Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Tak na rozdíl od diskutérů (p.Dvořák, Bartoš) považuji důchody za obrovský problém. Ono to s tou totální robotizací nepůjde tak rychle, nechci nějak lacině oponovat, ale volá se SOS - chybí 140 tis. převážně "dělnictva", Ukrajino pomoz.

K vlastním důchodům:

- letošní zvýšení spláchne inflace, ta je u spotřebního koše seniorů (více potravin atd.), takže z nějakého 3% nárůstu nezbyde nic.

- máme cca třetinové platy proti vyspělým zemím, ale státní důchod poloviční - mediánový čistý příjem cca 20 tis., důchod přes 10. Přitom ten důchod stačí jen na přežití, nesmí se Vám podělat pračka, zuby. Souhlas s p.Libeňským, že základní problém - nízké mzdy.

0 2
možnosti
MS

"Nesmí se vám podělat pračka, zuby..."

Jenom naprosto nezodpovědný člověk (nebo vyložený trouba) si během aktivního života nevytvoří na "zadní kolečka" takovou finanční rezervu, aby ho vyvedla z rovnováhy nějaká jednorázová prkotina typu "podělané pračky".

3 1
možnosti
BD

Dnes mají robotizovaná pracoviště neuvěřitelné výhody oproti lidské práci. Bohužel chybná konstrukce DPH tyto problémy ještě podporuje. Problém financování důchodů pomůže řešit i zsavedení minimálního zaručeného nepodmíněného příjmu.Bohužel 99 % lidí vůbec nechápe o co jde a to platí i ekonomy a managery. Autor to nechápe zcela určitě, protože uvažuje a argumentuje jako před 50 lety.

1 0
možnosti
JZ

No, Vám zase uniklo, že je celkem jedno, jak důchod konstruován. To podstatné je objem vyplacených peněz. A jen velký naiva si může myslet, že základní nepodmíněný příjem bude znamenat méně vyplacených peněz.

0 0
možnosti
JL

Politici zcela klidně odpovídají na otázky typu: bude na důchody nebo nebude, ale už neradi odpovídají na otázky - proč jsou ostudně nízké mzdy, proč musely být státní peníze pořád rozkrádány nebo promarněny...na to odpovídali frázemi typu: proti korupci bojujeme...korupce je všude apod. Je trapné a politika zde působí většinou trapně jako celek.

2 0
možnosti
DB

Pokud jste makroekonom, tak znáte odpovědi na své vlastní otázky. Pokud nejste makroekonom, tak to s nějakým prokonzultujte. Evoluce lidských skupin a evoluce lidských ekonomických aktivit se nedá zastavit....a neustále se zrychluje takovým tempem, jakým se uvolňuje pracovní síla, kterou nahradí nějaký robot........

základní čísla, která byste jako politik ovšem měl vědět....v roce 1990 bylo u nás v zemědělství 20plus% zaměstnaných, dnes jen 1,6%...tedy pokles o cca 19% a ti lidé někde jsou a urychlují vývoj těch odvětví, do kterých se dostali...podobné je to i s průmyslem....jak u nás tak i ve světovém měřítku...zůstává nám jen sektor služeb, který se asi také brzo naplní a pak již zbývá jen vše co souvisí s věděním..od mateřské školky až po postdoktorandy a základní výzkum.....

A kdo to bude platit je zřejmé..jen a jen majitelé robotů a jiných robotických výrobních linek..jinak by totiž došlo k totálnímu ekonomickému kolapsu společnost...........ale nebojte se ..to se nestane....lidé byli vždy dost chytří na to, aby tohle neprovedli..

1 0
možnosti
FS

Autore,vy jste z které strany?

0 0
možnosti
JR

J23a82n 33R98á35ž

13. 4. 2017 18:36

Starostou je za ODS+nezávislí.

Upozorňuji, že tak zcestné názory většina členů a sympatizantů ODS nemá. ODS dnes upřednostňuje úspory na nákladech na státní správu, ne na valorizaci důchodců. Nárůst počtu úředníků za této vlády, vynutil náklady, které by zaručily růst důchodů v průměru o 700Kč/měs.

To, co říká pan starosta, je z pravěku.

6 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 883x
Politik, starosta Uherského Hradiště, krajský zastupitel, Zlínský kraj http://www.stanislavblaha.cz Facebook: https://www.facebook.com/Ing.StanislavBlaha Twitter: www.twitter.com/StanislavBlaha

Seznam rubrik