Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nelze míchat dohromady pravdu se lží, pak z toho vždy dostanete nepoživatelný výsledek Rv

1 5
možnosti

Berling vzápětí poslal Stalinovi dopis, ve kterém jej a SU bolševické vedení za tento podraz ostře zkritizoval, načež byl ze své funkce odvolán, a pro nezasvěcené překvapivě nedostal funkci PL poválečného ministra obrany, kterou dostal Rokossovský, stal se jen náčelníkem PL genštábu 48-53, kdy odešel do důchodu.

Putinovy zločinné lži : Putinův propagandistický Sputnik v rámci své dezinformační kampaně 18.7.17 zveřejnil děkovný dopis gen. Berlinga Stalinovi, napsaný NKDV, za osvobození PL ... ).

Zdroj: https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=628617

2 0
možnosti
Foto

O98t79t59o 25Č52e19r51n39ý

15. 10. 2017 11:08

Kdyby jste ve svých článcích nepoužívala propagandistické vsuvky, které s holými fakty nemají nic společného, dalo by se říci, že jde o faktografický sumář, který se spíše hodil jako supplement k tématickým přednáškám, ale takto jde o sběr informací s propagandistickým podtextem.

2 3
možnosti

Paměti Rokossovského uvádím jen proto, abych okomentovala jeho lži.

Dále Rokossovský lže přímo absurdně : „ Mluvil jsem telefonicky se Stalinem, jenž se mne zeptal, zda mohu okamžitě osvobodit WAW, když jsem odpověděl záporně , nařídil mi, abych povstalcům pomohl, jak mohu, a všechny moje záchranné akce mi předem schválil „ (ve skutečnosti Rokossovský 8.8.44 Stalina depeší informoval, že by mohl začít osvobozovat WAW od 25.8.44, pokud by mu v tom pomohly některé jednotky 1. ukrajinského frontu, které proto Stalin spěšně odvelel do Rumunska, takže útok na WAW se nekonal - místo postupu na WAW Rokossovský s vojskem odpočívali na východním břehu Visly, a WAW „ osvobodili „ až 17.1.45).

Zdroj: https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=628617

2 0
možnosti
Foto

Proces s Čurdou se konal v r. 1947, jsou z něj novinové reportáže, byl odsouzen k trestu smrti s popraven.

Pozn.: Pro taková odbočení je nejlépe použít poznámkový aparát.

2 0
možnosti

"Procesu" s Čurdou se zúčastnil jeho nadřízený pluk. Moravec, třebaže to bolševici nechtěli povolit. Pluk. Moravec, na rozdíl od novinových reportáží, byl u " soudu " , a uvedl, že soud se konal v přísné tajnosti pouze za přítomnosti 5 lidí, včetně Čurdy a Moravce. Proces trval tři minuty. Na začátku procesu se soudce zeptal, kolik Čurda dostal od Gestapa za své informace zaplaceno, na což Čurda odpověděl, " A kolik vy dostáváte od NKVD ?" Tím proces skončil.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz