Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Máte pravdu v nadpise, že není koho volit. Také to tak cítím, ale protože nejsem následovník Petra Chelčického, který vše pozemské odmítal, něco tam vhodím. Stálo mě to spoustu času a co bude výsledek? Dokážeme v naší zemi zastavit rozpínání cizích a uspořádat, či spíš rozvíjet naše? Prosím paní Ivo, připojte se k volbám modlitbou za budoucnost nejen našich dětí.

Váš článek se mi dnes vybavil při procitnutí. Možná ty volby jsou stejně jen hra, jejíž česká verze se používá k rozeštvávání a ještě hlubšímu podrobení našich národů cizími velkopodnikateli. Jak funguje demokracie ve společnosti, na kterou působí cizí média?

0 0
možnosti
MS

M82i87c37h37a41l 53S70k27o93p

15. 10. 2017 1:07

Zkuste si Volební kalkulačku. Ta Vám určitě nabídne aspoň pár stran, s kterýma se docela dobře shodnete.

0 0
možnosti
JK

Život je otázkou kompromisů. V žádné volbě nezvolíte stoprocentní shodu se svými zájmy a představami, a to ani při volbě chlapa. Tak co čekáte od politiky?

5 0
možnosti
ZB

Ano, všichni víme koho nevolit! Je škoda,že slušní lidé nezaloží svoji stranu. Určitě by ji ti neslušní chtěli vyštípat, ale za zkoušku by to stálo. Ve slušné straně by nesměli být politici, kteří již v nějaké straně byli, museli by ctít předepsaný kodex. Takovou stranu bych volil rád!

1 0
možnosti

Hm, to mi pripomina detska hesla " at je na svete mir ":-)

1 0
možnosti
Foto

proč všichni stále jenom nadávají na NĚ???

Vždyť ONI, byli před nedávnem MY.

Je to tedy o NÁS, protože takové politiky generuje tato společnost.

7 0
možnosti
Foto

Přesně tak, nejsme žádný extra národ, tak kde by se u nás měli vzít extra politici. :-)

6 0
možnosti
IA

Ale pánové..... pánové..... je samo o sobě zajímavé, že tu píšou v diskusi jen muži, krom jedné ženy. To mluví přesně o tom, co mám na mysli.

Něčím jsem si prošla, hodnoty mám srovnané (a právě proto mám ten problém), 20 let už mi párkrát bylo:-).... Politika je svět rozumu, tedy jedné poloviny mozku. Kde je ta druhá? Já chci propojení, zapojit obě části. Ale co vidím v politice jsou jen ega, dohady, prosazování vlastních zájmů. Volič je důležitý jen u urny. Jasně, jsou tam výjimky, ale tito lidé to brzy vzdají nebo se přizpůsobí. Ti rozumní tam nejdou vůbec. Je to svět, kde se vám dělá špatně. O tom já mluvím. Mě nestačí uchlácholit slibem, když vím, že navenek třeba dotyčný hlásí rodinnou politiku a sám se neumí postarat o své tři děti. Mnoho let znám jeho manželku. Jak by se takový člověk mohl postarat o tisíce voličů?

A všimněte si pánové, že já nenadávám na konkrétní lidi jako mnozí..... Vadí mi nabubřelá ega, nechutné hry v zákulisí, které prostě nejsou vidět. Kamery zhasnou a zarytí nepřátelé před kamerami a voliči jdou spolu na pivo nebo dělat byznys. Radši bych volila konkrétní lidi bez ohledu na to, jaký kabát mají zrovna na sobě.

A vůbec nejradši bych byla, kdyby politika existovala úplně v jiné podobě než dnes. Vím, že existuje celá staletí, tak aspoň, že se dneska nevraždí mezi sebou, nevyhazují z oken a neotravují navzájem. Dnes otravují jen voliče.;-)

6 0
možnosti
MB

Ale..ale..;-)

Jen se na to podívejte takto ..výsledkem té "nechutné politiky" je stále bohatší a lepší společnost. Pokrok.

A co je výsledkem toho úplně jiného přístupu (ať je to komunismus, diktatura nějaké osvícené elity, utopistické komunity atd)? Stagnace, bída, rozčarování, chaos, války..

0 0
možnosti
JR

J77i65ř41í 10R29o87d

14. 10. 2017 12:05

Myslím si, že to není třeba vidět tak černě. Ano, politické strany nikdy nemůžou splnit své programy. Důvodem je skutečnost, že nikdy nevládnou samy - vždy vládne koalice. Realizují se tedy programy koalic, na kterých se dané strany dohodnou. A je to tak dobře. Pro mě je zásadní neposlouchat nereálné sliby. Sliby jsou jen sliby. Já upřednostňuji pokračování polistopadového trendu demokratických vlád (a zastupitelské demokracie-nikoliv přímé demokracie) a realizování programů většinových koalic. Nechci, aby to sklouzlo k vládě jedné strany nebo k vládě strany jednoho člověka- z toho kouká nová totalita. Nevěřím tomu, že všichni poltici jsou podrazáci a zloději. Mým snem je vybudovat z Evropy něco na způsob Spojených států Evropy, což je úžasná myšlenka. Znovubudování "železné opony", plotů a izolace se od sousedů myšlenka dobrá není. Pro mě TOP09, přestože jí vede všemi nenáviděný a všemi pomlouvaný Kalousek. Má snad on nějaký střet zájmů? Je snad trestně stíhaný? Co kdy vyvedl?

