Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

M45a41r72t94i19n 69H77o53r93a

15. 11. 2016 0:04

No a jste si jistý, že jste úplně pochopil o co v té "vzpouře bílého muže" jde? ....

.....

Za mně? - myslím že moc ne. Ten termín je totiž celkem trefný. Jde o vzdalování elity od "průměru". V USA jde v prvé řadě o tzv. politiku identit, kdy nějaké nosné zásadní všebjímající téma společnosti začalo přebíjet "zastávání se menšin". Rozumějte - Demokratická strana, coby ta levicová síla v americe, by se logicky měla zastávat pracující třídy. Jenže ona to cca. od smrti Johna Kennedyho nedělá. Od té doby přibližně nebojují demokrati ruku v ruce s odborovými svazy o lepší podmínky pracujících. Bojují zuřivě za právo na potraty, právo na homosexuální sňatky, právo na adopce u homosexuálních párů, potom za ženy, černé ženy, hispánské ženy, obecně transexuály, homosexuály, asexuály, vegetariány, vegany, pěstitele konopí, ..... ..... Je nutné pochopit, že všichny tyhle identity se vymezují. A proti komu? Proti předobrazu typického američana: ne moc vzdělaného, tupě bušícího v atomobilce, v hutích, v dolech nebo na farmách... Bigotního metodisty nebo katolíka. Lpícího na tradiční rodině, kde každý ví přesně co má mezi nohama. Američana, pro něhož je zásadním měřítkem úspěhu a spokojeného života to, aby se v šedesáti měl líp než ve dvaceti a aby se v těch dvaceti měly líp jeho děcka, než když těch dvacet měl sám. Chlapa jež lpí na rodině a na poněkud stereotypním vnímání rolí muž a žena. Člověka, co se dřív účastnil nějaké té mise (protože armáda je z těch nuzných sra.ek v podstatě jediný výtah někam dál) a teď armádní hydře posouvá svoje syny. Chlápka co má na dvoře před svojí dřevěnicí (tak se USA staví) stožár s vlajkou a grill. Jo a taky chodí střílet kachny. Chlemstá pivo z plechovky a rostemu parádní pivec. Paní Clintonová právě tuhle skupinu lidí, kteří stvořili Ameriku nazvala "sbírkou opovrženíhodných, bigotních Američanů všech typů"..... Tohle je "bílý muž" se svýma rozvětvenýma rodinama.

8 1
možnosti
MH

M95a68r65t70i52n 40H92o50r39a

15. 11. 2016 0:10

Ta vzpoura je o paradoxu. Paradoxu toho, že Demokraté dneska za peníze velkokapitálu (proti němuž by měli stát), zastupují ty menšinové identity a k majoritě - nižší a střední třídy se v podstatě moc nehlásí. Samozřejmě že v DS je spousta bělochů. Jenže tohle jsou hoši a děvčata s vyšším vzdělání, z dobrých rodin.... A nebo kliďánko potomci vidláků, červených krků a já nevím koho ještě, jenom se z toho marasmu vytáhli a teď dávají najevo, že už s tím nemají nic společného.

Ten bílý muž slýchával po desetiletí: musíte vydržet! Počkejte na to až vybojujeme rovnoprávnost žen, rovnoprávnost afroameričanů..... počkejte - teď musíme dostat černocha do Bílého domu! Počkejte, teď musíme do Bílého domu dostat první ženu! .... jenže "bílý muž" vztyčil prostředník!

.... a nahnal sám sebe do náruče liberálních republikánů, reprezentovaných multimiliardářem.... A tomhle ta "vzpoura" je.

8 0
možnosti
Foto

Jenom nechápu, proč by měla být pracovitost sama o sobě být považována za nějakou pozitivní vlastnost. Stalin byl nepochybně pracovitý člověk.

2 7
možnosti

Pracovitost, stejně jako chodit k volbám je sama o sobě samozřejmě pozitivní vlastnost. Pletete si pojmy "hyperaktivní" a pracovitý.

4 0
možnosti

Ve mně nevyvolávají pocit viny, ale pocit zadostiučinění. Čím víc kvičí, tím víc se mi to líbí.

8 1
možnosti
Foto

Diagnoza: sadismus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli