Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN
KB

K32a37r76e56l 48B25o98k

10. 10. 2017 22:52

Hezké, jak se komunisté tetelí blahem nad vystoupení Zemana v Radě Evropy.

17 2
možnosti
ON

O76n78d20ř10e39j 82N98ý77č

10. 10. 2017 23:03

Taky mluvil jako ruský agent a ne jako náš prezident.

11 3
možnosti
VC

vítězství zdar !

1 0
možnosti
AR

I polská TV si všimla větších potíží Zemana při chůzi, kdy dva chlapi jej doprovázeli a jeden držel i za ruku.:-(

3 1
možnosti
VV

Nevim, polskou tivi nejak nemam, ale ja si vsiml vyrazu jeho obliceje. A ponekud nechapu, ze chce jeste kandidovat kamkoliv.

6 1
možnosti
JF

Ukrajinští Rusové na Krymu je poněkud zvláštní termín, byli to vždy Rusové, i poté, co v roce 1954 Nikita Chruščov daroval Krym Ukrajině. Takže součástí Ukrajiny byl Krym až od této doby a několikrát se paté pokusil legislativně vrátit pod Ruskou jurisdikci, ale marně. Rád bych tímto opravil některé nepřesnosti v článku.

5 4
možnosti
Foto

J69i14ř17í 46K19i57n10d22l

10. 10. 2017 22:44

Chrušov jej darovat nemohl protože v té době nebyl v čele SSSR. Převod tehdejší tzv. Krymské oblasti do Ukrajinské SSR trval celkem půl roku (od ledna 1954 do června 1954) a za tu dobu prošel všemi stádii schvalování, včetně změn v tehdejší sovětské ústavě.V květnu 1944 nechal Stalin z Krymu doslova vyhnat 500 tisíc Tatarů původních obyvatel Krymu a ostatních národností pro údajnou kolaboraci s Němci. Do Uzbekistánu, na Ural a na Sibiř je deportovali během 60 hodin, když na sbalení věcí dostali půl hodiny. Čtyřicet procent jich v této souvislosti zahynulo. Místo nich byli na Krym přesídleni jiní obyvatelé, Rusové, kteří zdejší poměry neznali. Proč tedy Krym Ukrajině? V té době na Krymu bylo minimum obyvatel, kteří navíc neuměli hospodařit, takže zemědělská výroba naprosto zkrachovala. I 10 let po osvobození Krymu od nacistů na poloostrově byly jen 3 prodejny s pečivem, 18 s masem, 8 s mlékem a 2 s textiliemi. Byl akutní nedostatek vody a elektřiny, prakticky se neobnovovaly města a vesnice, válkou zničené objekty infrastruktury. V takových podmínkách měla Ukrajina hrát roli spasitelky Krymu, což bylo hlavní motivací velkorysého daru. Současně bylo výhodnější napojit infrastrukturu Krymu na ukrajinské zdroje. I ti Rusové na Krymu jsou tam jaksi na návštěvě. Když dostali svého času Krymští Tataři možnost se vrátit, zjistili, že v jejich domech bydlí Rusové. I v dnešní době je poloostrov dotovaným regionem. Ukrajina poskytuje Krymu značné dotace, zejména dodává 85 % pitné vody, 80 % elektřiny, 65 % plynu. Cca 70 % turistů, kteří navštívili Krym, tvoří Ukrajinci.

9 3
možnosti
Foto

J70i74ř45í 98K85i43n85d36l

10. 10. 2017 22:11

Prezident Zeman na Parlamentním shromáždění Rady Evropy nemluvil o prioritách ČR, ale o zájmech Ruska. Finančně nebo jinak kompenzovat Ukrajině Krym znamená souhlasit s principem vojenské agrese, okupace a zabrání cizího území. Perfektní. Ostuda jako hrom.

