Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé. Díky !R^. A karma.

4 0
možnosti
Foto

Začal jsem číst a hned musím namítnout. Dubček nebyl při svém zvolení v českých krajích vůbec znám a proto také nemohl být sympatický a oblíbený.

Tím se stal o něco později, protože vše pustil z rukou a místo politiky skákal z 10m věže (což jsem nikdy neuměl).

A důsledkem jeho nerozhodnosti a neváhám říci neschopnosti, došlo k 21. srpnu. Bohužel, vina padá vždy na velícího generála. S tím nikdo nic nenadělá.

2 10
možnosti
Foto

Agente snad už by stačilo razit ty teorie že za vraždu nemůže vrah, ale oběť protože vraha dráždila.

9 0
možnosti
Foto

Snad jen, že toto byl primární důvod pádu A. NOVOTNÉHO, ostatní byly toliko zást. problémy. Roku 1962 byl zvolen do ústředního výboru KSČ Ota Šik, který od roku 1964 řídil státní a stranickou(!) komisi pro hospodářské reformy. Poté, co ho v dubnu 1968 byl na základě návrhu Alexandra Dubčeka jmenován zástupcem ministerského předsedy a koordinátorem hospodářských reforem, to v Moskvě vyvolalo silné reakce a vyjádření o restauraci kapitalismu v Československu. To vše pak vedlo až k srpnu 68. Role jak Čs rozhlasu, at i ČsT v srpnových dnech byla velice záslužná a obdivuhodná jak tím, že bylo mnohé v reál. čase předáváno i do zhraničí, ale i tím, že dokázali zabránit ze strany občanů většímu otevřenému konfliktu s vojsky VS , které sem byly nasazeny. Kremlu by se to tehdy napak velmi hodilo, jako důkaz ,,kontrarevoluce". Otevřený zásah tehdy ovšem byl plánován a podporován i mocensk. složkami u nás:-(

0 1
možnosti