2 3
možnosti
Foto

Přesně tak, mám to stejně včetně Kalouska.:-) Jen k té vládě jedné strany - mně by až tak nevadila, kdyby to byla strana vzešlá z parlamentních voleb za použití většinového systému. Naopak bych si to velmi přála.;-)

1 1
možnosti
Foto

A66l22e12š 77P19r11a61g26e92r

14. 10. 2017 11:52

Mám to tak úplně stejně.

0 1
možnosti
MB

Jsem sice pro demokracii.. ale když někdy slýchávám názory oprávněných voličů, padá na mě beznaděj. Připadají mi jako malé děti v cukrárně, když nevědí kterou zmrzlinu si vybrat.. nebo jako když v nějaké loterii mají zvolit tu správnou obálku, která skrývá tučnou odměnu..

Tak dospělý člověk má už snad nějaký životní postoj, názor a preference. Měl by být schopen si uvědomit, jestli dává přednost spíše vlastní zodpovědnosti a odpovědnosti nebo spíše větší opatrovnické roli státu a garantovanějšímu rovnostářství. Jestli chce spíše podpořit některý z tradičních směrů (jakkoli může mít výhrady ke konkrétním osobnostem či krokům) či jestli vývoj ve společnosti považuje skutečně za tak tragický, že chce radikální změnu a je ochoten podpořit něco zcela nového (s tím, že "horší to snad být nemůže")..

Politika a strany jsou spíše o principech, ke kterým se jednotliví politici a ostatní lidé hlásí. Konkrétní osobnosti a kroky jsou až druhořadé...to se mění (podle jak se daří nebo nedaří) ..ale ty základní principy a orientace zůstávají.. a ta reálná politika dané strany se kolem toho (jednou více, jindy méně úspěšně) motá.

Tohle by měl člověk volit. Myslet trochu z dlouhodobějšího hlediska. A ne bezradně a krátkozrace spekulovat nad třiceti lístky s tím, jestli na některém z nich není ten mesiáš, který to tady vyřeší a bude hned lépe.

Ale bohužel už ta samotná nabídka třiceti stran svědčí o tom, že těch voličů bez názoru (resp.s jediným názorem: "Je to špatné, chci něco lepšího"), o jejichž hlasy má smysl se rvát, je hodně..

Prostě lidi stále nadávají na politiky, ale řekl bych, že ani voličská základna není dosud vyspělá či dospělá.. Volby stále berou spíše jako nějakou loterii..:-/

2 1
možnosti
Foto

A12l28e69š 22P59r22a59g36e56r

14. 10. 2017 12:22

Teorie dobře napsaná, ale praxe je taková, respektive, můj dojem je takový, že tradiční strany právě nenesou svou historií, nenavazuji a popiraji základní principy své podstaty, tak nejak mi prijde, že kráva štěká mňau... tudíž jsem ten váhající nerozhodnuty volič, co ho spíše než strany, zajímají lidé v nich... a to věru stojí většinou taky zahovnosnudlivnose

1 1
možnosti
Foto

Neumět si vybrat z třiceti nabídek není asi chyba politických stran, ale toho výběrce. V nabídce je úplně všechno, od naprostých bláznů, fašistů, eurohujerů, anarchistů, utopických bolševiků, kapitalistů až po umírněné liberály, kterým by se to, myslím, hodit dalo. Správná volba nezačíná si tím, že si v předvečer voleb přečtu volební lístky, ale, chca nechca, dění na politické scéně sledovat alespoň koutkem oka průběžně a být tzv. v obraze, a alespoň trochu si pamatovat, kdo mě v uplynulých volebních obdobích vysloveně podvedl. Alespoň já takovým neodpouštím.

5 2
možnosti
MB

Souhlas. Jen bych nebyl až tak nesmiřitelný z pocitu, že mě někdo v uplynulém volebním období podvedl. To může být pouze můj dojem ...anebo chyba té strany.. Ale důležitější jsou principy, ke kterým se ta strana hlásí..a vrací.

Selhat může každý.. a děje se tak furt .. Ale normálně fungující strana se poučí, vrací se ke svým tradičním hodnotám, personálně se obměňuje, snaží se znovu získat důvěru a mít možnost svoji politiku realizovat lépe..

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Byla jsem maminka….

Teď už jsem máma a když o mě synek někde povídá, tak dokonce matka. Tobiášovi je 15 let, má Aspergerův syndrom (vysoce funkční autismus), dysgrafii, dysortografii a poruchu pozornosti. Je členem Mensy ČR a puberta je v plném proudu. Plánuje jít studovat na Oxford nebo Cambridge. Nebo se mu také líbí Caltech či MIT. Sám si to nastudoval.... 

Především mu dělám asistentku, bez vysvětlování událostí a chování lidí by byl v tomto světě ztracen. Ve „volném“ čase mě baví být ekonom, kouč, hraju si s informacemi, čísly a se slovy. Pomáhám lidem objevit a vidět to lepší v sobě i ve světě kolem.

A hledám jinou práci, aby Tobiáš mohl zůstat na "své" škole, kde je od 1. třídy již zvyklý. Je totiž soukromá.