Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Problém je v tom, že Vy dělíte dobro a zlo podle schématu Banga versus Ortel. Což je schéma, které tady kdosi trefně vystihl výrazem "ode zdi ke zdi".

Ve svém článku jste napsal: "Já mám zcela jasno". Obávám se, že právě ti, kteří měli v historii "zcela jasno", zanechali za sebou spoustu temnoty.

Nejlépe o Vašem názoru svědčí závěrečné odstavce Vašeho článku. Vidíte kolem sebe více temnoty, než v ní skutečně je. Možná, že opravdu žijeme v "do sebe zahleděné konzumní společnosti". Myslíte si, že ji vylepšíte psaním článků, ve kterých sám o sobě říkáte, že máte "zcela jasno", a tím poněkud nevědomky dáváte na odiv skutečnost, že jste zahleděn sám do sebe? Navíc jste se ve svém posledním odstavci už předem vypořádal se svými případnými oponenty a pěkně jste si je roztřídil. Odborně se tomu říká rétorická manipulace.

43 1
možnosti
JK

Tak to mi připadá jako dost velký nesmysl tvrdit, pane Svobodo, že schéma Banga vs. Ortel je ode zdi ke zdi. A ani nebudu uvádět proč, protože to si každý soudný čtenář už dávno zjistil. Rovněž považuji za nesmysl tvrdit, že když má někdo jasno, zanechává za sebou spoustu temnoty. Pro jistotu uvedu příklad třeba na dvou českých velikánech minulé doby, T.G.Masaryka nebo K.Čapka.

Ti měli v některých věcech naprosté jasno.. ale žádnou temnotu za sebou rozhodně nenechali.. a ani nebyli do sebe nějak moc zahleděni. Spíše naopak.

No a to vaše závěrečné osočování z "rétorické manipulace".. tak to mi na ten termín sedíte spíše vy, než autor článku.

1 0
možnosti
MD

A to si muzeme predstavit, ze lidskou spolecnost cekaji dalsi stovky, tisice ci vice roku jejiho vyvoje a i prevratnych zmen. Zmen v mysleni cloveka. Tak za sto, dveste roku? Zase socialismus jako predobdobi komunismu? Uz dnes k nemu dobrovolne inklinujeme.

2 1
možnosti
RK

Taky bych si konečně rád přečetl ty nacistické texty Ortela.

28 0
možnosti

"Taky bych si konečně rád přečetl ty nacistické texty Ortela."

To je jako kdybyste za normalizace očekával, že Vám Husák umožní číst Chartu 77 před tím, než se rozhodnete "dobrovolně" podepsat Antichartu.

0 0
možnosti
Foto

S Vaším článkem souhlasím, zastávám shodné postoje k věcem, jež jste popsal.

R^

4 9
možnosti
TB

Myslím, že je chybou vnímat svět černobíle - ani Banga ani Ortel nejsou Mirkem Dušínem......někdo už na netu našel ta Bangova "básnická dílka ", ale mohl by někdo najít i neonacistický text písničky Ortelu. V životě jsem je neslyšel, ani mě nijak nezajímají, jen bych se to chtěl konečně dozvědět, někoho onálepkovat je tuze jednoduché ;-)

40 0
možnosti
Foto

Banga i Ortel jsou toliko ,,marketingové segmenty na trhu" v byznysu, politiky nevyjímaje, resp. včetně;-)

2 0
možnosti
TP

Myslím, že jste ve výčtu těch přerodů zapomněl na přerod svobodné společnosti plné nadšeného podnikání 90. let do současného zvráceného stavu s ministerstvy pravdy, potíráním podnikatelského prostředí a regulačně - dotačním parazitováním na společnosti vytvářející hodnoty... Možná jste zapomněl proto, že to nebylo úplně ze dne na den, dokonce se to časové rozmezí, kdy se to stalo, dost obtížně stanovuje.

Naopak jsem se rád přiučil, že nebýt Charty 77, měli bychom tady dodnes komunismus, přestože nikde okolo by nebyl. To mě doposud nenapadlo.

26 3
možnosti
Foto

J11a24k89u57b 49R49o36t73h

5. 1. 2017 11:58

Souhlas a karma. R^

5 6
možnosti
Foto

Tak a nyní se podíváme na ten růst karmy :-) Znovu připomínám, do srpna tohoto roku byl nejúspěšnější blog pana Holuba tento : http://pavelholub.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=523119 co se týče čtenosti i karmy. Nyní si to prosím porovnejte s blogy co pan Holub zvěřejňuje od října ;-) Menší chyba systému. Mimochodem dnes jsem narazil na blog pana Gottwalda, který měl karmu 45 při čtenosti pouhých 1500, na blogu se děje něco divného a admini mlčí :-)

26 2
možnosti
TP

Také jsem si těchto jevů všiml.

8 0
možnosti
LK

cit. ....Pokud by nepřišli roky 1976-7 a s nimi Charta 77, jejíž signatáři se rázem stali terči a úhlavními nepřáteli "rozvinuté a humánní" socialistické vlasti, byť se pouze dožadovali dodržování podmínek Helsinské úmluvy, ke které se ČSSR přihlásilo, možná bychom si "spokojeně v prosperujícím socialismu chrochtali" dodnes

Aha, takže za rozpad socialistického/komunistického systému ve východní a střední Evropě mohou signatáři Charty 77? Soutěžíte "o blábol roku" nebo "o blábol desetiletí" ?

33 2
možnosti
Foto

Komunisté ve volbách v roce 1946 získal 30 procent hlasů a přesto se stali nejsilnější stranou. 60 procent voličů nemělo koho volit, protože pravicové strany jako nejsilnější Agrání strana byla zakázána. V roce 1948 se jednalo o převrat. Charta 77 mimo psaní a dráždění komunistů nic nedokázala. Změnu režimu přinesli obyčejní lidi a Charta se pak na vlně vezla. Podle pamětníků Charty, byl to spolek, kde se nudilo, aby se nenudilo hrály se hry jako na baroko a podobně, jinak se flámalo a spal tam každý s každým. Pouze cituji pamětníky Charty. Nevím už jak se film jmenoval, ale je natočen podle knihy Indiánský běh a tam Tereza Boučková se svojí matkou dělají striptýz V. Havlovi. Ten se na to dívá a blahem slintá. V Havel ve filmu měl změněné jméno.

9 2
možnosti
Foto

R^ K převzetí moci u nás se chystali již naši předváleční kom, válka a její výsledek(rozdělení sfér vlivů a zájmů mezi vítěznými mocnostmi) jim to umožnili. Tzv. Charta k ničemu nepřispěla, rozpad kom systému byl dán přirozeným vývojem a jeho především ekonom.neschopnosti jeho další existence, na které byl její i mocenský systém ,,založen".

2 3
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik