Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Mloky nemusím, ale rozšíření komunity v Maďarsku bude mít pramálo společného s Orbánovou azylovou politikou.

Věřím, že Němce toužící žít v zahraničí může motivovat strach z migrantů nebo špatné zkušenosti, ale výběr destinace už bude mít jiné důvody. Nejspíš ekonomické. ;-)

2 0
možnosti
OF

Něco na tom Orbanovi bude, neboť fotbalisté se kvalifikovali na mistrovství Evropy a házenkáři porazili olympijské vítěze Dány.;-D

0 1
možnosti
JL

Co to melete za nesmysly? Tohle už je za čarou.

3 4
možnosti
JL

Jo a ještě jedno - chodím do jedné hospůdky v Praze a tam sedává u stolu asi pět Němců. Ale oni to nejsou úplné Němci - jsou to pánové, kteří po roce 1968 odešli z vlasti (asi je tam měli někteří za komunisty, stejně jako dneska někteří mají všechny muslimy za teroristy), ale oni se tam chytili a pracovali a dostali i německé občanství. No a dneska, když už jsou v důchodovém věku se vrátili domů a tady si užívají z důchodu, který je drobně větší než ten český. Pane autore - já bych nejradši použil sprosté slovo, ale to by mě smazli.

4 1
možnosti
Foto

Počet obyvatel Německa zhruba 82 miliónů. Kolik obyvatel odešlo do Maďarska? Němečtí občané se svým silným důchodem odchází do zemí kde se jim žije finančně lépe. Je to standardní a rozumné. Často jsou to i bývalí emigranti z těchto zemí nyní s německým občanstvím (je jich hodně i u nás). Vesměs jsou to ale zanedbatelné počty. Nepodezírám vás autore z hlouposti, ale z populistické vyčuranosti.

7 1
možnosti

Spíš mám obavu, že je v Němcích, desetiletí ubíjených výčitkami za světovou válku, vypěstovaný až příliš silný strach z projevu politicky nekorektních názorů. Takže spořádaný Němec raději uhne, než aby se nahlas ohradil (zvlášť, když vrchnost požaduje uhýbání).

V lidech se to ale střádá. Problémy nemizí tím, že se o nich nesmí mluvit. N@sr@nost je zatím dostatečně převážena poslušností a snahou nevyčnívat.

-

Ovšem až tohle povolí ... ;-(

3 3
možnosti
JZ

Tisice prevazne zapadonemeckych, britskych a nizozemskych duchodcu uz desetileti utika z vlastni zeme, hlavne do Spanelska a na Kanarske ostrovy, nikoliv pred arabskymi a africkymi islamskymi imigranty, ale za sluncem. Vase starost vazeny blogere o Nemce je zbytecna, protoze jich 99,8% je imigrantskou "pohromou" zasazena stejne jako obyvatele hornacke obce Velke nad Velickou chanovskym ghetem.

11 5
možnosti

Na německém venkově to samozřejmě moc vidět není, ovšem německá města se sakra znatelně mění. A už jsem potkal Němce, kteří se chtějí odstěhovat z "Německa, které už není jejich" na nějaké příjemnější místo - a opravdu tím nemyslí podnebí.

1 2
možnosti
RM

jj.... soukrome domovy duchodcu se v postkomunistickych zemich Nemcema plni vylozene ze strachu z migrantu a islamu...

3 3
možnosti
VV

Mate stoprocentne pravdu. ne ze by se plnili, ale ti s hodne malou penzi se do nich opravdu na par mesicu stehuji.

No nic, ti dva minusari jsou jasni.

Nechci napsat, ze jsou tak ........., ale oni minusuji ze zasady podle jmena. to je o nich zname.

1 0
možnosti
VK

Komunita u Balatonu se rozrostla...... Díky, hned je hezčí denR^;-D;-D;-D

4 3
možnosti
ON

Nějak pan autor zapoměl na ty desetitisíce uprchlíků co se tomu slavnému Orbánovi hromadili na nádražích i jinde po zemi. Kdyby je tehdy Merkelová nevpustila do Německa má je tam dodnes a nevěděl by chlapec co s nimi. Ale to se samozřejmě panu autorovi nehodí tak o tom radši nepíše.

4 4
možnosti
MK

Kdyby. kdyby. Kdyby státy fungovaly jak mají, tak by ti "" nebyli ani v Maďarsku.

10 2
možnosti
VJ

Ale tohle přece bylo v původním plánu, ne? Tito lidé by přece Angelu stejně nikdy nevolili.

3 1
možnosti
Foto

stěhování Němců do Maďarska je záležitost stará nejméně 10 let a hlavním důvodem je rozdíl mezi náklady na živobytí v Německu a Maďarsku.

2 0
možnosti