Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

už Jiří Schmitzer v Černých baronech říkal Kefalinovi " bez obav lidí je jako "dost"

7 0
možnosti
PB

R^

Výborně.

"Člověkové" je moc hezký termín. :-)

13 0
možnosti
JK

Jen na okraj. Elektromobil je slepá ulička vývoje. Elektřinu nelze dlouhodobě, efektivně a ekologicky skladovat. Nelze ji vyrobit v čase kdy je potřeba a dopravit tam kde je potřeba. Výroba je z jádra - neekologické, levné po delším provozu a kontinuální; uhlí - neekologické, levné a kontinuální; solár - panely neekologické, drahé a nespolehlivé; vítr - větrníky neekologické, drahé a nespolehlivé; voda - přehrady s velkým dopadem na ekologii, levné po delším provozu a nespolehlivé.

I když elektromobil přímo nečoudí, jeho dopad na ekologii je značný. Jediný důvod proč se prosazuje je, že k pohonu nepotřebuje dovozovou ropu, ale tuzemskou (Evropskou) elektřinu.

Lepší alternativou se zdá být vodík, ten jde vyrobit lehce i doma "na koleně", ale padlo by asi několik současných průmyslových celků, takže zelenou nemá.

P.S.: Osobně mám radši vědce Britské ;-)

9 3
možnosti
JB

J21a61n 70B31u62r90i30a36n

28. 7. 2017 11:56

Jenže elektromobil právě že tu el. energii v sobě i skladuje. Problémem jsou dnešní baterky, které jsou těžké a drahé.

Ale on ten spalovací motor před 100 lety, kdy se masověji auta začínala vyrábět, taky nebyl žádný zázrak. Takže elektroauta bych rozhodně nepodceňval.

4 1
možnosti
PB

P79e70t96r 78B44u68r95i39a17n

28. 7. 2017 11:13

Rozumím tomu tedy dobře tak, že když utopím své děti budu osvobozen o třídění odpadu?

Ti neomarxisté překvapují čím dál víc. Popřemýšlím o tom.

9 0
možnosti
DD

Šichtářová, Šichtářová ... mně z toho tady vychází, že jste s Pikorou celkem slušní ekologičtí škůdci planety :-). Kolik že to máte dětí ... četl jsem někde 5 :-) (blahopřeji) ... ovšem ekologický dopad musí být tedy větší než malý v porovnání s průměrem.

Čekal bych posypání hlavy popelem, uznání vedoucí úlohy ekologů a protože jste ekonomka, tak srovnání škodlivosti Vašeho plození s exhalacemi tankeru příp. sběrači plastových lahví ... :-) Vy jste museli i do budoucna vyeliminovat snahu velkého počtu lidí třídících odpad nebo používající elektromobily :-)

Jinak karma R^R^R^

22 0
možnosti
ZJ

Máte pravdu. A navíc jsou ty děti Češi.

Až ten blog rozebere pan Prčálek, provede "potřebnou" kritiku, třeba paní Šichtařové doporučí aktivní účast v Prague Pride.

8 0
možnosti
Foto

porodnost klesá úměrně s dostupností televizního signálu

7 0
možnosti
DB

celkem dobré přirovnání..ale je to jinak.............jde o rodičovskou investici a ta se prostě mění, protože odpadá nutnost mít 13 dětí jako Metternich.....a při menším počtu potomků se rodičovská investice může soustředit na méně potomků a tím každý jednotlivý potomek dostane od rodičů více.....především času a výchovy......nejde jen o hmotné statky..i když také........důvody změny nasměrování rodičovské investice leze lehce odpozorovat srovnáním dnešních podmínek života a těmi před 200 či 300 lety..........jednoduché

0 0
možnosti
Foto

Takže když to vezmeme do důsledku byli takoví jako Hitler, Stalin a podobní velcí ekologové :-(. Zavedeme ekologické postřiky jako Američané ve Vietnamu? Některé studie je opravdu nutné brát z velkou rezervou. I když, tato studie by se měla omlátit o hlavu ekonomům v rozvinutém světě, včetně nerozvinuté ČR, že honba za vyšší porodností by se měla i za cenu nerůstu nebo dokonce poklesu HDP "trošku" přehodnotit. Přirozený úbytek obyvatel není někdy na škodu.

3 1
možnosti
VJ

Ještě jsem zapomněl: R^!

2 1
možnosti
VJ

Ale to je skutečně vynikající řešení! Všechny problémy určitě ne, ale velká část by ubyla. Za předpokladu, že by na tu misi vzápětí vyrazily i ty ostatní půlmozky, které se vetřely na rozhodovací pozice i v jiných příliš vyspělých zemích. Možná, že i my bychom se mohli podílet na kompletaci delegace.

2 0
možnosti
SB

Ono by to bylo dobré doporučení, kdyby byla sebemenší šance na to, že si ho vezmou k srdci i lidé z oblastí, které jsou vysokým přírůstkem počtu obyvatel postiženy nejvíce.

Ale dokud si to nevezme k srdci Afrika, Indie a muslimský svět (a to si pište, že tyhle oblasti budou touto výzvou zcela netknuté, nemá cenu, aby si to brala k srdci Evropa.

16 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články