14 5
možnosti
Foto

J16i42ř66í 21K96i32n48d61l

10. 10. 2017 22:23

Zeman dokázal, že skutečně není prezidentem země, kde si ho většina občanů zvolila. Oficiální stanovisko Evropské unie, a tedy i České republiky je jasné – za anexi Krymu musí sankce proti Rusku platit. Nebylo by ani s podivem, kdyby příště Zeman celé obsazení cizího území ruskými vojáky pochválil a vyjádřil by mu veřejně neutuchající podporu. Kromě zastávání se země diktátora Putina se Zeman v souvislosti se současnou situací ve Španělsku vyjádřil i k nezávislosti Kosova, kterou neuznává. Toto tvrzení jde opět proti jasnému postoji naší země.

Jak je vidět, prezident se, zřejmě i vzhledem ke svému složitému zdravotnímu stavu, názorově nestřetává se zahraničněpolitickým viděním naší vlády a musíme si zas a znova zvykat, že každé jeho vystoupení mimo Českou republiku bude vnímáno jako naše ostuda.

10 6
možnosti
VV

Jestli byla rozumna nemohu posoudit. Domnivam se, ze pro vetinu ucastniku byla nesrozumitelna. Pan president by si mel zaplatit lekce anglicke konversace, pokud se v teto reci chce vyjadrovat.

3 3
možnosti
Foto

Neznám úroveň Vašich znalostí angličtiny, ale podle mého poslechu pan prezident hovořil pomalu a velmi srozumitelně. Gramaticky víceméně správně, s trochu topornou výslovností.

5 1
možnosti
JAN

Jen perex, slušná hrůza. Takže Zemanova "legalizace anexe Krymu" / a pak jistě i vých. ukrajiny/ to mi připomíná ruskou okupaci naší země r. 68 ! O zrušení sankcí nemluvě. Otřesné.

14 4
možnosti
Foto

Proč legalizace? Vždyť ji odsoudil, ale považuje za nezvratnou a navrhuje kompenzaci.

Ale srovnávání komunistických akcí rozumné není.

3 3
možnosti

Stejně rozumnou věc měl dozajista i Molovot, když Hitlerovi vysvětloval, že anexe zbytkových českých zemí je hotová věc. Takže podepsali smlouvu, kde to Sovětský svaz akceptoval a ještě si mohl ukousnout kus Polska a zavraždit si tisíce lidí v Pobaltí v rámci programu poruštění. Proč to píšu: náš pan prezident nabídl jenom výhodu pro Rusko (zrušit sankce), protože pro Rusko tam nebyl vůbec žádný závazek. Zachoval se tak jako mluvčí Ruska a jistě bude propagandou náležitě využit, za což si jistě vyslouží i nějaké ty prostředky na kampaň skrze ruského agenta Nejedlého.

7 3
možnosti
Foto

Rusové jsou naprosto rozpínavý národ, jako jediní od roku 1989 zabrali v Evropě cizí území, doma zavádí cenzuru, potlačují opozici a to nejen kriminalizací, ale i vraždami, podvracejí cizí státy ať už digitálně, nebo fyzicky, např. svými vojsky na východní Ukrajině, neustále porušují mezinárodní závazky a haraší zbraněmi. A náš pan prezident je jejich pátou kolonou v NATO a EU. A jeho klaka to tu dnes již několikátým článkem oslavuje. A přitom nejen že se nestydí, oni si fakt myslí, že je to správně. Možná bychom tudíž mohli Sudety dobrovolně vrátit Německu (taky tam žilo 90% Němců), Karlovy Vary prodat Rusku (Rusů je tam dost) a na závěr bychom mohli prohlásit, že panslavistická politika pod vedením největšího ze Slovanských národů - Ruska - je jediná ta správná a dobrovolně vstoupit do jejich státního útvaru.

13 8
možnosti
JF

A Němci jsou domácí puťky, kteří nikdy nechtěli cizí území ani za nic, ale byli k tomu donuceni, tedy ke dvěma světovým válkám, nemluvě o prusko-rakouské a prusko-francouzské, které předcházely. A že by Američané toužili něco vrátit Indiánům, případně Mexiku Texas, Arizonu, Kalifornii apod., pak ještě Havajcům Havaj a nověji třeba Portoriko, o tom není nic známo. Asi by to chtělo méně emocí a větší rozhled.

6 5
možnosti