Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Neomlouvejte ho. Pán senátor zcela jistě neměl na mysli živnostníky, kteří se nechávají najímat firmami v rámci tzv. švarcsystému. Ti totiž pracují, firmy jejich služeb využívají. On mluvil o živnostnících, kteří mají nahradit neobsazená místa tam, kde je pracovníků nedostatek.

1 0
možnosti
Foto

A to jsou kteří?? Jak je budeme selektovat??

2 0
možnosti
BM

Co je živnostníkovi do toho, že je někde neobsazené místo nebo že je někde pracovníků nedostatek? Živnostník má svou živnost o kterou se musí starat shánět zakázky a na nich pracovat. Na ostatní nemá čas. Kdo nezkusil nepochopí a jen dělá chytrého.

20 0
možnosti
Foto

Živnostníkovi musí být do toho hodně, když je někde neobsazené místo atd., protože pak není po jeho službách poptávka.

0 6
možnosti
LV

Proč by nebyla?

1 0
možnosti
Foto

Nejsou mezi lidmi peníze, není poptávka po službách živnostníků.

0 5
možnosti
AS

živnostník je pružná pracovní síla, jde za prací tam kde je, udělá práci pro velkou firmu a jde dál, pro firmy výhodnější než zaměstnanec

0 0
možnosti
JR

J26a67n 89R39á23ž

16. 6. 2017 19:17

A proč by měli živnostníci nahrazvat zaměstnance, když nechtějí? To je chtěl pan Štěch totálně nasadit, jako to dělali Nemci, když měli za války v Reichu neobsazená pracovní místa?

5 0
možnosti
Foto

Ale přece víte, že Štech to myslel trochu jinak. Pokud živnostníci pověsí živnost na hřebík, tak je všichni zaměstnavatelé rádi zaměstnají.

0 7
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 541x
Člověk s názory na svět, na nichž trpělivě pracuji a konfrontuji je s jinými. S ochotou přiznat, že se mýlím. Čtu téměř vše. Nikoliv za každou cenu se přidávám k houfu, i když to může být v daný moment výhodné. Pragmatismus však ctím jako názor i školu, která dala světu podněty, jak v něm za určitých okolností přežít.

Seznam rubrik