Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Objevila další nahrávka bývalého ministra financí Andreje Babiše. Na ani ne minutovém záznamu Babiš mluví o tlaku na firmu FAU Přerov, která později skončila v konkurzu.Na krátké nahrávce, z níž není zřejmé, s kým Babiš vlastně mluví, se to hemží vulgárními výrazy. Exministr se chlubí tím, že "naši" (myslí nejspíš daňovou správu) klekli na firmu FAU Přerov, takže podnik putoval do konkurzu. Firma,FAU, přitom sídlila ve stejném areálu jako společnost Precheza spadající pod Agrofert.

Na nahrávce si Babiš stěžuje, že firma FAU dluží 200 milionů na daních a vulgárně komentuje to, že vlečka v areálu patří právě firmě, kterou on neovládá.

.Soud přitom postup daňové správy označil za nezákonný až absurdní. Rosudek soudu nabyl právní moci a zkrachovalá firma od státu požaduje náhradu a nejedná se o ne malé částky. Stejně tak dopadal firma Oleo Chemical, kterou chtěl koupit Babiš a když ji nedostal dostala se firma až před soud a jak vše vypadá podle

Nejvyššího soudu nejsou důkazy na základě, kterých byl obviněn a odsouzen majitel firmy.

30 0
možnosti
TB

to už je starý ta nahrávka ;-)

2 0
možnosti
PK

Jste skvlý byznysmen, bez snahy o podvod a vylepšení výsledků atd. Má znalost jako bývalého vlastníka a zaměstnance privátních společností je jiná. Snaha ,,optimalizovat" je je doménou každé společnosti,některá si najme velkou čtyrku,jiná malého danaře a další optimalizuje sama. Jinak pokud nebude bernák asi nebude řada jiných věci,bo se sami daně nevyberou. A to vše Vám píšu ikdyž jsem před více než 30 lety zažil strašnoi kalvarii s bernákem ohledně DPH8-o

1 17
možnosti
Foto

J65a73k51u88b 47R77o80t19h

20. 9. 2017 15:17

Před 30 lety? 8-o8-o8-o

12 0
možnosti
TB

Tak nevím, ale mám takový pocit, že finanční správa je nezávislá, že politici nemají a nesmějí ji mluvit do práce....Což jako politik jistě sám dobře víte. Takže to celé je jenom takové plácnutí do vody před volbami, každej hlas se hodí, že? ;-)

5 24
možnosti
PV

P90a84v59e13l 56V44é90b32r

20. 9. 2017 15:06

Opravdu věříte v nezávislost naší finanční správy, zrovna tak jako v nezávislost našeho soudnictví? Opravdu věříte tomu, že když ministr financí (nebo někdo jiný, dostatečně mocný) "požádá o malou laskavost" (rozuměj: vydá pokyn), tak že mu nevyhoví, byť je to v rozporu s platnými předpisy, ne-li zákony?

A co Ježíšek, na toho věříte také?

23 0
možnosti
MK

Pokud máte pocit, že lidé nechybují, tak máte špatný pocit. Předpokládám, že kromě omluvy budou firmy odškodněny. Představte si, že i soudy pošlou nějaké procento lidí do vězení neoprávněně, tak to prostě je. Těch lidí mi může být líto, ale strašně důležité je, aby to bylo velmi mizivé procento a to podle mě je.

2 12
možnosti
RC

1) u soudu mate nekolik opravnych prostredku

2) trest smrti u nas pro lidi uz neni, pro firmy ano, bez moznosti odvolani.

13 0
možnosti
EH

Nespravedlnost je nespravedlnost a určitě se každému stalo, že ho poškodil úředník, nenesoucí žádnou morální ani finanční odpovědnost. Jenže Babiš tu byl 4 roky a najednou může za všechny problémy občanů ČR? Je to už trapné to zapomínání, že před ním byly jiné vlády a nadávalo se úplně stejně. Je divné až hloupé myslet si, že bez něj nastane ráj na zemi pro všechny.

Mimochodem, nemám žádné statistiky, ale určitě se najde 19 i více firem, kterým pomohlo EET od nepoctivé konkurence.

6 18
možnosti
PV

P57a85v51e97l 46V49é70b16r

20. 9. 2017 15:09

On ten (ne)agent Bureš může za dost velké množství problémů našich problémů ne najednou, ale tak nějak průběžně. Teď to ale holt přesáhlo únosnou míru...

7 2
možnosti
Foto

Pan Babiš je v podstatě zhoubný nádor. V definici se říká, že nádor tohoto typu začne na sebe strhávat zásobení a to na úkor organismu, v němž je uložen. Ten naopak chřadne a hyne.

Je otázka, jestli se potřebujeme přesvědčit, že tomu tak je, anebo budeme chytřejší a vyřízneme zhoubné bujení dříve, než postihne celý organismus. Metastázy jsou založeny, ale pořád je naděje na léčbu.

47 2
možnosti
Foto

J12a66k94u48b 16R96o76t98h

20. 9. 2017 12:55

Karma, pane Humplíku. Doufám, že alespoň v Praze vytřete s koblihářem podlahu. Zbytek Česka je ale asi už nakažený.

37 1
možnosti
JK

A taky slíbil, že se to omezí. Jak asi, řekne se, že mohli zlikvidovat 100 firem a omezili to JEN na 50? Každý neseme za svá rozhodnutí odpovědnost, jen státní úředníci ne. Kája Janeček se tváří jako andílek a když mu přijde rozhodnutí soudu, že se zase šeredně seknul, jen pokrčí rameny a "sorry jako" to se stává. Stát zaplatí odškodnění a pokuty z našich daní a "klekači" na berňáku dostanou od AB další zakázku na vaši firmu, nebo tu co v ní zrovna makáte a že nic neprovedla, nezájem, "rozkaz zněl jasně: Dva příkazy hned za sebou" a je po ní, nadobro.

Jen sebevrah a masochista je dost šílený na to aby volil ANO.

42 0
možnosti
VK

bohužel, těch sebevrahů je podstatná část voličského osazenstva (ó, jak rád bych se mýlil). a těm nevysvětlíte, že líp za bureše opravdu nebude (tedy pro něj ano). raději si dají koblihu

11 1
možnosti
PB

P57e23t84r 52B89e89r13a91n

20. 9. 2017 12:50

Nazývejme věci pravými jmény:

STÁTEM ORGANIZOVANÁ ZLODĚJINA !!

To nebylo pochybení....

27 1
možnosti
Foto

Kdyby jenom zlodějina, LIKVIDACE!!

7 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^ Je to příšerné, stát by měl platit jako mourovatý.

18 1
možnosti
DK

Stát jsme, v tomto případě bohužel, my...

7 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik