Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Mě je z téhle diskuze nevolno... Takových nadšených kývačů... Trošku mi to evokuje roky 1946-1948. Tehdy by p. Polanecký byl také okřikován a zesměšňován... A zdá se, že k ponaučení nedošlo... No nic, občané mají takovou vládu (potažmo zřízení) jakou si zaslouží...

10 3
možnosti
RK

R32a60d55i63m 57K68a38l94a45s

14. 9. 2017 13:10

Autor je takovým novým produktem doby, který mísí předlistopadového veksláka s jedincem, který se domnívá, že svoboda znamená naprostou libovůli...

Kdo nepochopil, že v každém režimu platí určitá pravidla, s tím je zbytečné o čemkoliv diskutovat. Dostatek informací o počínání těchto spoluobčanů pak získáváme ze zpravodajství z nejrůznějších společensko politicko ekonomických kauz, v nichž pak nezbývá jen zakroutit hlavou a přiznat si, že právní systém této země je na podobné vykuky často krátký. Všem jistě v hlavě naskočí hned několik nejreprezentativnějších jmen.

Každý občan této země si za své utracené peníze zaslouží doklad o koupi či útratě. Pokud toto hodlá kdokoliv zpochybňovat, pak nemá na trhu a ve společnosti co pohledávat. Jak s oním dokladem občan naloží, jestli ho zahodí, vystaví doma na zdi nebo spálí je jednou ze svobod, kterou se autor ohání. Slušnější výrobce či poskytovatel služeb vás dokonce vybídne, abyste svůj doklad pečlivě uschovali.

Významnou povinností, kterou výdělečně činní občané tohoto státu mají, je platit daně. Jestli se někomu zdají příliš vysoké, pak by svou snahu měl upřít na to, aby prosadil jejich případné snížení nebo úpravu. Systém má být jasný a platný. A pokud není dobrý, je na místě ho změnit. Ale to stojí větší úsilí než napsat blog. A je naprosto nepřijatelné místo toho hájit jakousi vlastní libovůli. Dnes se mi nechce... chtěl bych jet na dovolenou... možná příště... atd.

To je Balkán. A bylo by jedině dobře, kdyby nás nikdo na Balkán neposouval. Ono se to neprojevuje jen v otázce daní, ale ty co nepochopili svobodou jako takovou můžeme potkat na každém rohu. Tu ostentativně parkují v zákazu, tu staví na parcele, která není stavební nebo rovnou v chráněné zóně, tu za své "služby" požadují stamilionová všimná a tak by se dalo pokračovat. Všichni tito lidé nepochopili o čem svoboda a právní stát ve skutečnosti je. To oni jsou tím morálním bahnem. To oni mají pocit, že si mohou dělat, co chtějí. Nemohou - v žádném systému.

13 22
možnosti
Foto

"bylo by jedině dobře, kdyby nás nikdo na Balkán neposouval"

EET bylo před ČR zavedeno jen a pouze na Balkáně v Chorvatsku Takže zavedením EET u nás jsme se k Balkánu přiblížili.

6 5
možnosti
JAN

Před "20-ti" lety jsme se dozvěděli o "zvláštním způsobu financování" Klausovy ODS ! A pro lepší zobrazení, zatímco "náš" Klaus se tomu jen zasmál jakýmsi "bonmotem ve stylu MZ" - ".. to je mimo mé chápání...", tak u sousedů v rozvojovém Německu, musel jakýsi kancléř p. Kohl při podobné "patálii" okamžitě odstoupit. Tomu se říká ZÁKLADNÍ politická kultura. U nás VK již jako "oficiální odborník" mj. přes "opoziční smlouvy", či dokonce i amnestie stále něco hlásí do světa. Ale žádné signály, žádné odpovědi se nevrací :-) Závěrem tedy ještě cosi o základní politické kultuře, osobně vítám snahu o zrušení "re-organizační" amnestie VK. A doufám, že s příchodem mládí se věci budou vracet k žádanému.

4 1
možnosti
Foto

A že ministerstvo financí spouští účtenkovou loterii právě teď? Inu, je to další kobliha od pana Babiše v předvolební kampani.

18 3
možnosti
Foto

Ale až po volbách, ne?

3 2
možnosti
JB

J31a85n 31B81u92r57i58a35n

14. 9. 2017 11:50

Lidé se kdysi začali sdružovat do měst a států. A zjistili, že je dobré se na jisté věci domluvit a to, na čem se domluví tak i vymáhat. Lidé se třeba domluvili, že jisté věci by měli hradit ze společné kasy. A když je společná kasa, tak je ji třeba nějak naplnit. I proto se zavedly daně.

A už kdysi dávno si každý obchodníček musel vést evidenci a ze svých příjmů či majetku musel platit daň. A samozřejmě se i tehdejší společnost snažila v rámci svých technických možností kontrolovat, jestli lidé nepodvádí.

EET tedy není nic jiného, než nástrojem doby ke kontrole tržeb. Jako taková je tedy zcela v pořádku.

Co už ale v pořádku není je to, že EET je pro ty nejmenší podnikatele docela významným finančním či odborným zásahem. A neměla být schválena v současné podobě, ale ti opravdu malý podnikatelé jí měly být ušetřeni (viz třeba Rakousko).

0 1
možnosti
DB

KAPITALIZMUS NEROVNÁ SE CHAOS BEZ PRAVIDEL........

TOLIK K VAŠEMU CITÁTU

I přes masivní propagandu bychom si už konečně měli všichni přiznat, že ekonomický a společenský systém, ve kterém žijeme, má ke kapitalismu opravdu velmi daleko. Míra nesvobody, dozoru a přerozdělování peněz od jedněch k druhým se nepříjemně přibližuje předlistopadovému stavu. Žijeme v novodobém - korporátním socialismu a EET nebo Účtenkovka jsou pouhou špičkou ledovce.

Zdroj: http://janpolanecky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=623565

4 2
možnosti
PK

když jste takový odborník a k tomu zoufalý , tak navrhněte nováý systém,lepší...[>-]

1 7
možnosti
Foto

Už se stalo, autor deklaruje, že je ve straně Svobodní a ta má svůj program.

https://www.svobodni.cz/#priority

3 1
možnosti
Foto

Já jenom zmíním, že jsem kdysi vedl účetnictví a podával daňové přiznání. A protože jsem dost vydělal, přišla kontrola z FÚ.

A takové kontrole musí člověk ke každé položce předložit veškeré doklady. Mně například vyhodili účetnictví autoškolu pro syna a hned jsem musel doplatit daně a zaplatit pokutu.

Jinými slovy, EET zajišťuje jen to, co je dávno povinností každého podnikatele. Uvádět do účetnictví všechny příjmové položky a nevymýšlet si náklady tak, jako jsem to udělal já.

2 9
možnosti

Autoškolu pro syna si může dát do účetnictví jen málo inteligentní jedinec. Kdybys nebyl chamtivý a nechtěl okrást stát na daních, i za cenu takto nesmyslných odpisů, případně si zaplatil kvalifikovanou sílu (účetní), nikdy by se ti to nestalo. A ta kontrola ti nepřišla, protože jsi hodně vydělával, podle takovýchto kriterií oni nechodí, ale spíš na tebe měli podezření.

EET nemá s náklady naprosto nic společného. Píšeš sem úplné nesmyslyRv

13 1
možnosti
VH

Nejsem zastánce EET. Ale připadají mi srandovní kecy o presumpci viny. EET je kontrolní nástroj. To každá kontrola znamená presumpci viny?

Pak tedy bojujme proti každé kontrole!! Ovšem bez kontroly netřeba zákonů - nikdo je nemusí respektovat: přece nebude nikdo přistižen!

Na okraj: Pokladny se záznamem objednávky, ceny a tedy tržby má každá větší hospoda. Jsou tedy provozovatelé darebáci, když ctí presumpci viny zaměstnanců? (Pokud by ctili presumpci neviny, nebyly by kasy ani sofistikovaný software, prostě by obsluha vysypala tržbu na stůl. Blbé, že? Stejně jako kecy k EET a presumpci.)

6 8
možnosti
Foto

Svatá pravda, pane Hrubý.

2 0
možnosti
TP

T30o33m22á51š 50P43í97c81l

14. 9. 2017 10:52

Já bych se do té loterie i přihlásil, na některé věci si člověk účtenku kvůli záruce bere... Ale co ta ostuda, kdyby mě opravdu vylosovali? ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Ono je losování, jako ostatně každé, anonymní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy