Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Určitě je vhodné oblasti s lokální většinou pro otržení nechávat odtrhnout, předchází to dlouhodobým sporům. Kompenzace za to že se dvě skupiny lidí rozhodou většinou oddělit, rozhodně nenáleží, ale pokud to prospěje vztahům a dohodnou se, proč ne. Asi jako když se rozvádí manželé. Jedinou výjimku zvažovat pouze v případech, kdy se lokální většina stala většinou systematickým vyvražďováním osamělými vlky až do zdecimování původního většinového obyvatelstva - tedy Kosovo. Pokud osamělí vlci dokáží během pár deseltiletí většinu Srbů proměnit v menšinu, a pokaždé se nějak ztratí mezi svými souvěrci, takže jsou nepotrestatelní. Pak by určitá forma kolektivního trestu v podobě rízeného odsunu vzájemě se ve vraždění podporující skupiny měla být na místě.

2 0
možnosti
JS

J79a35n 66S92o33u72č16e64k

12. 10. 2017 9:41

Samozřejmě, že má Zeman pravdu, minimálně v otázce Krymu. Ovšem to zarytí antizemanovci nikdy neuznají. I kdyby říkal, že tráva je zelená a sníh bílý, tak ho vždy obviní ze lži a proruských postojů. Prostě stejné myšlení a stejná rétorika jako před rokem 1989, jen o stoosmdesát stupňů pootočená.

16 1
možnosti
RC

Ma pravdu v tom, ze status quo se asi neda zmenit. Ale ten zbytek je proruska propaganda a jeho navrh je fakticke uznani anexe, coz je ostudne a neakceptovatelne.

2 3
možnosti
Foto

Když čtu zdejší diskuzi tak musím ještě jednou zareagovat.

Kompenzovat Krym nějakou náhradou je totální nesmysl a rozhodně to není pragmatické.

Pokud bysme to připustili jako realnou možnost pak dalším krokem by musel být ceník za odtržené území

Jako první položka Doněck, pak třeba Estonsko či Litva a nesměli bysme zapomenout ani na Českou republiku, Slovensko...bylo by jen otázkou času kdyby si Rusko nové území "koupilo".

8 3
možnosti
RC

Tak CSSR si take "koupilo", ale platili jsme za to my.

2 0
možnosti
ZW

Samozřejmě, že technicky má pravdu. Pokud se někomu nelíbí, že Krym (v tuto chvíli) je součástí Ruska, musí mu jej sebrat, dobýt jej zpět. Jinak to nejde. Kecy a zjevně ani sankce na to nemají vliv. Když Irák anektoval Kuvajt, musel být dobyt zpět silou, tohle je úplně stejná situace. Takže buď akceptujeme faktický stav, nebo tam pošleme pár divizí a bude válka.

4 6
možnosti
MR

Navíc by museli vyvraždit 80% rusky hovořícího obyvatelstva. Protože jen co by se z dobytého Krymu hnuli vojáci pyrč, odhlasovali by si místní odtržení znovu.

3 0
možnosti
Foto

Ukrajina má tři možnosti:

Bít se v prsa, že to takhle nenechá a přitom to takhle nechá. Vykřikovat, jaká je to nespravedlnost a vést řeči jako celá řada přispěvatelů pod tímto blogem, že byla pošpiněna něčí hrdost a takové to další ble ble ble. Výsledkem bude, že Krym zůstane Ruský.

Druhá možnost je, že uvrhne národ do otevřeného boje s Ruskem. Postupně do toho zatáhne Evropu a možná i část světa. Zemřou milióny lidí a výsledkem bude to, že Krym zůstane Ruský.

Třetí možnost je, že se Ukrajina smíří se Statusem Quo, vyjedná si odškodné za nějakou vyčíslitelnou újmu a výsledkem bude to, že Krym zůstane Ruský.

A ještě poznámka pro všechny milovníky cti: nejuznávanější symbol našeho národa je Svatý Václav, který za to, aby uchránil národ před agresí saského krále Jindřicha odváděl Sasům docela slušné dávky (výpalné, úplatek).

Politika je šachová hra a něco jako hrdost a čest je dobré jen pro ovčany, aby se nechaly zatáhnout do hry mocných.

27 4
možnosti

Čtvrtou možností je počkat na příchod Rusů nebo Číňanů

0 0
možnosti
MH

M94i39c34h21a29l 13H53a80u10f

12. 10. 2017 5:48

No asi takhle, pan prezident jen řekl nahlas to, co si ostatní jen opatrně šuškají na WC v různých evropských a světových institucích.

Rusko z Krymu dostane jen válka a tu by rozpoutal jen absolutní magor bez znalosti dějin.

Chápu Ukrajinu, že se jí to nelíbí, ale předpokládám, že výše uvedené naopak chápe i Ukrajina.

Nicméně taková je realita, stejně jako to, že se pan Putin, potažmo Rusové, smějí sankcím do ksichtu a prezident Zeman tuto realitu jen konstatoval. Na hulváta a na placato, jak je jeho zvykem.

28 4
možnosti
MB

Jsem zvědavá, za jak dlouho se ukáže, že ten Zeman má zase pravdu. Většinou to bývá tak za rok, za dvě léta.

11 7
možnosti
MB

Omlouvám se, za dvakrát odeslaný názor.

0 0
možnosti
MB

Já jsem zvědavá, za jak dlouho se ukáže, že ten Zeman má zase pravdu. Většinou to bývá tak za rok, za dvě léta.

5 7
možnosti

1) Zeman ma pravdu, ze sankce jsou neucinne. Nicmene, jsou neucinne diky tomu, ze jsou prilis slabe

2) Ano, Ukrajina je dokonce zkorumpovanejsi nez Rusko (cehoz je tezke dosahnout) a Krym by si asi v referendu hodne jasne zvolil odtrzeni od Ukrajiny. Nicmene, vubec se nevi, zda by ve svobodnem referendu volili pro pripojeni k Rusku. Rusofilove se sice ohani referendem, ale nejdrive byla okupace a pak se uz volilo pod hlavnemi samopalu a ruskou propagandou. Takze, ani omylem nelegalizovat

4 5
možnosti
MR

2) Zaručeně odhlasovali i připojení, protože po energeticé blokádě z pevniny ukrajiny by jim nic jiného ani nezbylo - podmořský kabel z ruska je pro ně životně důležitý. Navíc když jich 80% mluví rusky. Porovnání vysmátých babiček v obětí ruských vojáků u voleb fak nepůsobí jako hlasování pod hlavněmi. Narozdíl od referend v EU, kde tězkooděnci hlasující babičky řežou a vláčí a EU to pochvoluje jako přiměřený zásah - opravdu výsměch.

7 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik