Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pan Nožička vyvolává sice u dosti diskutujících averzi, např. pro svůj spíše kladný vztah k Zemanovi, ale tento článek není žádným "plivnutím" nebo neobjektivním na V.Havla. Pokud jde o humanitární bombardování, Havel v daném rozhovoru pro Le Monde uvedl, že existují situace, kdy můžete cizí zemi bombardovat bez mandátu - ale musí tam jít o ochranu lidských práv, zabránění genocidě, tedy oblast humanitární. Ne čistě dobýt území tzv. ze zištných důvodů, protože je tam třeba plyn, ropa atd.

Nechci to hodnotit, nemám pro výběr mezi špatnou a velmi špatnou variantou (jiné nebyly) informace. Jako menší zlo se mi líbil tehdejší názor Václava - ale Klause - tam by se mělo něco udělat s hranicemi. Nakolik by to bylo reálné, nechám odborníkům

1 0
možnosti
Foto

A pan učitel z toho vyčetl, že mluvil o humanitárním bombardování :-)

9 2
možnosti
EH

Máme holt málo kultovních osobností, tak se všude cpe Havel. Vlastně kromě období pár desítek let jsme byli v područí říší a tato období jsou tabu.

Havel je jako oscarový film renomovaného režiséra s politicky korektním obsahem.:-)

2 3
možnosti
JL

Takže jste zplodil článek o chybách Václava Havla - prostě jste to tak chtěl napsat - o jeho nesporných zásluhách, kterých bylo mnohem víc než chyb se vlastně nezmiňujete. Chcete si tudíž kopnout do Václava Havla, protože ten článek opravdu není vyvážený. Můj názor je takový, že každý člověk (i Václav Havel) je omylný, a že každý udělá občas nějakou chybu. Já, když posoudím kroky Václava Havla jako celek, tak je u mě naprosto pozitivní. Dle mého názoru byl Václav Havel mnohem lepším prezidentem než jeho následovníci. Ale na to nemusel předvádět žádnou ekvilibristiku - ti dva se u mě poráželi sami.

10 1
možnosti
EH

Prosím o příklady, o co se Havel zasloužil od 1990. Dobrý prezident je spíš jako server. Když běží, tak si toho nikdo nevšimne a když se pokazí, tak to přetřásají všichni.

2 3
možnosti
ZB

Jak mohl podle Vás Havel ovlivnit,aby bývalý komunisté,estébáci a další podivné skupiny nemohli získat ekonomickou moc?Neměl žádnou výkonou politickou funkci,tu měli jiní.Klaus a potom Zeman.Těm by jste to měl vyčítat a nejen jim,podivných lidí napojených na kde koho se kolem nich pohybovala spousta...,dnes je to ovšem "hrdým vlastencum" zapomenuto a ještě se to lidé jako Vy pokouší hodit vše na Havla.Rv

10 1
možnosti
EH

Ovlivnit to nemohl, ale ani na to nepoukazoval. Víc ho trápila blbá nálada. Stejně jako dnešní kavárníky trápí xenofobie národa místo aby vypíchli příčiny. :-)

3 4
možnosti
PT

P46e33t68r 37T55o57m44e21k

5. 10. 2016 14:50

Píšete: "To když udělil prezidentskou milost své známé Martě Chadimové, stíhané za restituční podvod, nebo synovi své poradkyně Věry Čáslavské Martinu Odložilovi, kterého soud odsoudil ke čtyřletému trestu za zabití svého otce. Mě osobně pak nejvíce lidsky zklamal v roce 1999, když obhajoval tehdejší bombardování bývalé Jugoslávie vojsky NATO a dokonce jej označil absurdním termínem „humanitární bombardování.“

Vy víte, jak se to mezi Odložilovými, synem a otcem, přesně odehrálo ? Víte kolik lidí by zahynulo, nebýt toho, bombardování ?

7 3
možnosti
Foto

Havel nikdy neoznačil bombardování Jugoslávie terminem humanitární... To je lež, kterou tuším prvně rozšířil předseda odborů Richard Falbr a která, žije svým životem i nadále. A přitom stačí si najít v archívech originál rozhovoru , který na toto téma Havel Francouzům poskytl.

13 2
možnosti
MD

Mel to ale velice lehke, kdyz uz samotni (komuniste) se tesili na vydobytky zapadu jak male deti na vanoce..

3 0
možnosti
IS

Moc by mě zajímalo, jaké měl Václav Havel faktické možnosti k zamezení postupného a zákonitého průniku nomenklaturních kádrů do vysoké politiky a ekonomiky. Nikdo to neví, ale všichni mu vyčítají, že byl moc měkký.

8 1
možnosti
JP

Tak od Vás to sedí :-)

3 0
možnosti
TB

je velice dobře,že jste tam řekl,že dovedl stát ke svobodným volbám, pokud si maně vzpomenete na je prohlášení na tom náměstí,tak mimojiné řekl toto: Dovedu zem ke svobodným volbám a potom odstoupím. Neodstoupil a od té doby jsem mu přestal věřit úplně

7 1
možnosti
VK

Ale tvrdí. A není jich málo.

6 0
možnosti
ON

O58n37d20ř67e73j 83N48ý77č

5. 10. 2016 14:16

Svoboda znamená i zodpovědnost za své skutky. A to hodně lidí neuneslo a viní za své chyby Havla.

3 2
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,92
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik