Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P82e28t64r 96B90u71r39i28a89n

16. 6. 2017 17:16

Pan senátor měl na mysli ty "živnostníky", kteří přežívají pouze proto, že okrádají stát na daních a platí minimální sociální a zdravotní pojištění. A těch je skutečně hodně. Proto se tak brání EET, finančním kontrolám apod. Oproti zaměstnancům mají neskutečné a neopodstatněné výhody. Pokud by podmínky se zaměstnanci byly srovnány, nebo by alespoň byli nuceni dodržovat zákony, většina jich zkrachuje a budou rádi, když je někdo zaměstná.

5 21
možnosti
Foto

Proč tedy nepodnikáte když jim tak závidíte?

24 0
možnosti
Foto

Každého nebaví podnikat s nízkou mírou společenské efektivnosti.

2 3
možnosti
LV

To je lepší se flákat a zneužívat sociální systém, do kterého nikdy žádný zaměstnanec nepřispěl ani jedinou korunou. Všechny ty daně se musely zaplatit v ceně produktu, za kterou podnikatel svůj produkt prodal. Teprve z toho platí zaměstnanec své daně.

A o státních zaměstnancích nemá ani cenu mluvit. Z čeho může státní zaměstnanec platit daně, když sám je z daní živ???

9 0
možnosti
JK

Bez přispění zaměstnců by podnikatel nic nevyrobil ani neprodal, zaměstnanci na sociální systém samozřejmě přispívají.

2 1
možnosti
Foto

Uvažoval jste někdy o tom, že mnoho živnostníků (nikoliv podnikatelů - to je dost velký rozdíl) jsou tzv. "firmy jednoho muže" (dámám se omlouvám). A zaměstnance nemají, jen své ruce a svůj mozek.

Taky mám firmu jako OSVČ (od roku 96), ale nikdy v životě bych se neoznačil jako podnikatel. Jo a zapomněl jsem, ještě taky chodím "do práce" jako zaměstnanec.

2 0
možnosti
JK

A proč mi to píšete ? Moje reakce byla na pana Vitha, ktarý jasně píše o firmě se zaměstnanci. Je dobré číst celé vlákno a ne jen poslední příspěvek.

0 1
možnosti
Foto

Ano, státní zaměstnanci by neměli být zdaňování vůbec.

0 4
možnosti
JR

J58a63n 10R25á89ž

16. 6. 2017 19:13

Je zvláštní, že si o živnostníky otírá hubu jen ten, kdo nenašel odvahu se sám na vlastní odpovědnost živit a od státu chtít jen to, aby mu dal pokoj a neotravoval ho. OSVČ si sám hradí nakup i údržbu strojů a nástrojů, za své si kupuje ochranný oděv a pomůcky, nese všechna rizika škody, které i nezaviněně vzniknou v souvislosti s jeho činností, nemá placené přesčasy, dovolenou, ani svátky , platí ze svého různé poplatky, které si stát pořád vymýšlí a riskuje, že když dlouhodobě onemocní zbankrotuje, protože nebude mít peníze na nájem a zálohy na energie, které musí platit ať vydělává nebo nevydělává. Je taky zajímavé, že má kde kdo starost, že OSVČ platí míň na sociální zabezpečení, protože za něho sociální pojištění neplatí zaměstnavatel, ale nebere do úvahy fakt, že o co platí do systému méně, než zaměstnanec dohromady se svým zaměstnavatelem, tak o to bude taky mít menší důchod, takže bude svou důchodovou rentou méně zatěžovat "letadlo" nazývané eufeministicky průběžný důchodový systém.

P.S. OSVČ odvádí na důchodové pojištění 28% a zaměstnanec jen 6,5% (25% odvádí zaměstnavatel).

19 1
možnosti
JA

Dobře jste to shrnul pane Ráži. K tomu jen dodám: i pokud by OSVČ odváděl jen minimální zálohy na sociální a zdravotní, daně žádné, tak pořád je to osoba, která se státu hodně vyplatí. Přináší cca 4000 Kč měsíčně do státní kasy a nic po státu na oplátku nechce. Nemocenská je tak směšná, že je od OSVČ prakticky nevyužívaná a i ten důchod (pokud se ho dožije) dostane naprosto v minimální výši. V čem tedy okrádá ten náš stát?

11 0
možnosti