Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Od pana Šarapatky to neberu. On přece figuruje na seznamu "ochotných" a díky tomu byl nominován ruskými službami do seznamu dohlížitelů volebních frašek v Donbase a na Krymu a ani nevěděl, kdo mu platil letenku. Takovou důvěru a místo na příslušném seznamu si člověk musí něčím zasloužit.

15 13
možnosti
Foto

Dobrý den pane Sýkora,

každý má nárok na svůj názor. I já i Vy, jenom, prosím Vás, nelžete! Na Donbase jsem v životě nebyl!

3 2
možnosti
Foto

Zalovím-li v paměti, vylovím přibližně toto: Chemické zbraně jsou vždy dvojsložkové, případně vícesložkové a jednotlivé složky jsou skladovány vždy odděleně v tzv. bezpečné vzdálenosti právě proto, aby bylo zabráněno jejich nechtěné aktivaci např. při nepřátelském bombardování. Před použitím je nutno zbraň aktivovat poměrně sofistikovaným způsobem - složky musí mít např. rozdílnou přesně stanovenou teplotu nebo jsou v rozdílném množství s přesně stanoveným poměrem jednotlivých substancí. I poté se ale musí použít okamžitě, jednak z bezpečnostních důvodů, jednak proto, že účinnost zbraně klesá v řádu hodin nebo dnů až na nulu. Výše uvedené nám bylo sděleno v rámci předmětu Obrana socialistické vlasti p. plk. Retem na FF UK A.D. 1985. Zpravodajské služby nám předloží důkazy jen ve velmi omezené míře, ale dostatečnou indicií by nám mělo být mrazivé mlčení téměř všech světových politiků, kterým reagovali na pohádky pana Putina o vybombardovaných skladech. Zvláště významné je mlčení Číny, která ještě před několika dny vetovala spolu s Ruskem rezoluci žádající vyšetření plynového útoku.

6 2
možnosti
Foto

Bylo řečeno, že pochybnosti by mohly být objasněny, kdyby se okamžitě po výbuchu našly stopy sarinu na zbytcích bomby.

1 0
možnosti
RS

Autor se pta po dukazech, ze Asad pouzil bojove latky. Jak je to mozne. Kdyby tyto bojove latky byly uvolneny bombardovanim skladu povstalcu musi byt jeho uzemi zamoreno rozpadovymi pozustatky sarinu. To mohli uz jak rusti, tak i americti analytici zjistit. Pokud ale Asad pouzil Sarin k utoku, je analytika podstatne problematictejsi.

1 1
možnosti
MR

Docela reálná je teorie, že útok byl jen na oko s dostatečným varování předem pro rusy a tudíž i pro Asada. Bohužel by z toho vyplývala zkušenost pro teroristy, aby podnikali další fingované útoky, protože to zabralo.

12 0
možnosti
JS

Mně se líbí že téměř každý kdo zde diskutuje má relevantní informace o tom na čí straně je pravda k tomu podotýkám že nikdo opakuji nikdo nemá info o které by se mohl opřít a následně posoudit kde ta pravda vlastně je, tyhle diskuze mi připadají jako řeči starých zbrojnošů které už nikdo nebere vážně takže říkám klídek pánové

0 0
možnosti
Foto

V míře informovanosti Trumpa a Putina a zde není vůbec žádný rozdíl. Nelze apriori předpokládat, že Trump a Putin mají nějaké lepší informace. Až je předloží, prosím.

1 0
možnosti
EC

Zpráva z nezávislých syrských zdrojů: Po americkém raketovém útoku na syrské letiště byly prokazatelně nalezeny stopy po sarinu, který zcela jistě obsahovala jedna hlavice rakety Tomahawk. Asad požádal Rusko o raketový útok na americkou loď, ze které byly rakety vypáleny.

Tak co na to? Dvojí metr?

5 7
možnosti
EC

P.S. : A potvrdili to i lékaři z nedaleké syrské vojenské nemocnice, kde leži pacientni se zúženými zornicemi po americkém raketovém útoku.

2 1
možnosti
AR

Asad udělal zvěrstva hned v úvodu tamní krize. Nechal vojsko střílet do neozbrojených mladých demonstrujících lidí. A tím poštval občany proti své diktátorské vládě. Odmítl klidné rozhovory.

16 16
možnosti
BV

Pane Rečku

kdybyste skutečně snažil získat informace, tak byste zjistil, že při prvních střetech Arabského jara v Sýrii a Lybii bylo více zabitých na straně pořádkových sil

11 4
možnosti
Foto

Lékaři ošetřující zraněné jednoznačně potvrdili, že oběti byly zasaženy nerovovým paraletickým plynem sarinem. Následně provedené pitvy tuto skutečnost doložily. Asad použil plyn sarin v roce 2013.

9 19
možnosti
RK

Nic takového prokázáno nebylo. Ty pitvy dělal kdo? An Nusrá nebo Al Kaidá? Protože to území je čistě pod jejich kontrolou.

19 5
možnosti
AM

S útokem na Irák bych to nesrovnával. Tohle byl vzkaz mnoha lidem na mnoha úrovních, u kterého si Američané jó dali pozor, aby neudělali nějaké větší neplánované a nechtěné škody, které by ho zastřely nebo špatně nasvětlily.

Chemický útok byl pouhá vhodná příležitost pro toto gesto. Většina českých politiků nemá dostatečný rozhled, tak žvaní jak umí.

25 3
možnosti
Foto

Souhlas. Myslím asi tak totéž.

5 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik