Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vždycky to tak by lo a vždycky to tak bude. Němci jsou prostě pilnější.

0 1
možnosti
JK

Dnes už to není pravda, protože urážíte mou pracovní výkonost.

0 0
možnosti
MN

Ona celá ta definice produktivity je diskutabilní a nelze ji aplikovat všeobecně. Renomovaná ekonomka s mokrým diplomem má z jednoho úhlu pohledu pravdu, ale ještě tak před 5-7 lety byly na webu českého statistického úřadu hned 3 různé definice produktivity práce (což asi renomovaná ekonomka nepamatuje). Dnes je módní kritizovat nízkou úroveň mezd a tak se džin z flašky vypouští právě vyslovením této formule. Donedávna a po celých 20let (od první krize po revoluci a tzv Klausově balíčku) prakticky všechny vlivné parlamentní viděli konkurenceschopnost české ekonomiky a jistotu zaměstnanosti právě v nízkých mzdách. Ať to byla ODS, byvší 4Kolalice, ČSSD, nebo ji praktikoval Babiš ve svém Agrofertu.

Ale ať renomovaná ekonomka vysvětlí v čem je nižší produktivita práce českých poštovních doručovatelů pro ti německým (a zde se nemůže stát ohánět tvrzením, že cizí-zahraniční majitel firmy málo platí a dusí české zaměstnance), totéž platí o zaměstnancích Správy železníční dopravní cesty, Českých drah,... atd, atd...

Prostě bláboly opřené o směs rádoby populistických výroků a části opravdových ekonomických reálií.

Faktem zůstává, že ČR je pro Západní Evropu kolonií, která může být ráda, že je ráda. A politici k tomu mlčí, protože se snaží EU zavděčit, aby jednou dostali nějaké pěkné nevolené místečko v přebujelém a zbytečném euroaparátu....

5 0
možnosti
EC

Plat postaka se odviji od cenu, kterou je zakaznik za jeho sluzbu ochoten zaplatit. A v Kuvajtu treba 3x vice, protoze ma treba 5x vetsi prijem. V CR tezko budete posilat balik za 300. Uz ted je Ceska posta s cenami Na hrane.

0 0
možnosti
Foto

Máte i nemáte pravdu. Tím, že je PP sledována finančně, tak má samozřejmě vyšší PP ten, kdo má dražší produkci, tedy s vyšší přidanou hodnotou. Ale.... Právě proto, že se sleduje finančně, tak ji snižují všechny ty tunely, odklánění a jak to všechno pojmenovat. Takže, ano, dohnat Německo je v podstatě nemožné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 85
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1803x
Neskonalý optimista, který věří v dobro v lidech.

Seznam rubrik