omylů, které odnesli i nevinní lidé. Režim ovládaný tehdejší garniturou KSČ byl nemilosrdný ke všem, kteří byli vůči němu, byť jen zdánlivě, v opozici, natož k faktickým odpůrcům. Zatímco Němci hledali a likvidovali skutečné odpůrce a nezastírali to, komunisté byli v tomto mnohem zákeřnější, protože si je záměrně i vyráběli, vytvářeli, modifikovali, i za názorový odpor dokázali dávat těžké tresty. Zatímco okupační systém raději viděl společnost v klidu, nevytvářel záměrně iluze o své podstatě, komunisté si museli protivníky vyrábět, aby ospravedlňovali svojí totalitní ovladatelnost celé společnosti i s těmi likvidačními kroky, které postihovaly většinu společenského spektra.

Mašínové nezabíjeli ze zábavy, ale z nutnosti. Když už se na tu dráhu dali, museli prostě přežít a tam není pro soucit místo. Je vytvořila doba.

Jak už jsem tu několikrát řekl, Poláci, Ukrajinci, Chorvati, Srbové apod., by takové věci neřešili. Už proto, že takových Mašínů byli u nich tisíce.

Je škoda každého života, ale běd života a nahodilé události se nevybírají. Jde jen o to, jestli jsme v nějaký čas na správném nebo špatném místě.

6 0
možnosti

zlatí poctiví a morální nacisti!

2 1
možnosti
Foto

Říká se, že pět minut smíchu nahradí krajíc v břichu. Prolétl jsem diskusi a asi budu dnes nejen bez snídaně ale jsem nasycen i na oběd. Opravdu, někteří diskutéři jsou veselé kopy.

3 0
možnosti
Foto

Martine Napsal jsem něco přes 2000 článku ale nepamatuji se že bych se někdy diskutieren vysmíval to není příliš košer

1 1
možnosti
Foto

Martine, karma.

My Češi tak nějak vždycky stojíme za bukem a čekáme, co se z toho vyvine, nejraději, když to udělá někdo za nás. Pak vylezeme a jsme strašně chytří, koneckonců už Werich kdysi řekl, že Češi přesně vědí, kdo kdy co měl říct.

Takže skupina bratří Mašínů měla nejspíše slušně požádat o registraci na příslušném Národním výboru s tím, že bude vést odboj proti režimu, možná požádat o výdej zbraní a poté začít s akcemi.

Z diskuse je patrno, že komunistické bludy, kterými byli krmeni občané, jsou dobře stravitelné a přetrvávají dlouhá léta.

11 0
možnosti

M43i50l42a85n 49B29í30l81e36k

16. 10. 2017 15:01

Kritický názor na bratry Mašíny přece vůbec nemusí souviset s "komunistickými bludy". Budete oslavovat jako protinacistického bojovníka někoho, kdo zabil protektorátního účetního a četníka?

3 0
možnosti
Foto

Čeká mě taková postsovětská, možná dokonce krymská aktivita (500g tatarský biftek) ve čtyřech v hostinci U Hloupého sedláka v centru naší Matička Prahy Stověžaté. A krásné počasí k tomu.

Na zahrádce ovšem sedět nebudeme. Jídlo by nám vychladlo.

Ale k věci: Toto je již několikátá debata o vyčínání bratrů Mašínů a jejich společníků. A musím říci, že dnes je k jejich činnosti o dost kritičtější, než byla naposled.

0 0
možnosti

M28i34l28a82n 83B34í69l33e11k

16. 10. 2017 13:51

Těžko říct, nakolik měli bratři Mašínové jako vzor svého otce. On na ně měl totiž vliv i jejich strýc Ctibor Novák, který smutně proslul v poválečné době, kdy coby velitel táborů na Jesenicku nechal např. svévolně popravit nezletilé sudetské Němce, defraudoval peníze atd. Tehdy ho od většího postihu zřejmě zachránilo členství ve straně. Obávám se, že v počínání bratrů je vidět spíš jeho příklad...

1 2
možnosti

Představovat vrahy jako genialitu národa, tak to ČT trochu přepískla ! Mohli to vysílat jako dokument pod jiným názvem a ne v pořadu GEN.

1 4
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy